Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
68
Chleb Brioche
(używaj jasnego koloru skórki)
Program 4
1 Jajko/a wbić do miarki i dodać odpowiednią ilość mleka na:
Mieszanki bezglutenowe
Program 5
1 Po 5 min. mieszania, za pomocą plastikowej łopatki zgarnąć składniki osadzające się na
bokach miski, by wszystkie składniki całkowicie się ze sobą połączyły.
Więcej informacji na temat używania mieszanek bezglutenowych w piekarnikach do chleba
można znaleźć na stronie internetowej firmy Kenwood.
Rozmiar bochenka
500 g
750 g
1 kg
Maksymalna ilość płynu
190 ml
280 ml
350 ml
Składniki
Mieszanka
Mieszanka
Mieszanka
bezglutenowa
bezglutenowa
bezglutenowa
Glutafin® Gluten
Juvela®
Schär Mix B®
Select Bread Mix
Woda
350 ml
400 ml
500 ml
Olej roślinny
1 łyżka st.
2 łyżka st.
2 łyżeczki
Mieszanka do chleba
500 g
500 g
500 g
bezglutenowego
Sól
nie dot.
nie dot.
1 łyżeczka
Łatwe do rozprowadzania
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
drożdże w proszku
Kolor skórki
JASNY
ŚREDNI
CIEMNY
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Mleko
zob. pkt 1.
zob. pkt 1.
zob. pkt 1.
Jajka
1
2
2
Roztopione masło
80 g
110 g
135 g
Sól
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
Cukier
30 g
50 g
70 g
Niebielona biała mąka chlebowa
350 g
450 g
550 g
Łatwe do rozprowadzania
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)