Ciasto do pizzy - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Spis treści:
- Strona 6 – bezpieczeństwo; Polski
- Strona 7 – indykator statusu programowego
- Strona 8 – Eksploatacja piekarnika
- Strona 9 – Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- Strona 10 – Super
- Strona 11 – W Stylu Francuskim
- Strona 12 – Pełnopszenny
- Strona 15 – wydłużenie czasu
- Strona 16 – konserwacja i czyszczenie
- Strona 17 – Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- Strona 18 – Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- Strona 19 – Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- Strona 20 – Rogale chlebowe
- Strona 21 – Ciasto do pizzy
- Strona 22 – Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- Strona 24 – Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- Strona 25 – Ingrediencje
- Strona 29 – Rady ogólne
- Strona 30 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- Strona 32 – KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- Strona 34 – obsługa i ochrona konsumenta
71
Ciasto do pizzy
Program 8
Składniki
2 x 30-cm
1 x 30-cm
spody
spód
Woda
250 ml
140 ml
Oliwa z oliwek
1 łyżka st.
1 łyżka st.
Niebielona biała mąka
450 g
225 g
chlebowa
Sól
1
1
/
2
łyżeczki
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
1
/
2
łyżeczki
Łatwe do rozprowadzania
1 łyżeczka
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Wierzch:
Purée z pomidorów
8 łyżka st.
4 łyżka st.
suszonych na słońcu
Oregano (suszone)
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Mozzarella (pokrojona
280 g
140 g
na plastry)
Świeże pomidory, grubo
8
4
posiekane
Żółta papryka (z usuniętymi
1
1
/
2
gniazdami nasiennymi),
pokrojona na cienkie paski
Zielona papryka (z
1
1
/
2
usuniętymi gniazdami
nasiennymi), pokrojona na
cienkie paski
Pieczarki, pokrojone
100 g
50g
na plasterki
Ser Dolcellate, pokrojony
100 g
50 g
na małe kawałki
Szynka parmeńska,
100 g
50 g
porwana na kawałki
Świeżo starty
50 g
25 g
parmezan
Listki świeżej bazylii
12
6
Sól i świeżo zmielony
pieprz
Oliwa z oliwek
2 łyżka st.
1 łyżka st.
stołowe
1 Po zakończeniu cyklu wyłożyć ciasto na lekko
oprószoną mąką powierzchnię. Delikatnie wygnieść.
Rozwałkować ciasto na okrągłe kawałki o średnicy 30
cm, a następnie położyć na przygotowaną blachę lub
formę.
2 Rozgrzać piekarnik do 220°C. Spód pizzy
posmarować purée pomidorowym. Posypać oregano,
a następnie rozłożyć na nim 2/3 plastry mozarelli.
3 Ułożyć na spodzie pomidory, paprykę, grzyby, ser
dolcellate, szynkę parmeńską, pozostałą część
mozarelli i parmezanu i listki bazylii. Doprawić solą i
pieprzem i skropić oliwą.
4 Piec 18-20 min. lub do momentu, gdy spód przybierze
złoty kolor i natychmiast podawać.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...
legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...
Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...