Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
72
Dżem z letnich owoców
Program 9
1 Duże truskawki przekroić na pół i umieścić w formie. Dodać maliny i czerwoną porzeczkę.
Następnie dodać pozostałe składniki.
2 Po zakończeniu programu wyłączyć urządzenie i przelać dżem do wyparzonego słoika,
szczelnie zamknąć i opisać.
Wskazówka: podczas trwania programu do robienia konfitur/dżemów nóż do zagniatania
ciasta obraca się, mieszając składniki.
Chleb
„eco”
przycisk eco
●
Najlepsze wyniki daje zmierzenie temperatury wody termometrem lub zmieszanie wody gorącej
z zimną: 90 ml gotującej się wody i 280 ml wody zimnej.
1 Wcisnąć przycisk
eco
– program włączy się automatycznie.
Składniki
450 g dżemu
Truskawki
115 g
Maliny
115 g
Czerwona porzeczka
75 g
Sok z cytryny
1 łyżeczka
Cukier żelujący do
300 g
dżemów (z pektyną)
Masło
15 g
Składniki
1 kg
Woda, letnia (32-35°C)
370 ml
Olej roślinny
1 łyżka st.
Niebielona biała mąka chlebowa
600 g
Odtłuszczone mleko w proszku
2 łyżki st.
Sól
1 łyżeczka
Cukier
4 łyżeczki
Łatwe do rozprowadzania
4 łyżeczki
drożdże w proszku
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)