Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
konserwacja i czyszczenie
●
Przed czyszczeniem należy odłączyć dopływ
prądu z sieci i poczekać, aż urządzenie całkowicie
ostygnie.
●
NIE ZANURZAĆ piekarni ani jej zewnętrnej części
formy do pieczenia do wody.
●
NIE STOSOWAĆ do mycia gąbek ściernych oraz
narzędzi metalowych.
●
W razie konieczności zewnętrzne powierzchnie
urządzenia wytrzeć za pomocą miękkiej, wilgotnej
szmatki.
komora piecyka/grzałka
●
Aby zmniejszyć prawdopodobieństwo powstawania
dymu i zapachu spalenizny podczas cyklu pieczenia,
należy regularnie usuwać z wnętrza komory piecyka i
grzałki plamy z rozlanych składników.
●
Wnętrze komory piecyka wytrzeć miękką, wilgotną
szmatką i wysuszyć.
●
Grzałkę ostrożnie wytrzeć miękką, wilgotną szmatką.
Podczas czyszczenia grzałki należy zachować
ostrożność, aby jej nie uszkodzić – unikać jej
naciskania i unoszenia.
forma do chleba
●
Formy do chleba nie należy myć w zmywarce do
naczyń.
●
Formę do pieczenia oraz ugniatacz należy po
każdym użyciu
natychmiast
wyczyścić poprzez
częściowe napełnienie formy do pieczenia wodą z
środkiem myjącym. Pozostawić do odmoczenia na 5-
10 minut. Ugniatacz można wyjąć poprzez jego
obrócenie zgodnie z ruchem wskazówek zegara oraz
podniesieniem. Czyszczenie zakończyć należy
przepłukaniem i osuszeniem za pomocą miękkiej
szmatki.
Jeżeli ugniatacza nie można wyjąć nawet po 10
minutach po odmoczeniu, należy chwycić wał pod
formą do pieczenia i obracać ją naprzód i w tył, do
momentu obluzowania ugniatacza.
pokrywa
●
Zdjąć pokrywę i umyć ciepłą wodą z dodatkiem płynu
do naczyń.
●
Pokrywy nie należy myć w zmywarce do naczyń.
●
Przed ponownym zamocowaniem pokrywy należy ją
dokładnie wysuszyć.
nóżki
●
Urządzenie należy stawiać na czystej, suchej
powierzchni.
●
Aby podczas pracy urządzenie nie przesuwało się po
blacie, nóżki należy utrzymywać w czystości,
regularnie przecierając je wilgotną szmatką.
66
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)