Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
82
PROBLEM
PRAWDOPODOBNA PRZYCZYNA ROZWIĄZANIE
13. Ciemny kolor skórki,
zbyt gruba
14. Bochenek jest
przypalony
15. Skórka jest zbyt jasna
16. Wygniatacza nie
można wyjąć
17. Chleb przykleja się do
formy do pieczenia /
nie można go wyjąć
18. Piekarnia nie pracuje /
wygniatacz nie działa
19. Ingrediencje nie są
zmieszane
20. Podczas działania
czuć jest spaleniznę
•
Użycie ustawienia CIEMNA skórka
•
Nieprawidłowe działanie piekarni
•
Chleb nie piecze się przez określony
czas.
•
W przepisie nie użyto świeżego lub
suszonego mleka
•
Do formy do pieczenia wlać wodę i
pozostawić wygniatacz do
odmoczenia. Potem można go łatwo
wyjąć.
•
Przypadek ten może powstać po
dłuższym używaniu piekarni
•
Piekarnik nie jest włączony
•
Forma do pieczenia nie jest
umieszczona właściwie
•
Ustawiono jest całodzienne opóżnienie
startu
•
Piekarnia nie zaczęła pracować
•
Brak wygniatacza
•
Składniki są wylane w wewnętrznej
części pieca
•
Z piekarnika wycieka
•
Przekroczenie objętości formy do
pieczenia
•
Przyszłym razem użyć ustawienia - średnia lub
ciemna skórka
•
Więcej informacji znajduje się w części Serwis i
ośrodki troski o klienta
•
Przedłużyć czas pieczenia
•
Dodać 15 ml/ 3 łyżeczki suszonego mleka lub
50% wody zastąpić mlekiem,prze co osiągnięty
pozostanie ciemniejszy kolor
•
Postępować wg zaleceć odnoszących się do
czyszczenia po użyciu sprzętu. Może konieczne
będzie obrócenie wygniatacznem po
odmoczeniu, by doszło do jego obluzowania.
•
Umiarkowanie posmarować wewnętrzną część
formy do pieczenia olejem roślinnym.
•
Więcej informacji jest do dyspozycji w części „
Serwis i Ośrodki Troski o Kilenta“
•
Sprawdź, czy przycisk on/ off
7
znajduje się w
pozycji ON.
•
Skontrolować, czy forma do pieczenia jest
właściwie umieszczona)
•
Piekarnia nie zacznie działać, dokąd odliczanie
nie osiągnie ustawionego czasu.
•
Po zaprogramowaniu panelu sterującego należy
wcisnąć przycisk start w celu włączenia piekarni.
•
Zawsze upewnić się należy, czy wygniatacz
umieszczony jest na wale n spodnie części
formy. Kontroli dokonać należy zawsze przed
włożeniem składników.
•
Dejte pozor, abyste ve vnitřní části pece nevylili
žádné ingredience. Ingredience se mohou
připalovat na topné jednotce a mohou
způsobovat dým..
•
Więcej informacji jest do dyspozycji w części „
Serwis i Ośrodki Troski o Kilenta“
•
Nie używać większej ilości składników, niż ilość
zalecana w przepisie. Składniki należy zawsze
dokładnie odmierzać.
KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI
ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -
ciag dalszy
PROBLEMY Z FORMĄ
CZĘŚCI MECHANICZNE
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)