Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Drożdże
Można używać drożdży suszonych lub świeżych.
Wszystkie przepisy zawarte w tym receptariuszu
pozostały wypróbowane i użyto w nich łatwo
rozpuszczalnych, szybko rosnących drożdży, które nie
wymagają wstępnego rozpuszczania w wodzie. Drożdże
umieszczane są w zagłębieniu, w mące, odrębnie od
płynu, aż do zapoczęcia mieszania.
●
Najlepsze wyniki osiągane są przy użyciu drożdży
suszonych. Używanie świeżych drożdży nie jest
zalecane, bowiem przy ich użyciu osiągane są inne
wyniki niż przy użyciu drożdży suszonych. Świeżych
drożdży nie należy używać w programach o
opóźnionym starcie.
Jeżeli chceš użyć świeżych drożdży, należy
pamiętać, że :
6 g świeżych drożdży = 1 łyżeczka suszonych
drożdży
Zmieszać świeże drożdże z 1 łyżeczką cukru i 2
łyżkami wody ( ciepłej). Pozostawić do odstania na 5
minut, dokąd nie spienią się.
Następnie do formy do pieczenia dodać kolejne
ingrdiencje.
●
Używać należy ilości podanych w przepisach; zbyt
wiele drożdży może spowodować przerośnięcie
ciasta i przelanie się przez obręby formy do
pieczenia.
●
Jeżeli otworzysz torebkę suszonych drożdży, należy
zużytkować je do 48 godzin, o ile producent nie
podaje inaczej. Otwarte torebki mogą być znowu
zaklejone i umieszczone w zamrażalniku do momentu
potrzeby ich ponownego wykorzystania.
●
Suszone drożdże należy zużytkować przed upływem
zaleconej daty zużycia, bowiem drożdże tracą swoje
właściwości.
●
Sklepy oferują suszone drożdże, które specjalnie
przeznaczone są do użycia w piekarniach chleba.
Przy użyciu tego typu drożdży osiągnięte pozostaną
dobre wyniki, ale może powstać konieczność
dostosowania zalecanego dawkowania.
77
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)