Philips HR7727 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
23
Czekolada
- rozdrabnianie
Ciasta
(tarty, ciasta z
owocami, jab∏ka w cieÊcie)
- mieszanie
Ciasto
(chlebowe)
- mieszanie
Ciasto
(pizza)
- mieszanie
Ciasto
(dro˝d˝owe)
- mieszanie
Ciasto
kruche
- mieszanie
Piana z bia∏ek
- Ubijanie
Owoce
( np. jab∏ka, brzoskwinie,
banany)
- rozdrabnianie
Zio∏a
- siekanie
Por, ogórek. marchew
- krojenie
200 g
300 g
màki
700 g
màki
700 g
màki
500 g
màki
500 g
màki
Bia∏ka z
4 jajek
500 g
Min. 75 g
Min.
1 sztuka
2 / M
2
2
2
2
2
2
M
2 / M
2 / M
U˝yj twardej czekolady bez dodatków, po∏am na kawa∏ki o wielkoÊci
2cm; przez pierwsze kilka sekund ustaw robot na pozycj´ pulsacyjnà
M. Nast´pnie przestaw na poz. 2, aby czekolada by∏a bardzo drobno
starta
U˝yj margaryny z lodówki oraz zimnej wody. Wsyp màk´ do
pojemnika. Do∏ó˝ margaryn´ poci´tà na dwucentymetrowe kawa∏ki.
Mieszaj na poz. 2, a˝ mieszanina b´dzie przypominaç kulki chlebowe.
Nast´pnie dodaj zimnà wod´, ciàgle mieszajàc. Przerwij, gdy tylko
ciasto uformuje si´ w kul´. Ostudê ciasto przed dalszà obróbkà.
Wymieszaj ciep∏à wod´ z dro˝d˝ami i cukrem. Dadaj màk´, mas∏o i
sól. Wyrabiaj ciasto przez oko∏o 90 sekund. Odczekaj 30 minut, by
ciasto wyros∏o.
Post´puj tak samo jak przy cieÊcie na chleb. Wyrabiaj ciasto przez
1 minut´.
Wymieszaj dro˝d˝e z ciep∏ym mlekiem i odrobinà cukru. Dodaj màk´,
sól, jajka i mi´kkà margaryn´. Wyrabiaj ciasto a˝ przestanie
przyklejaç si´ do Êcianek pojemnika (oko∏o 1 min.). Odczekaj 30
minut, a˝ wyroÊnie.
U˝yj margaryny z lodówki, potnij na dwucentymetrowe kawa∏ki. W∏ó˝
wszystkie sk∏adniki do pojemnika jednoczeÊnie. Mieszaj, a˝ ciasto
uformuje si´ w kul´ (ok. 1 min.). Ostudê przed dalszà obróbkà.
Weê jajka o temperaturze pokojowej. Uwaga: u˝yj bia∏ek z co
najmniej 2 jajek.
Porada: aby zapobiec utracie koloru, dodaj sok z cytryny.
Przed siekaniem umyj i wysusz zio∏a.
W∏ó˝ warzywa do leja wsypowego i przyciÊnij popychaczem.
Przystrajanie, sosy,
ciasta,
puddingi, musy.
Tarty owocowe,
jab∏ka w cieÊcie,
ciasta, quiches
Chleb
Pizza, tarty
Placek dro˝d˝owy
Szarlotka, s∏odkie
herbatniki, ciastka z
owocami
Pudding, suflet,
bezy
Sa∏atki
Sosy, zupy,
garnie, mas∏o
zio∏owe.
Zupy, sa∏atki,
quiches.
£
£
©
£
/
©
©
£
ß
£
£
≠
Produkty
Maks.
Usta
Akcesoria
Obróbka
Zastosowanie
iloÊç
wienie
obrotów
Spis treści
- 2 OPIS; wbudowany zamek bezpieczeƒstwa); polski
- 3 pulsacyjne) albo pr ́dkoÊci; WA ̊NE
- 4 - Oznakowanie na pokrywie i na uchwycie
- 6 Ubijak
- 7 Grzanki
- 10 Akcesoria; - dwustronna tarcza tràca na grube wiórki
- 11 Majonez; ∏y ̋eczki; Ciasto czekoladowo-waniliowe; PRZEPISY
- 12 ∏y ̋eczka; Placek dro ̋d ̋owy
- 13 Sa∏atka z marchewki; pó∏ ∏y ̋eczki; Zapiekane ziemniaki; Przystawka dla 4 osób); NaleÊniki
- 14 Koktajl mleczny; Potrawka dla dzieci; ∏y ̋eczki; Zupa z broku∏
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)