Ciasto do pizzy - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Kenwood BM260 Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

71

Ciasto do pizzy

Program 8

Składniki

2 x 30-cm

1 x 30-cm

spody

spód

Woda

250 ml

140 ml

Oliwa z oliwek

1 łyżka st.

1 łyżka st.

Niebielona biała mąka

450 g

225 g

chlebowa

Sól

1

1

/

2

łyżeczki

1 łyżeczka

Cukier

1 łyżeczka

1

/

2

łyżeczki

Łatwe do rozprowadzania

1 łyżeczka

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Wierzch:

Purée z pomidorów

8 łyżka st.

4 łyżka st.

suszonych na słońcu
Oregano (suszone)

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Mozzarella (pokrojona

280 g

140 g

na plastry)
Świeże pomidory, grubo

8

4

posiekane
Żółta papryka (z usuniętymi

1

1

/

2

gniazdami nasiennymi),
pokrojona na cienkie paski
Zielona papryka (z

1

1

/

2

usuniętymi gniazdami
nasiennymi), pokrojona na
cienkie paski
Pieczarki, pokrojone

100 g

50g

na plasterki
Ser Dolcellate, pokrojony

100 g

50 g

na małe kawałki
Szynka parmeńska,

100 g

50 g

porwana na kawałki
Świeżo starty

50 g

25 g

parmezan
Listki świeżej bazylii

12

6

Sól i świeżo zmielony
pieprz
Oliwa z oliwek

2 łyżka st.

1 łyżka st.

stołowe

1 Po zakończeniu cyklu wyłożyć ciasto na lekko

oprószoną mąką powierzchnię. Delikatnie wygnieść.
Rozwałkować ciasto na okrągłe kawałki o średnicy 30
cm, a następnie położyć na przygotowaną blachę lub
formę.

2 Rozgrzać piekarnik do 220°C. Spód pizzy

posmarować purée pomidorowym. Posypać oregano,
a następnie rozłożyć na nim 2/3 plastry mozarelli.

3 Ułożyć na spodzie pomidory, paprykę, grzyby, ser

dolcellate, szynkę parmeńską, pozostałą część
mozarelli i parmezanu i listki bazylii. Doprawić solą i
pieprzem i skropić oliwą.

4 Piec 18-20 min. lub do momentu, gdy spód przybierze

złoty kolor i natychmiast podawać.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)