Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 18

Spis treści:
- Strona 6 – bezpieczeństwo; Polski
- Strona 7 – indykator statusu programowego
- Strona 8 – Eksploatacja piekarnika
- Strona 9 – Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- Strona 10 – Super
- Strona 11 – W Stylu Francuskim
- Strona 12 – Pełnopszenny
- Strona 15 – wydłużenie czasu
- Strona 16 – konserwacja i czyszczenie
- Strona 17 – Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- Strona 18 – Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- Strona 19 – Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- Strona 20 – Rogale chlebowe
- Strona 21 – Ciasto do pizzy
- Strona 22 – Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- Strona 24 – Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- Strona 25 – Ingrediencje
- Strona 29 – Rady ogólne
- Strona 30 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- Strona 32 – KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- Strona 34 – obsługa i ochrona konsumenta
68
Chleb Brioche
(używaj jasnego koloru skórki)
Program 4
1 Jajko/a wbić do miarki i dodać odpowiednią ilość mleka na:
Mieszanki bezglutenowe
Program 5
1 Po 5 min. mieszania, za pomocą plastikowej łopatki zgarnąć składniki osadzające się na
bokach miski, by wszystkie składniki całkowicie się ze sobą połączyły.
Więcej informacji na temat używania mieszanek bezglutenowych w piekarnikach do chleba
można znaleźć na stronie internetowej firmy Kenwood.
Rozmiar bochenka
500 g
750 g
1 kg
Maksymalna ilość płynu
190 ml
280 ml
350 ml
Składniki
Mieszanka
Mieszanka
Mieszanka
bezglutenowa
bezglutenowa
bezglutenowa
Glutafin® Gluten
Juvela®
Schär Mix B®
Select Bread Mix
Woda
350 ml
400 ml
500 ml
Olej roślinny
1 łyżka st.
2 łyżka st.
2 łyżeczki
Mieszanka do chleba
500 g
500 g
500 g
bezglutenowego
Sól
nie dot.
nie dot.
1 łyżeczka
Łatwe do rozprowadzania
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
drożdże w proszku
Kolor skórki
JASNY
ŚREDNI
CIEMNY
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Mleko
zob. pkt 1.
zob. pkt 1.
zob. pkt 1.
Jajka
1
2
2
Roztopione masło
80 g
110 g
135 g
Sól
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
Cukier
30 g
50 g
70 g
Niebielona biała mąka chlebowa
350 g
450 g
550 g
Łatwe do rozprowadzania
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...
legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...
Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...