Majonez; ∏y ̋eczki; Ciasto czekoladowo-waniliowe; PRZEPISY - Philips HR7727 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Philips HR7727 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 38
Ładowanie instrukcji

26

Majonez

£

2

jajka

2 ∏y˝eczki

musztardy

1 ∏y˝eczka

soli
pieprz do smaku

3 ∏y˝eczki

soku z cytryny

500 ml

oleju

Sk∏adniki powinny mieç temperatur´ pokojowà!
Do pojemnika w∏o˝yç jajka, musztard´, sól, pieprz i wlaç sok z cytryny.
Mieszaç no˝em, a˝ sól si´ rozpuÊci, nast´pnie stopniowo wlewaç do
pojemnika olej przez lej zasypowy na obracajàce si´ ostrze.

Rady:

Aby otrzymaç sos tatarski, nale˝y dodaç pietruszk´, korniszony i
jajka na twardo.
Aby otrzymaç sos koktajlowy, do 100 ml majonezu nale˝y dodaç
330 ml Êwie˝ej Êmietanki, odrobin´ whisky, 2 ∏y˝eczki pasty
pomidorowej i odrobin´ syropu imbirowego.

Ciasto czekoladowo-waniliowe

£

(przepis na placek o d∏ugoÊci oko∏o 30cm.)

250 g

mi´kkiego mas∏a

250 g

cukru

250 g

màki

5

jajek
szczypta soli

2

torebki cukru waniliowego lub kilka kropli
esencji waniliowej

25 g

kakao

15 g

cukru

75 ml

wody

Do pojemnika w∏ó˝ mas∏o, cukier, cukier waniliowy i mieszaj
sk∏adniki na najwy˝szych obrotach, a˝ do uzyskania bia∏ej i

kremowej konsystencji. Wymieszaj po kolei jajka, jedno po drugim.
Kolejne jajko dodawaj dopiero, gdy poprzednie zostanie zupe∏nie
wch∏oni´te w mas´. Wsyp màk´ i sól i ustaw robot na Êrednià
pr´dkoÊç.
Wymieszaj kakao, cukier i wod´ na g∏adkà mas´. Prze∏ó˝ po∏ow´
ciasta do innej miski. Dodaj mas´ kakaowà do ciasta w pojemniku i
wymieszaj razem na Êredniej pr´dkoÊci.
Wyk∏adaj brytfann´ na przemian warstwami ciasta bia∏ego i
kakaowego. Wyrównaj powierzchni´.
Piecz po Êrodku rozgrzanego uprzednio piekarnika (150°C) przez
okolo 60-75 minut.

Rada:

Aby uzyskaç ciasto marmurkowe, prze∏ó˝ po∏ow´ ciasta do innej
miski i wymieszaj jà z dwiema ∏y˝kami sto∏owymi kakao w proszku.
W∏ó˝ mas´ czekoladowà do brytfanny i wk∏adaj na nià ∏y˝kà bia∏e
ciasto. ¸y˝kà lub widelcem zakr´caj ciasto, by uzyskaç wzór
marmurkowy.

PRZEPISY

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)