Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
83
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -
ciag dalszy
PROBLÉM
PRAVDĚPODOBNÁ PŘÍČINA
ŘEŠENÍ
21. Urządzenie przesuwa
się po blacie
22. Urządzenie zostało
przez pomyłkę
wyłączone lub odcięto
dopływ prądu na
ponad 8 minut.
W jaki sposób należy
przechowywać chleb?
23. Kiedy na ekranie
pojawia się E:01,
urządzenia nie da się
włączyć.
24. Kiedy na ekranie
pojawia się H:HH &
E:EE, urządzenie nie
działa.
•
Nóżki piekarnika są zabrudzone lub
pokryte tłuszczem, co powoduje ich
ślizganie się.
•
Komora do pieczenia jest zbyt gorąca
•
Piekarnik nie działa. Problemy z
czujnikiem temperatury.
•
Jeśli piekarnia znajduje się w trakcie wygniatania, wyjąć należy składniki i zacząć ponownie.
•
Jeśli piekarnia znajduje się w trakcie rośnięcia, należy wyjąć ciasto z formy do pieczenia,
uformować i włożyć do wysmarowanej brytfanny o rozmarach P 23 x 12,5 cm / 9 x 5 in,
zakryć i pozostawić do do wyrośnięcia do osiągnęcia podwójnej wielkości. Użyć ustawienia
10 – tylko pieczenie lub chleb upiec w zagranym piekarniku w temperaturze 200°C/400°F/
Gaz 6. Czas pieczenia 30 -35 minut lub do osiągnięcia złocistego koloru.
•
Jeżeli piekarnia znajduje się w trakcie cyklu pieczenia, należy użyć ustawienia 10 - tylko
pieczenie lub chleb upieć w zagrzanym wstępnie piekarniku w temperaturze 200°C/400°F/
Gaz 6. Wyjąć górny ruszt oraz umieścić go na spodni ruszt piekarnika.
•
Urządzenie należy stawiać na czystej, suchej
powierzchni.
•
Usunąć brud i kurz z nóżek, przecierając je
wilgotną ściereczką.
•
Wyłączyć piekarnię z sieci i pozostwić do
wystygnięcia
•
Więcej informacji jest do dyspozycji w części „
Serwis i Ośrodki Troski o Kilenta“
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)