Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
67
łyżeczki = 5 ml łyżeczki
łyżka st. = 15ml łyżka st.
Chleb jasny „super”
Program 1
●
bochenek 1 kg
– jeżeli chleb wyrasta zbyt mocno, należy zmniejszyć ilość soli
lub
drożdży
do 1 łyżeczki.
Chleb w stylu francuskim
Program 2
* Zamiast francuskiej mąki typu T55 można użyć niebielonej oczyszczonej mąki chlebowej.
Chleb razowy
Program 3
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Woda
245 ml
310 ml
380 ml
Sól
1
/
2
łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Zwykła mąka francuska
350 g
450 g
600 g
(typ T55)*
Łatwe do rozprowadzania
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Woda
245 ml
330 ml
400 ml
Olej roślinny
1 łyżka st.
1 łyżka st.
1
1
/
2
łyżki st.
Odtłuszczone mleko w proszku
1 łyżka st.
5 łyżeczek
2 łyżka st.
Sól
1
/
2
łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Cukier
2 łyżeczki
1 łyżka st.
4 łyżeczki
Razowa mąka chlebowa
350 g
450 g
600 g
Łatwe do rozprowadzania
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Letnia woda
245 ml
300 ml
380 ml
Olej roślinny
1
łyżka st.
1
łyżka st.
1
1
/
2
łyżka st.
Suszone mleko odtłuszczone
1
łyżka st.
4
łyżeczki
5 łyżeczki
Sól
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
Cukier
2 łyżeczki
1
łyżka st.
4 łyżeczki
Niebielona biała mąka chlebowa
350 g
450 g
600 g
Łatwe do rozprowadzania
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Przepisy
(dodawaj składniki do brytfanki w kolejności, podanej w przepisach)
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)