indykator statusu programowego - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

legenda

1

uchwyt na pokrywce

2

element grzewczy

3

uchwyt brytfanki do pieczenia chleba

4

urządzenie do ugniatania ciasta

5

wał napędowy

6

sprzęgło napędowe

7

przycisk on/ off

8

miarka

9

podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty
& 1 łyżka stołowa

bk

panel sterowania

bl

przycisk menu

bm

przycisk wyboru koloru skórki

bn

wyświetlacz

bo

przycisk funkcji pieczenia „

eco

bp

przycisk rozmiaru bochenka

bq

przycisk „start/stop”

br

przyciski czasomierza opóźnienia

bs

wskaźniki rozmiaru bochenka

bt

wskaźnik statusu programu

ck

wskaźniki koloru skórki (jasny, średni, ciemny)

jak mierzyć składniki (zobacz rysunki 3-7)

Dla osiągnięcia najlepszego wyniku bardzo ważne
jest dokładne mierzenie składników

Substancje ciekłe zawsze odmierzać należy w
przejrzystym naczyniu do odmierzania z podziałką.
Naczynie to należy do wyposażenia piekarni. Ciecz
zawsze miałaby zawsze osiągnąć poziomu kreski na
poziomie oczu ( patrz 3).

Używana woda i inne płyny zawsze powinny mieć
temperaturę pokojową (20ľC), chyba że używana jest
funkcja

eco

. Należy postępować według wskazówek

zawartych w przepisie.

Koniecznie używaj znajdującej się w komplecie
łyżeczki jako miarki do mierzenia mniejszych ilości
suchych lub płynnych składników. Za pomocą suwaka
wybierz jedną z następujących miarek - 0,5 łyżki do
herbaty, 1 łyżka do herbaty, 0,5 łyżki stołowej lub 1
łyżka stołowa. Wypełnij do wierzchu i wyrównaj łyżką
(patrz 6).

7

przycisk on/off

Piekarnik do chleba marki Kenwood wyposażono w
przycisk ON/OFF. Urządzenie nie zacznie działać,
dopóki nie zostanie włączone za pomocą tego
przycisku.

Wstaw wtyczkę do gniazda i naciśnij na wyłącznik

7

,

znajdujący się z tyłu maszynki - rozlegnie się sygnał
dźwiękowy i w okienku monitora zjawi się 1 (3:50).

Po zakończeniu eksploatacji zawsze wyłączaj
piekarnik i odłączaj go od prądu.

bt

indykator statusu programowego

Wskaźnik statusu programu znajduje się na
wyświetlaczu. Strzałka wskaźnika przesuwa się,
wskazując aktualny etap procesu pieczenia:

Nagrzewanie

– funkcja nagrzewania działa na

początku programu „super” (14 minut), francuskiego
(20 minut) i pełnopszennego (25 minut) oraz
bezglutenowego (10 minut) do podgrzewania
składników przed rozpoczęciem pierwszej fazy
zagniatania.

W tym czasie zagniatanie ani

mieszanie nie odbywa się.

Zagniatanie

– ciasto znajduje się w pierwszej bądź

drugiej fazie zagniatania lub jest wyrabiane pomiędzy
cyklami wyrastania. Podczas ostatnich 20 minut
drugiej fazy zagniatania w programie (1), (2), (3), (4),
(5) oraz (7) rozlegnie się sygnał dźwiękowy,
przypominający o ręcznym dodaniu składników.

Wzrost

ciasto znajduje się na pierwszym, drugim

lub trzecim etapie pęcznienia.

Pieczenie

Bochenek jest na końcowym etapie

pieczenia.

Podtrzymywanie w ciepłym stanie

Piekarnik do

chleba automatycznie przełącza się podtrzymywania
w ciepłym stanie w końcu cyklu pieczenia. On
pozostaje w w stanie podtrzymywania ciepła w ciągu
do 1 godziny lub do czasu wyłączenia urządzenia,
cokolwiek nastąpi wcześniej.

Notabene: element

grzejnikowy włącza się i wyłącza oraz raz po raz
się świeci podczas cyklu podtrzymywania w
ciepłym stanie.

57

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)