Philips HR7727 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Philips HR7727 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 38
Ładowanie instrukcji

23

Czekolada

- rozdrabnianie

Ciasta

(tarty, ciasta z

owocami, jab∏ka w cieÊcie)
- mieszanie

Ciasto

(chlebowe)
- mieszanie

Ciasto

(pizza)

- mieszanie

Ciasto

(dro˝d˝owe)

- mieszanie

Ciasto

kruche

- mieszanie

Piana z bia∏ek

- Ubijanie

Owoce

( np. jab∏ka, brzoskwinie,
banany)
- rozdrabnianie

Zio∏a

- siekanie

Por, ogórek. marchew

- krojenie

200 g

300 g

màki

700 g

màki

700 g

màki

500 g

màki

500 g

màki

Bia∏ka z

4 jajek

500 g

Min. 75 g

Min.

1 sztuka

2 / M

2

2

2

2

2

2

M

2 / M

2 / M

U˝yj twardej czekolady bez dodatków, po∏am na kawa∏ki o wielkoÊci
2cm; przez pierwsze kilka sekund ustaw robot na pozycj´ pulsacyjnà
M. Nast´pnie przestaw na poz. 2, aby czekolada by∏a bardzo drobno
starta

U˝yj margaryny z lodówki oraz zimnej wody. Wsyp màk´ do
pojemnika. Do∏ó˝ margaryn´ poci´tà na dwucentymetrowe kawa∏ki.
Mieszaj na poz. 2, a˝ mieszanina b´dzie przypominaç kulki chlebowe.
Nast´pnie dodaj zimnà wod´, ciàgle mieszajàc. Przerwij, gdy tylko
ciasto uformuje si´ w kul´. Ostudê ciasto przed dalszà obróbkà.

Wymieszaj ciep∏à wod´ z dro˝d˝ami i cukrem. Dadaj màk´, mas∏o i
sól. Wyrabiaj ciasto przez oko∏o 90 sekund. Odczekaj 30 minut, by
ciasto wyros∏o.

Post´puj tak samo jak przy cieÊcie na chleb. Wyrabiaj ciasto przez
1 minut´.

Wymieszaj dro˝d˝e z ciep∏ym mlekiem i odrobinà cukru. Dodaj màk´,
sól, jajka i mi´kkà margaryn´. Wyrabiaj ciasto a˝ przestanie
przyklejaç si´ do Êcianek pojemnika (oko∏o 1 min.). Odczekaj 30
minut, a˝ wyroÊnie.

U˝yj margaryny z lodówki, potnij na dwucentymetrowe kawa∏ki. W∏ó˝
wszystkie sk∏adniki do pojemnika jednoczeÊnie. Mieszaj, a˝ ciasto
uformuje si´ w kul´ (ok. 1 min.). Ostudê przed dalszà obróbkà.

Weê jajka o temperaturze pokojowej. Uwaga: u˝yj bia∏ek z co
najmniej 2 jajek.

Porada: aby zapobiec utracie koloru, dodaj sok z cytryny.

Przed siekaniem umyj i wysusz zio∏a.

W∏ó˝ warzywa do leja wsypowego i przyciÊnij popychaczem.

Przystrajanie, sosy,
ciasta,
puddingi, musy.

Tarty owocowe,
jab∏ka w cieÊcie,
ciasta, quiches

Chleb

Pizza, tarty

Placek dro˝d˝owy

Szarlotka, s∏odkie
herbatniki, ciastka z
owocami

Pudding, suflet,
bezy

Sa∏atki

Sosy, zupy,
garnie, mas∏o
zio∏owe.

Zupy, sa∏atki,
quiches.

£

£

©

£

/

©

©

£

ß

£

£

Produkty

Maks.

Usta

Akcesoria

Obróbka

Zastosowanie

iloÊç

wienie
obrotów

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)