Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
59
✬
Alarm zabrzmi przed zakończeniem drugiego cyklu ugniatania ciasta i zasygnalizuje porę dodania składników, jeśli przewiduje to przepis.
✬✬
Piekarnik automatycznie pozostanie w reżimie podgrzewania po zakończeniu pieczenia. Reżim ten będzie włączony przez godzinę, jeśli nie
wyłączy się piekarnika wcześniej.
Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
program
Ogólny czas trwania
Sygnał przypominający
Podgrzewaj
średni programu kolor skórki
o ręcznym dodaniu
✬✬
składników
✬
500 g
750 g
1 kg
500 g
750 g
1 kg
1 super
Dla przepisów zawierających mąk
3:30
3:40
3:50
3:01
3:11
3:21
60
pszenną lub żytnią
2 francuski
Chleb ma bardziej chrupiącą skórkę.
3:40
3:50
4:00
2:59
3:09
3:19
60
Program dopasowany jest do ciasta
o niskiej zawartości tłuszczu i cukru.
3 razowy
Przepisy na mąkę razową lub
3:05
3:15
3:25
2:19
2:29
2:39
60
r
pełnoziarnistą 30 minut
poprzedniego nagrzewania
4 Brioche
Przepisy z dużą zawartością cukru
3:15
3:20
3:25
2:55
3:00
2:55
60
(Słodki)
5 bez zawartości
Do pieczenia z mąki i mieszanek
2:35
2:14
-
białka roślinnego
zbóż bez zawartości białka roślinnego
Nie więcej niż 500 g mąki.
6 ciasta
Ciasta w proszku - 500 g
1:32
-
-
7 ciasto
Ciasto do ręcznego nadawania
1:30
1:14
-
kształtu i pieczenia w piekarniku
8 ciasto na pizzę
Przepisy na ciasto na pizzę
1:10
-
-
9 konfitury
Do robienia konfitur
1:25
-
-
10 samo
Funkcja samego tylko dopiekanie.
0:10 - 1:30
-
-
pieczenie
Może również być używana do
podgrzewania i robienia chrupiącymi
już wypieczonych i ostygłych
bochenków. Ustawiaj czas przy
pomocy przycisków czasomierza
eco
Umożliwia upieczenie bochenka
1:25
-
-
jasnego chleba w 85 minut. Należy
użyć ciepłej wody, większej ilości
drożdży i mniej soli. Programu
można używać do pieczenia chleba
z gotowych mieszanek w proszku.
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)