Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

67

łyżeczki = 5 ml łyżeczki
łyżka st. = 15ml łyżka st.

Chleb jasny „super”

Program 1

bochenek 1 kg

– jeżeli chleb wyrasta zbyt mocno, należy zmniejszyć ilość soli

lub

drożdży

do 1 łyżeczki.

Chleb w stylu francuskim

Program 2

* Zamiast francuskiej mąki typu T55 można użyć niebielonej oczyszczonej mąki chlebowej.

Chleb razowy

Program 3

Składniki

500 g

750 g

1 kg

Woda

245 ml

310 ml

380 ml

Sól

1

/

2

łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Cukier

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Zwykła mąka francuska

350 g

450 g

600 g

(typ T55)*
Łatwe do rozprowadzania

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Składniki

500 g

750 g

1 kg

Woda

245 ml

330 ml

400 ml

Olej roślinny

1 łyżka st.

1 łyżka st.

1

1

/

2

łyżki st.

Odtłuszczone mleko w proszku

1 łyżka st.

5 łyżeczek

2 łyżka st.

Sól

1

/

2

łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Cukier

2 łyżeczki

1 łyżka st.

4 łyżeczki

Razowa mąka chlebowa

350 g

450 g

600 g

Łatwe do rozprowadzania

1 łyżeczka

1

1

/

2

łyżeczki

1

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Składniki

500 g

750 g

1 kg

Letnia woda

245 ml

300 ml

380 ml

Olej roślinny

1

łyżka st.

1

łyżka st.

1

1

/

2

łyżka st.

Suszone mleko odtłuszczone

1

łyżka st.

4

łyżeczki

5 łyżeczki

Sól

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1

1

/

2

łyżeczki

Cukier

2 łyżeczki

1

łyżka st.

4 łyżeczki

Niebielona biała mąka chlebowa

350 g

450 g

600 g

Łatwe do rozprowadzania

1

1

/

2

łyżeczki

1

1

/

2

łyżeczki

1

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Przepisy

(dodawaj składniki do brytfanki w kolejności, podanej w przepisach)

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)