Ciasto do pizzy - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Kenwood BM260
Ładowanie instrukcji

71

Ciasto do pizzy

Program 8

Składniki

2 x 30-cm

1 x 30-cm

spody

spód

Woda

250 ml

140 ml

Oliwa z oliwek

1 łyżka st.

1 łyżka st.

Niebielona biała mąka

450 g

225 g

chlebowa

Sól

1

1

/

2

łyżeczki

1 łyżeczka

Cukier

1 łyżeczka

1

/

2

łyżeczki

Łatwe do rozprowadzania

1 łyżeczka

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Wierzch:

Purée z pomidorów

8 łyżka st.

4 łyżka st.

suszonych na słońcu
Oregano (suszone)

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Mozzarella (pokrojona

280 g

140 g

na plastry)
Świeże pomidory, grubo

8

4

posiekane
Żółta papryka (z usuniętymi

1

1

/

2

gniazdami nasiennymi),
pokrojona na cienkie paski
Zielona papryka (z

1

1

/

2

usuniętymi gniazdami
nasiennymi), pokrojona na
cienkie paski
Pieczarki, pokrojone

100 g

50g

na plasterki
Ser Dolcellate, pokrojony

100 g

50 g

na małe kawałki
Szynka parmeńska,

100 g

50 g

porwana na kawałki
Świeżo starty

50 g

25 g

parmezan
Listki świeżej bazylii

12

6

Sól i świeżo zmielony
pieprz
Oliwa z oliwek

2 łyżka st.

1 łyżka st.

stołowe

1 Po zakończeniu cyklu wyłożyć ciasto na lekko

oprószoną mąką powierzchnię. Delikatnie wygnieść.
Rozwałkować ciasto na okrągłe kawałki o średnicy 30
cm, a następnie położyć na przygotowaną blachę lub
formę.

2 Rozgrzać piekarnik do 220°C. Spód pizzy

posmarować purée pomidorowym. Posypać oregano,
a następnie rozłożyć na nim 2/3 plastry mozarelli.

3 Ułożyć na spodzie pomidory, paprykę, grzyby, ser

dolcellate, szynkę parmeńską, pozostałą część
mozarelli i parmezanu i listki bazylii. Doprawić solą i
pieprzem i skropić oliwą.

4 Piec 18-20 min. lub do momentu, gdy spód przybierze

złoty kolor i natychmiast podawać.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - bezpieczeństwo; Polski

przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...

Strona 7 - indykator statusu programowego

legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...

Strona 8 - Eksploatacja piekarnika

Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...