Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
71
Ciasto do pizzy
Program 8
Składniki
2 x 30-cm
1 x 30-cm
spody
spód
Woda
250 ml
140 ml
Oliwa z oliwek
1 łyżka st.
1 łyżka st.
Niebielona biała mąka
450 g
225 g
chlebowa
Sól
1
1
/
2
łyżeczki
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
1
/
2
łyżeczki
Łatwe do rozprowadzania
1 łyżeczka
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Wierzch:
Purée z pomidorów
8 łyżka st.
4 łyżka st.
suszonych na słońcu
Oregano (suszone)
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Mozzarella (pokrojona
280 g
140 g
na plastry)
Świeże pomidory, grubo
8
4
posiekane
Żółta papryka (z usuniętymi
1
1
/
2
gniazdami nasiennymi),
pokrojona na cienkie paski
Zielona papryka (z
1
1
/
2
usuniętymi gniazdami
nasiennymi), pokrojona na
cienkie paski
Pieczarki, pokrojone
100 g
50g
na plasterki
Ser Dolcellate, pokrojony
100 g
50 g
na małe kawałki
Szynka parmeńska,
100 g
50 g
porwana na kawałki
Świeżo starty
50 g
25 g
parmezan
Listki świeżej bazylii
12
6
Sól i świeżo zmielony
pieprz
Oliwa z oliwek
2 łyżka st.
1 łyżka st.
stołowe
1 Po zakończeniu cyklu wyłożyć ciasto na lekko
oprószoną mąką powierzchnię. Delikatnie wygnieść.
Rozwałkować ciasto na okrągłe kawałki o średnicy 30
cm, a następnie położyć na przygotowaną blachę lub
formę.
2 Rozgrzać piekarnik do 220°C. Spód pizzy
posmarować purée pomidorowym. Posypać oregano,
a następnie rozłożyć na nim 2/3 plastry mozarelli.
3 Ułożyć na spodzie pomidory, paprykę, grzyby, ser
dolcellate, szynkę parmeńską, pozostałą część
mozarelli i parmezanu i listki bazylii. Doprawić solą i
pieprzem i skropić oliwą.
4 Piec 18-20 min. lub do momentu, gdy spód przybierze
złoty kolor i natychmiast podawać.
Spis treści
- 6 bezpieczeństwo; Polski
- 7 indykator statusu programowego
- 8 Eksploatacja piekarnika
- 9 Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- 10 Super
- 11 W Stylu Francuskim
- 12 Pełnopszenny
- 15 wydłużenie czasu
- 16 konserwacja i czyszczenie
- 17 Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- 18 Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- 19 Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- 20 Rogale chlebowe
- 21 Ciasto do pizzy
- 22 Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- 24 Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- 25 Ingrediencje
- 29 Rady ogólne
- 30 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- 32 KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- 34 obsługa i ochrona konsumenta
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)