Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Kenwood BM260

Wypiekacz chleba Kenwood BM260 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

67

łyżeczki = 5 ml łyżeczki
łyżka st. = 15ml łyżka st.

Chleb jasny „super”

Program 1

bochenek 1 kg

– jeżeli chleb wyrasta zbyt mocno, należy zmniejszyć ilość soli

lub

drożdży

do 1 łyżeczki.

Chleb w stylu francuskim

Program 2

* Zamiast francuskiej mąki typu T55 można użyć niebielonej oczyszczonej mąki chlebowej.

Chleb razowy

Program 3

Składniki

500 g

750 g

1 kg

Woda

245 ml

310 ml

380 ml

Sól

1

/

2

łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Cukier

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Zwykła mąka francuska

350 g

450 g

600 g

(typ T55)*
Łatwe do rozprowadzania

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Składniki

500 g

750 g

1 kg

Woda

245 ml

330 ml

400 ml

Olej roślinny

1 łyżka st.

1 łyżka st.

1

1

/

2

łyżki st.

Odtłuszczone mleko w proszku

1 łyżka st.

5 łyżeczek

2 łyżka st.

Sól

1

/

2

łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Cukier

2 łyżeczki

1 łyżka st.

4 łyżeczki

Razowa mąka chlebowa

350 g

450 g

600 g

Łatwe do rozprowadzania

1 łyżeczka

1

1

/

2

łyżeczki

1

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Składniki

500 g

750 g

1 kg

Letnia woda

245 ml

300 ml

380 ml

Olej roślinny

1

łyżka st.

1

łyżka st.

1

1

/

2

łyżka st.

Suszone mleko odtłuszczone

1

łyżka st.

4

łyżeczki

5 łyżeczki

Sól

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1

1

/

2

łyżeczki

Cukier

2 łyżeczki

1

łyżka st.

4 łyżeczki

Niebielona biała mąka chlebowa

350 g

450 g

600 g

Łatwe do rozprowadzania

1

1

/

2

łyżeczki

1

1

/

2

łyżeczki

1

1

/

2

łyżeczki

drożdże w proszku

Przepisy

(dodawaj składniki do brytfanki w kolejności, podanej w przepisach)

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - bezpieczeństwo; Polski

przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...

Strona 7 - indykator statusu programowego

legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...

Strona 8 - Eksploatacja piekarnika

Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...