Mieszanki w proszku; Samo pieczenie - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 24

Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

74

Mieszanki w proszku

przycisk eco

Samo pieczenie

Program 10

Programu „samo pieczenie” można używać osobno, bądź w poniższe sposoby.

1 Używać w połączeniu z programem „ciasto” lub w celu wydłużenia czasu pieczenia po

zakończeniu innego programu do pieczenia chleba.

Należy zaczekać do zakończenia programu „ciasto” lub innego programu do pieczenia
chleba – urządzenie wyda sygnał dźwiękowy, a na wyświetlaczu ukaże się napis 0:00.

Wcisnąć przycisk Menu i wybrać program 10.

Aby ustawić żądany czas pieczenia (od 10 do 90 minut), użyć przycisków czasomierza

oraz .

Nacisnąć przycisk START/STOP

bq

.

2 Używać do podgrzewania lub podpiekania na chrupiąco skórki upieczonych i ostudzonych

już bochenków.

Z MENU wybrać program 10.

Aby ustawić żądany czas pieczenia (od 10 do 90 minut), użyć przycisków czasomierza

oraz .

Nacisnąć przycisk START/STOP

bq

.

Podczas używania programu „Samo pieczenie” urządzenia nie wolno pozostawiać bez
dozoru. Gdy skórka osiągnie żądany kolor, ręcznie przerwać program.

Programu

eco

można używać do większości gotowych mieszkanek w proszku – używanie tego

programu z tymi mieszankami jest zalecane. (Mieszanki do chleba razowego i spichlerzowego
najlepiej piec używając programu 3 – pełnopszennego).

Należy sprawdzić, czy całkowita waga mieszanki nie przekracza maksymalnej wagi, jaką
urządzenie może przetworzyć.

Do formy należy najpierw wlać zalecaną przez producenta mieszanki ilość wody, a
następnie wsypać mieszankę w proszku.

Najlepsze wyniki daje użycie wody letniej (30-35°C): należy zmierzyć temperaturę wody
termometrem lub zmieszać wodę gorącą z zimną: 25% gotującej się wody i 75% wody
zimnej.

Jeżeli bochenek nie wyrasta dobrze, można przy następnym pieczeniu dodać 1-2 łyżeczki
łatwych do rozprowadzania drożdży w proszku.

Podczas pieczenia z gotowych mieszanek w proszku nie zaleca się używania funkcji
czasomierza, ponieważ nie jest możliwe oddzielenie drożdży od płynów.

Więcej informacji na temat używania gotowych mieszanek w piekarnikach do chleba można
znaleźć na stronie internetowej firmy Kenwood.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)