Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
74
Mieszanki w proszku
przycisk eco
Samo pieczenie
Program 10
Programu „samo pieczenie” można używać osobno, bądź w poniższe sposoby.
1 Używać w połączeniu z programem „ciasto” lub w celu wydłużenia czasu pieczenia po
zakończeniu innego programu do pieczenia chleba.
●
●
Należy zaczekać do zakończenia programu „ciasto” lub innego programu do pieczenia
chleba – urządzenie wyda sygnał dźwiękowy, a na wyświetlaczu ukaże się napis 0:00.
●
●
Wcisnąć przycisk Menu i wybrać program 10.
●
●
Aby ustawić żądany czas pieczenia (od 10 do 90 minut), użyć przycisków czasomierza
oraz .
●
●
Nacisnąć przycisk START/STOP
bq
.
2 Używać do podgrzewania lub podpiekania na chrupiąco skórki upieczonych i ostudzonych
już bochenków.
●
●
Z MENU wybrać program 10.
●
●
Aby ustawić żądany czas pieczenia (od 10 do 90 minut), użyć przycisków czasomierza
oraz .
●
●
Nacisnąć przycisk START/STOP
bq
.
Podczas używania programu „Samo pieczenie” urządzenia nie wolno pozostawiać bez
dozoru. Gdy skórka osiągnie żądany kolor, ręcznie przerwać program.
Programu
eco
można używać do większości gotowych mieszkanek w proszku – używanie tego
programu z tymi mieszankami jest zalecane. (Mieszanki do chleba razowego i spichlerzowego
najlepiej piec używając programu 3 – pełnopszennego).
●
Należy sprawdzić, czy całkowita waga mieszanki nie przekracza maksymalnej wagi, jaką
urządzenie może przetworzyć.
●
Do formy należy najpierw wlać zalecaną przez producenta mieszanki ilość wody, a
następnie wsypać mieszankę w proszku.
●
Najlepsze wyniki daje użycie wody letniej (30-35°C): należy zmierzyć temperaturę wody
termometrem lub zmieszać wodę gorącą z zimną: 25% gotującej się wody i 75% wody
zimnej.
●
Jeżeli bochenek nie wyrasta dobrze, można przy następnym pieczeniu dodać 1-2 łyżeczki
łatwych do rozprowadzania drożdży w proszku.
●
Podczas pieczenia z gotowych mieszanek w proszku nie zaleca się używania funkcji
czasomierza, ponieważ nie jest możliwe oddzielenie drożdży od płynów.
Więcej informacji na temat używania gotowych mieszanek w piekarnikach do chleba można
znaleźć na stronie internetowej firmy Kenwood.
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)