Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Eksploatacja piekarnika
(zobacz rysunki)
1
Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt i
przekręcając w kierunku tylnej ściany komory
piecyka.
2
Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta.
●
Aby nie rozlewać składników do wnętrza komory
piecyka, należy przed ich umieszczeniem w
formie do chleba wyjąć formę z urządzenia.
Wylane na grzałkę składniki mogą się przypalać
i powodować powstawanie dymu.
3
Nalej wodę do brytfanki na chleb.
4
Dodaj resztę składników do brytfanki w kolejności,
podanej w przepisie.
Upewnij się, że dokładnie odmierzyłeś wszystkie
składniki ponieważ nieodpowiednie dawki mogą
7
zepsuć produkt końcowy.
8
Wstawić formę do komory piecyka ustawiając ją po
kątem w stosunku do tylnej ściany komory.
Następnie zablokować w odpowiednim położeniu
przekręcając formę w kierunku przedniej ściany
komory.
9
Opuść uchwyt i zamknij pokrywę.
10 Podłącz do prądu i włącz – urządzenie wyda
charakterystyczny dźwięk i automatycznie wybierze
program 1 (3:50).
11 Nacisnąć przycisk MENU
bl
i przytrzymać, aż
zostanie wyświetlony żądany program. Ustawiane
automatycznie wartości domyślne to 1 kg i średni
kolor skórki. Wskazówka: korzystając z funkcji
pieczenia „
eco
”, nacisnąć przycisk
eco
bo
, a
program włączy się automatycznie.
12 Wybrać wielkość bochenka, wciskając przycisk
rozmiaru bochenka
bp
do momentu, aż wskaźnik
bs
przesunie się do żądanej wielkości.
13 Wybrać stopień przyrumienienia, wciskając przycisk
koloru skórki
bm
do momentu, aż wskaźnik
ck
przesunie się do żądanego koloru (jasny, średni lub
ciemny).
14 Nacisnąć przycisk START/STOP
bq
. Aby zatrzymać
lub skasować wybrany program, nacisnąć przycisk
START/STOP
bq
i przytrzymać przez 2-3 sekundy.
15 Po skończeniu pieczenia odłącz piekarnik od prądu.
16 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt i
przekręcając do tyłu komory piecyka.
●
Wyjmując formę należy zawsze używać rękawic
kuchennych, ponieważ uchwyt będzie gorący.
17 Potem wywróć na półkę drucianą dla stygnięcia.
18 Pozostaw chleb dla stygnięcia przez co najmniej 30
minut przed krojeniem, pozwól ulotnić się parze.
Gorący chleb ciężko się kroi.
19 Wyczyść natychmiast po użyciu formę do chleba i
naczynie do mieszania ciasta (patrz rozdział
"Konserwacja i czyszczenie").
58
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)