Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
legenda
1
uchwyt na pokrywce
2
element grzewczy
3
uchwyt brytfanki do pieczenia chleba
4
urządzenie do ugniatania ciasta
5
wał napędowy
6
sprzęgło napędowe
7
przycisk on/ off
8
miarka
9
podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty
& 1 łyżka stołowa
bk
panel sterowania
bl
przycisk menu
bm
przycisk wyboru koloru skórki
bn
wyświetlacz
bo
przycisk funkcji pieczenia „
eco
”
bp
przycisk rozmiaru bochenka
bq
przycisk „start/stop”
br
przyciski czasomierza opóźnienia
bs
wskaźniki rozmiaru bochenka
bt
wskaźnik statusu programu
ck
wskaźniki koloru skórki (jasny, średni, ciemny)
jak mierzyć składniki (zobacz rysunki 3-7)
Dla osiągnięcia najlepszego wyniku bardzo ważne
jest dokładne mierzenie składników
●
Substancje ciekłe zawsze odmierzać należy w
przejrzystym naczyniu do odmierzania z podziałką.
Naczynie to należy do wyposażenia piekarni. Ciecz
zawsze miałaby zawsze osiągnąć poziomu kreski na
poziomie oczu ( patrz 3).
●
Używana woda i inne płyny zawsze powinny mieć
temperaturę pokojową (20ľC), chyba że używana jest
funkcja
eco
. Należy postępować według wskazówek
zawartych w przepisie.
●
Koniecznie używaj znajdującej się w komplecie
łyżeczki jako miarki do mierzenia mniejszych ilości
suchych lub płynnych składników. Za pomocą suwaka
wybierz jedną z następujących miarek - 0,5 łyżki do
herbaty, 1 łyżka do herbaty, 0,5 łyżki stołowej lub 1
łyżka stołowa. Wypełnij do wierzchu i wyrównaj łyżką
(patrz 6).
7
przycisk on/off
Piekarnik do chleba marki Kenwood wyposażono w
przycisk ON/OFF. Urządzenie nie zacznie działać,
dopóki nie zostanie włączone za pomocą tego
przycisku.
●
Wstaw wtyczkę do gniazda i naciśnij na wyłącznik
7
,
znajdujący się z tyłu maszynki - rozlegnie się sygnał
dźwiękowy i w okienku monitora zjawi się 1 (3:50).
●
Po zakończeniu eksploatacji zawsze wyłączaj
piekarnik i odłączaj go od prądu.
bt
indykator statusu programowego
Wskaźnik statusu programu znajduje się na
wyświetlaczu. Strzałka wskaźnika przesuwa się,
wskazując aktualny etap procesu pieczenia:
Nagrzewanie
– funkcja nagrzewania działa na
początku programu „super” (14 minut), francuskiego
(20 minut) i pełnopszennego (25 minut) oraz
bezglutenowego (10 minut) do podgrzewania
składników przed rozpoczęciem pierwszej fazy
zagniatania.
W tym czasie zagniatanie ani
mieszanie nie odbywa się.
Zagniatanie
– ciasto znajduje się w pierwszej bądź
drugiej fazie zagniatania lub jest wyrabiane pomiędzy
cyklami wyrastania. Podczas ostatnich 20 minut
drugiej fazy zagniatania w programie (1), (2), (3), (4),
(5) oraz (7) rozlegnie się sygnał dźwiękowy,
przypominający o ręcznym dodaniu składników.
Wzrost
ciasto znajduje się na pierwszym, drugim
lub trzecim etapie pęcznienia.
Pieczenie
Bochenek jest na końcowym etapie
pieczenia.
Podtrzymywanie w ciepłym stanie
Piekarnik do
chleba automatycznie przełącza się podtrzymywania
w ciepłym stanie w końcu cyklu pieczenia. On
pozostaje w w stanie podtrzymywania ciepła w ciągu
do 1 godziny lub do czasu wyłączenia urządzenia,
cokolwiek nastąpi wcześniej.
Notabene: element
grzejnikowy włącza się i wyłącza oraz raz po raz
się świeci podczas cyklu podtrzymywania w
ciepłym stanie.
57
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)