Rogale chlebowe - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 20

Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

70

Rogale chlebowe

Program 7

1 Jajko/a wbić do miarki i dodać odpowiednią ilość wody na:

2 Na końcu cyklu piekarnię wyłączyć i odłączyć z sieci elektrycznej. Ciasto lekko wyłożyć

z formy i podzielić na 12 równych.

3 Po uformowaniu pozostawić ciasto do wyrośnięcia na ok. 45 minut lub do momentu, aż

podwoi objętość, a następnie upiec w zwykłym piekarniku.

4 Piec 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C lub do uzyskania złocistego

koloru.

5 Przełożyć na druciany ruszt do ostygnięcia.

Ciasto

1 kg

750 g

Maksymalna ilość płynu

400 ml

260 ml

Składniki

1 kg

750 g

Jajka

1

1

Woda

zob. pkt 1.

zob. pkt 1.

Niebielona biała mąka chlebowa

600 g

450 g

Sól

1

1

/

2

łyżeczki

1 łyżeczka

Cukier

1

łyżka st.

2 łyżeczki

Masło

25 g

25 g

Łatwe do rozprowadzania

2 łyżeczki

1

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Na potarcie

Żółtko z jajka ubite z 15 ml wody

1

1

Siemiona sezamu i mak do
posypania, do wyboru

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)