indykator statusu programowego - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Wypiekacz chleba Kenwood BM260 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – bezpieczeństwo; Polski
- Strona 7 – indykator statusu programowego
- Strona 8 – Eksploatacja piekarnika
- Strona 9 – Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- Strona 10 – Super
- Strona 11 – W Stylu Francuskim
- Strona 12 – Pełnopszenny
- Strona 15 – wydłużenie czasu
- Strona 16 – konserwacja i czyszczenie
- Strona 17 – Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- Strona 18 – Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- Strona 19 – Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- Strona 20 – Rogale chlebowe
- Strona 21 – Ciasto do pizzy
- Strona 22 – Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- Strona 24 – Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- Strona 25 – Ingrediencje
- Strona 29 – Rady ogólne
- Strona 30 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- Strona 32 – KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- Strona 34 – obsługa i ochrona konsumenta
legenda
1
uchwyt na pokrywce
2
element grzewczy
3
uchwyt brytfanki do pieczenia chleba
4
urządzenie do ugniatania ciasta
5
wał napędowy
6
sprzęgło napędowe
7
przycisk on/ off
8
miarka
9
podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty
& 1 łyżka stołowa
bk
panel sterowania
bl
przycisk menu
bm
przycisk wyboru koloru skórki
bn
wyświetlacz
bo
przycisk funkcji pieczenia „
eco
”
bp
przycisk rozmiaru bochenka
bq
przycisk „start/stop”
br
przyciski czasomierza opóźnienia
bs
wskaźniki rozmiaru bochenka
bt
wskaźnik statusu programu
ck
wskaźniki koloru skórki (jasny, średni, ciemny)
jak mierzyć składniki (zobacz rysunki 3-7)
Dla osiągnięcia najlepszego wyniku bardzo ważne
jest dokładne mierzenie składników
●
Substancje ciekłe zawsze odmierzać należy w
przejrzystym naczyniu do odmierzania z podziałką.
Naczynie to należy do wyposażenia piekarni. Ciecz
zawsze miałaby zawsze osiągnąć poziomu kreski na
poziomie oczu ( patrz 3).
●
Używana woda i inne płyny zawsze powinny mieć
temperaturę pokojową (20ľC), chyba że używana jest
funkcja
eco
. Należy postępować według wskazówek
zawartych w przepisie.
●
Koniecznie używaj znajdującej się w komplecie
łyżeczki jako miarki do mierzenia mniejszych ilości
suchych lub płynnych składników. Za pomocą suwaka
wybierz jedną z następujących miarek - 0,5 łyżki do
herbaty, 1 łyżka do herbaty, 0,5 łyżki stołowej lub 1
łyżka stołowa. Wypełnij do wierzchu i wyrównaj łyżką
(patrz 6).
7
przycisk on/off
Piekarnik do chleba marki Kenwood wyposażono w
przycisk ON/OFF. Urządzenie nie zacznie działać,
dopóki nie zostanie włączone za pomocą tego
przycisku.
●
Wstaw wtyczkę do gniazda i naciśnij na wyłącznik
7
,
znajdujący się z tyłu maszynki - rozlegnie się sygnał
dźwiękowy i w okienku monitora zjawi się 1 (3:50).
●
Po zakończeniu eksploatacji zawsze wyłączaj
piekarnik i odłączaj go od prądu.
bt
indykator statusu programowego
Wskaźnik statusu programu znajduje się na
wyświetlaczu. Strzałka wskaźnika przesuwa się,
wskazując aktualny etap procesu pieczenia:
Nagrzewanie
– funkcja nagrzewania działa na
początku programu „super” (14 minut), francuskiego
(20 minut) i pełnopszennego (25 minut) oraz
bezglutenowego (10 minut) do podgrzewania
składników przed rozpoczęciem pierwszej fazy
zagniatania.
W tym czasie zagniatanie ani
mieszanie nie odbywa się.
Zagniatanie
– ciasto znajduje się w pierwszej bądź
drugiej fazie zagniatania lub jest wyrabiane pomiędzy
cyklami wyrastania. Podczas ostatnich 20 minut
drugiej fazy zagniatania w programie (1), (2), (3), (4),
(5) oraz (7) rozlegnie się sygnał dźwiękowy,
przypominający o ręcznym dodaniu składników.
Wzrost
ciasto znajduje się na pierwszym, drugim
lub trzecim etapie pęcznienia.
Pieczenie
Bochenek jest na końcowym etapie
pieczenia.
Podtrzymywanie w ciepłym stanie
Piekarnik do
chleba automatycznie przełącza się podtrzymywania
w ciepłym stanie w końcu cyklu pieczenia. On
pozostaje w w stanie podtrzymywania ciepła w ciągu
do 1 godziny lub do czasu wyłączenia urządzenia,
cokolwiek nastąpi wcześniej.
Notabene: element
grzejnikowy włącza się i wyłącza oraz raz po raz
się świeci podczas cyklu podtrzymywania w
ciepłym stanie.
57
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...
legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...
Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...