Strona 6 - bezpieczeństwo; Polski
przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...
Strona 7 - indykator statusu programowego
legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...
Strona 8 - Eksploatacja piekarnika
Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...
Strona 9 - Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
59 ✬ Alarm zabrzmi przed zakończeniem drugiego cyklu ugniatania ciasta i zasygnalizuje porę dodania składników, jeśli przewiduje to przepis. ✬✬ Piekarnik automatycznie pozostanie w reżimie podgrzewania po zakończeniu pieczenia. Reżim ten będzie włączony przez godzinę, jeśli nie wyłączy się piekarnik...
Strona 10 - Super
60 Super 햲 Kolor skórki Jasny Średni Ciemny Waga 500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg Podgrzewanie 14 min 14 min 14 min 14 min 14 min 14 min 14 min 14 min 14 min Zagniatanie 1 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min Leżakowanie 4 min 4 min 4 min 4 min 4 min 4 min 4 min 4 min 4 min...
Strona 11 - W Stylu Francuskim
61 W Stylu Francuskim 햳 Kolor skórki Jasny Średni Ciemny Waga 500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg Podgrzewanie 20 min 20 min 20 min 20 min 20 min 20 min 20 min 20 min 20 min Zagniatanie 1 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min Leżakowanie - - - - - - - - - Zagniatanie 2 29 min 2...
Strona 12 - Pełnopszenny
62 Pełnopszenny 햴 Kolor skórki Jasny Średni Ciemny Waga 500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg 500g 750g 1Kg Podgrzewanie 25 min 25 min 25 min 25 min 25 min 25 min 25 min 25 min 25 min Zagniatanie 1 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min 6 min Leżakowanie - - - - - - - - - Zagniatanie 2 29 min 29 min ...
Strona 15 - wydłużenie czasu
br wydłużenie czasu Czasomierz umożliwia opóźnienie momenturozpoczęcia pieczenia o maksymalnie 15 godz.Momentu rozpoczęcia pieczenia nie można opóźniaćprzy programach (5), (6), (7) (symbol) (10) lub eco . WAŻNE : Przy użyciu funkcji Opóżniony start, nieużywać ingrediencji ulegających psuciu się –ing...
Strona 16 - konserwacja i czyszczenie
konserwacja i czyszczenie ● Przed czyszczeniem należy odłączyć dopływprądu z sieci i poczekać, aż urządzenie całkowicieostygnie. ● NIE ZANURZAĆ piekarni ani jej zewnętrnej częściformy do pieczenia do wody. ● NIE STOSOWAĆ do mycia gąbek ściernych oraznarzędzi metalowych. ● W razie konieczności zewn...
Strona 18 - Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
68 Chleb Brioche (używaj jasnego koloru skórki) Program 4 1 Jajko/a wbić do miarki i dodać odpowiednią ilość mleka na: Mieszanki bezglutenowe Program 5 1 Po 5 min. mieszania, za pomocą plastikowej łopatki zgarnąć składniki osadzające się na bokach miski, by wszystkie składniki całkowicie się ze sobą...
Strona 19 - Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
69 Chleb bezglutenowy Program 5 1 Po 5 min. mieszania, za pomocą plastikowej łopatki zgarnąć składniki osadzające się na bokach miski, by wszystkie składniki całkowicie się ze sobą połączyły. Ciasto z marmoladą Program 6 1 Po 3 minutach mieszania, za pomocą plastikowej łopatki zgarnąć składniki osad...
Strona 20 - Rogale chlebowe
70 Rogale chlebowe Program 7 1 Jajko/a wbić do miarki i dodać odpowiednią ilość wody na: 2 Na końcu cyklu piekarnię wyłączyć i odłączyć z sieci elektrycznej. Ciasto lekko wyłożyć z formy i podzielić na 12 równych. 3 Po uformowaniu pozostawić ciasto do wyrośnięcia na ok. 45 minut lub do momentu, aż ...
Strona 21 - Ciasto do pizzy
71 Ciasto do pizzy Program 8 Składniki 2 x 30-cm 1 x 30-cm spody spód Woda 250 ml 140 ml Oliwa z oliwek 1 łyżka st. 1 łyżka st. Niebielona biała mąka 450 g 225 g chlebowa Sól 1 1 / 2 łyżeczki 1 łyżeczka Cukier 1 łyżeczka 1 / 2 łyżeczki Łatwe do rozprowadzania 1 łyżeczka 1 / 2 łyżeczki drożdże w pros...
Strona 22 - Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
72 Dżem z letnich owoców Program 9 1 Duże truskawki przekroić na pół i umieścić w formie. Dodać maliny i czerwoną porzeczkę. Następnie dodać pozostałe składniki. 2 Po zakończeniu programu wyłączyć urządzenie i przelać dżem do wyparzonego słoika, szczelnie zamknąć i opisać.Wskazówka: podczas trwania ...
Strona 24 - Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
74 Mieszanki w proszku przycisk eco Samo pieczenie Program 10 Programu „samo pieczenie” można używać osobno, bądź w poniższe sposoby. 1 Używać w połączeniu z programem „ciasto” lub w celu wydłużenia czasu pieczenia po zakończeniu innego programu do pieczenia chleba. ● ● Należy zaczekać do zakończeni...
Strona 25 - Ingrediencje
Ingrediencje Głównym składnikiem do wyrobu chleba jest mąka i ztego powodu jej wybór jest elementem kluczowym wosiągnięciu powodzenia w pieczeniu chleba. Mąki pszenne Mąki pszenne są do wypieku chleba najlepsze.Pszenica składa się z łuski zewnętrznej, która częstonazywana jest otrębem, oraz z ziarn...
Strona 29 - Rady ogólne
Rady ogólne Wyniki wypieku chleba uzależnione są również od wieluinnych kolejnych faktorów, jakimi są : jakośćingrediencji, dokładne odmierzanie, temperatura iwilgotność. Pomocą przy osiągnięciu jak najlepszychwyników jest kilka rad i typów, o których na pewno wartowspomnieć. Piekarnia chleba nie j...
Strona 30 - ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
80 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW Poniżej podane są typowe problemy, które powstać mogą podczas wyrobu chleba w piekarni. Należy dokładniezapoznać się z tymi problemami, ich możliwymi przyczynami oraz sposobami postępowania, które zapewniąsprawne działanie piekarni. PROBLEM PRAWDOPODOBNA PRZYCZYNA ROZWIĄZ...
Strona 34 - obsługa i ochrona konsumenta
obsługa i ochrona konsumenta ● Ze względu na bezpieczeństwo, jeśli uszkodzonyzostał przewód, musi on zostać wymieniony przezspecjalistę firmy KENWOOD lub przezupoważnionego przez tę firmę specjalistę . Jeśli potrzebujesz pomocy w związku z: ● eksploatacją swojego urządzenia albo ● obsługą lub napraw...