bezpieczeństwo; Polski - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Wypiekacz chleba Kenwood BM260 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – bezpieczeństwo; Polski
- Strona 7 – indykator statusu programowego
- Strona 8 – Eksploatacja piekarnika
- Strona 9 – Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- Strona 10 – Super
- Strona 11 – W Stylu Francuskim
- Strona 12 – Pełnopszenny
- Strona 15 – wydłużenie czasu
- Strona 16 – konserwacja i czyszczenie
- Strona 17 – Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- Strona 18 – Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- Strona 19 – Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- Strona 20 – Rogale chlebowe
- Strona 21 – Ciasto do pizzy
- Strona 22 – Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- Strona 24 – Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- Strona 25 – Ingrediencje
- Strona 29 – Rady ogólne
- Strona 30 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- Strona 32 – KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- Strona 34 – obsługa i ochrona konsumenta
przed użyciem urządzenia Kenwood
●
Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj je
na wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości.
●
Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimi
etykietami.
bezpieczeństwo
●
Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępne
powierzchnie mogą ulec podczas używania
nagrzaniu. Przy wyjmowaniu formy do pieczenia z
piekarni należy zawsze używać rękawic kuchennych.
●
W celu uniknięcia rozlania ingrediencji w piekarniku,
należy zawsze przed włożeniem ingrediencji do formy
do pieczenia, formę z piekarni wyjąć. Ingrediencje,
które rozleją się na elementy termiczne, mogą
podczas pieczenia przypalać i zaprzyczynić
wydzielanie się dymu.
●
Nie używać urządzenia w przypadku, kiedy widoczne
jest uszkodzenia kabla zasilającego lub, kiedy
urządzenie spadło i doszło do jego uszkodzenia.
●
Wzbronione jest zanurzanie piekarni, i to również
częściowo, do wody lub innych cieczy. Również nie
należy zanurzać kabla zasilającego do wody.
●
Przed instalacją lub usuwaniem części, oraz przed
myciem zawsze odłączaj urządzenie od prądu.
●
Nie dopuścić, by kabel zasilający wisiał przez
skraj gorących powierzchni, wykluczyć należy
również kontakt kabla zasilającego z gorącymi
powierzchniami, np. palnikami elektrycznymi lub
gazowymi
●
Urządzenie powinno stać na płaskiej żaroodpornej
powierzchni.
●
Nie wkładać rąk do komory do pieczenia po wyjęciu
chleba, bowiem panuje tam wysoka temperatura.
●
Nie dotykać ruchomych części piekarni.
●
Nie należy przekraczać podanej w załączonych
przepisach maksymalnej ilości mąki i środka
spulchniającego.
●
Piekarni nie umieszczać tam, gdzie bezpośrednio
działa na nią promieniowanie słoneczne lub w
pobliżu odbiorników cieplnych, albo w przeciągu.
Wszystkie podane powyżej czynniki mogą mieć
wpływ na wewnętrzną temperetaurę piekarni, co
mogło by mieć negatywny wpływ na wyniki pieczenia.
●
Nie używać piekarni na dworzu.
●
Nie używać piekarni dokąd jest pusta, bowiem mogło
by dojść do jej uszkodzenia.
●
Nie wykorzystywać komory do pieczenia do
przechowywania.
●
Nie przykrywać otworów wentylacyjnych w bokach i
górnej części obudowy i zapewnić odpowiednią
wentylację urządzenia podczas użytkowania.
●
Urządzenie nie powinno być obsługiwane przy użyciu
zewnętrznego zegara ani systemu zdalnego
sterowania.
●
Niniejsze urządzenie nie powinno być używane przez
osoby (w tym dzieci) o ograniczonych zdolnościach
fizycznych, umysłowych lub o zaburzonych zmysłach,
jak również przez osoby niedoświadczone i nie
znające się na urządzeniu, dopóki nie zostaną one
przeszkolone na temat zasad eksploatacji tego
urządzenia lub nie będą nadzorowane przez osobę
odpowiadającą za ich bezpieczeństwo.
●
Należy sprawować kontrolę nad dziećmi, żeby nie
bawiły się urządzeniem.
●
Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do użytku
domowego. Firma Kenwood nie ponosi żadnej
odpowiedzialności w przypadku niewłaściwego
korzystania z urządzenia lub nieprzestrzegania
niniejszych instrukcji.
przed podłączeniem piekarni do sieci elektrycznej
należy :
●
Skontrolować, czy informacja na tabliczce znamionowej
umieszczonej na spodniej części piekarni odpowiada
napięciu używanej sieci elektrycznej.
●
Niniejsze urządzenie jest zgodne z dyrektywą
2004/108/WE dotyczącą kompatybilności
elektromagnetycznej oraz z rozporządzeniem WE nr
1935/2004 z dnia 27 października 2004 r. dotyczącym
materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
przed pierwszym użyciem piekarni należy :
●
Wymyj wszystkie części (zob. ustęp pt. „konserwacja i
czyszczenie”).
Polski
Prosímy roz¢o¯yç ilustracje na pierwszej stronie
56
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...
legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...
Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...