Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
przed użyciem urządzenia Kenwood
●
Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj je
na wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości.
●
Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimi
etykietami.
bezpieczeństwo
●
Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępne
powierzchnie mogą ulec podczas używania
nagrzaniu. Przy wyjmowaniu formy do pieczenia z
piekarni należy zawsze używać rękawic kuchennych.
●
W celu uniknięcia rozlania ingrediencji w piekarniku,
należy zawsze przed włożeniem ingrediencji do formy
do pieczenia, formę z piekarni wyjąć. Ingrediencje,
które rozleją się na elementy termiczne, mogą
podczas pieczenia przypalać i zaprzyczynić
wydzielanie się dymu.
●
Nie używać urządzenia w przypadku, kiedy widoczne
jest uszkodzenia kabla zasilającego lub, kiedy
urządzenie spadło i doszło do jego uszkodzenia.
●
Wzbronione jest zanurzanie piekarni, i to również
częściowo, do wody lub innych cieczy. Również nie
należy zanurzać kabla zasilającego do wody.
●
Przed instalacją lub usuwaniem części, oraz przed
myciem zawsze odłączaj urządzenie od prądu.
●
Nie dopuścić, by kabel zasilający wisiał przez
skraj gorących powierzchni, wykluczyć należy
również kontakt kabla zasilającego z gorącymi
powierzchniami, np. palnikami elektrycznymi lub
gazowymi
●
Urządzenie powinno stać na płaskiej żaroodpornej
powierzchni.
●
Nie wkładać rąk do komory do pieczenia po wyjęciu
chleba, bowiem panuje tam wysoka temperatura.
●
Nie dotykać ruchomych części piekarni.
●
Nie należy przekraczać podanej w załączonych
przepisach maksymalnej ilości mąki i środka
spulchniającego.
●
Piekarni nie umieszczać tam, gdzie bezpośrednio
działa na nią promieniowanie słoneczne lub w
pobliżu odbiorników cieplnych, albo w przeciągu.
Wszystkie podane powyżej czynniki mogą mieć
wpływ na wewnętrzną temperetaurę piekarni, co
mogło by mieć negatywny wpływ na wyniki pieczenia.
●
Nie używać piekarni na dworzu.
●
Nie używać piekarni dokąd jest pusta, bowiem mogło
by dojść do jej uszkodzenia.
●
Nie wykorzystywać komory do pieczenia do
przechowywania.
●
Nie przykrywać otworów wentylacyjnych w bokach i
górnej części obudowy i zapewnić odpowiednią
wentylację urządzenia podczas użytkowania.
●
Urządzenie nie powinno być obsługiwane przy użyciu
zewnętrznego zegara ani systemu zdalnego
sterowania.
●
Niniejsze urządzenie nie powinno być używane przez
osoby (w tym dzieci) o ograniczonych zdolnościach
fizycznych, umysłowych lub o zaburzonych zmysłach,
jak również przez osoby niedoświadczone i nie
znające się na urządzeniu, dopóki nie zostaną one
przeszkolone na temat zasad eksploatacji tego
urządzenia lub nie będą nadzorowane przez osobę
odpowiadającą za ich bezpieczeństwo.
●
Należy sprawować kontrolę nad dziećmi, żeby nie
bawiły się urządzeniem.
●
Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do użytku
domowego. Firma Kenwood nie ponosi żadnej
odpowiedzialności w przypadku niewłaściwego
korzystania z urządzenia lub nieprzestrzegania
niniejszych instrukcji.
przed podłączeniem piekarni do sieci elektrycznej
należy :
●
Skontrolować, czy informacja na tabliczce znamionowej
umieszczonej na spodniej części piekarni odpowiada
napięciu używanej sieci elektrycznej.
●
Niniejsze urządzenie jest zgodne z dyrektywą
2004/108/WE dotyczącą kompatybilności
elektromagnetycznej oraz z rozporządzeniem WE nr
1935/2004 z dnia 27 października 2004 r. dotyczącym
materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
przed pierwszym użyciem piekarni należy :
●
Wymyj wszystkie części (zob. ustęp pt. „konserwacja i
czyszczenie”).
Polski
Prosímy roz¢o¯yç ilustracje na pierwszej stronie
56
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)