Mieszanki w proszku; Samo pieczenie - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 24

Kenwood BM260

Wypiekacz chleba Kenwood BM260 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

74

Mieszanki w proszku

przycisk eco

Samo pieczenie

Program 10

Programu „samo pieczenie” można używać osobno, bądź w poniższe sposoby.

1 Używać w połączeniu z programem „ciasto” lub w celu wydłużenia czasu pieczenia po

zakończeniu innego programu do pieczenia chleba.

Należy zaczekać do zakończenia programu „ciasto” lub innego programu do pieczenia
chleba – urządzenie wyda sygnał dźwiękowy, a na wyświetlaczu ukaże się napis 0:00.

Wcisnąć przycisk Menu i wybrać program 10.

Aby ustawić żądany czas pieczenia (od 10 do 90 minut), użyć przycisków czasomierza

oraz .

Nacisnąć przycisk START/STOP

bq

.

2 Używać do podgrzewania lub podpiekania na chrupiąco skórki upieczonych i ostudzonych

już bochenków.

Z MENU wybrać program 10.

Aby ustawić żądany czas pieczenia (od 10 do 90 minut), użyć przycisków czasomierza

oraz .

Nacisnąć przycisk START/STOP

bq

.

Podczas używania programu „Samo pieczenie” urządzenia nie wolno pozostawiać bez
dozoru. Gdy skórka osiągnie żądany kolor, ręcznie przerwać program.

Programu

eco

można używać do większości gotowych mieszkanek w proszku – używanie tego

programu z tymi mieszankami jest zalecane. (Mieszanki do chleba razowego i spichlerzowego
najlepiej piec używając programu 3 – pełnopszennego).

Należy sprawdzić, czy całkowita waga mieszanki nie przekracza maksymalnej wagi, jaką
urządzenie może przetworzyć.

Do formy należy najpierw wlać zalecaną przez producenta mieszanki ilość wody, a
następnie wsypać mieszankę w proszku.

Najlepsze wyniki daje użycie wody letniej (30-35°C): należy zmierzyć temperaturę wody
termometrem lub zmieszać wodę gorącą z zimną: 25% gotującej się wody i 75% wody
zimnej.

Jeżeli bochenek nie wyrasta dobrze, można przy następnym pieczeniu dodać 1-2 łyżeczki
łatwych do rozprowadzania drożdży w proszku.

Podczas pieczenia z gotowych mieszanek w proszku nie zaleca się używania funkcji
czasomierza, ponieważ nie jest możliwe oddzielenie drożdży od płynów.

Więcej informacji na temat używania gotowych mieszanek w piekarnikach do chleba można
znaleźć na stronie internetowej firmy Kenwood.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - bezpieczeństwo; Polski

przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...

Strona 7 - indykator statusu programowego

legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...

Strona 8 - Eksploatacja piekarnika

Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...