Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Wypiekacz chleba Kenwood BM260 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – bezpieczeństwo; Polski
- Strona 7 – indykator statusu programowego
- Strona 8 – Eksploatacja piekarnika
- Strona 9 – Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- Strona 10 – Super
- Strona 11 – W Stylu Francuskim
- Strona 12 – Pełnopszenny
- Strona 15 – wydłużenie czasu
- Strona 16 – konserwacja i czyszczenie
- Strona 17 – Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- Strona 18 – Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- Strona 19 – Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- Strona 20 – Rogale chlebowe
- Strona 21 – Ciasto do pizzy
- Strona 22 – Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- Strona 24 – Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- Strona 25 – Ingrediencje
- Strona 29 – Rady ogólne
- Strona 30 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- Strona 32 – KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- Strona 34 – obsługa i ochrona konsumenta
67
łyżeczki = 5 ml łyżeczki
łyżka st. = 15ml łyżka st.
Chleb jasny „super”
Program 1
●
bochenek 1 kg
– jeżeli chleb wyrasta zbyt mocno, należy zmniejszyć ilość soli
lub
drożdży
do 1 łyżeczki.
Chleb w stylu francuskim
Program 2
* Zamiast francuskiej mąki typu T55 można użyć niebielonej oczyszczonej mąki chlebowej.
Chleb razowy
Program 3
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Woda
245 ml
310 ml
380 ml
Sól
1
/
2
łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Cukier
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Zwykła mąka francuska
350 g
450 g
600 g
(typ T55)*
Łatwe do rozprowadzania
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Woda
245 ml
330 ml
400 ml
Olej roślinny
1 łyżka st.
1 łyżka st.
1
1
/
2
łyżki st.
Odtłuszczone mleko w proszku
1 łyżka st.
5 łyżeczek
2 łyżka st.
Sól
1
/
2
łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Cukier
2 łyżeczki
1 łyżka st.
4 łyżeczki
Razowa mąka chlebowa
350 g
450 g
600 g
Łatwe do rozprowadzania
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Składniki
500 g
750 g
1 kg
Letnia woda
245 ml
300 ml
380 ml
Olej roślinny
1
łyżka st.
1
łyżka st.
1
1
/
2
łyżka st.
Suszone mleko odtłuszczone
1
łyżka st.
4
łyżeczki
5 łyżeczki
Sól
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1
1
/
2
łyżeczki
Cukier
2 łyżeczki
1
łyżka st.
4 łyżeczki
Niebielona biała mąka chlebowa
350 g
450 g
600 g
Łatwe do rozprowadzania
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
1
1
/
2
łyżeczki
drożdże w proszku
Przepisy
(dodawaj składniki do brytfanki w kolejności, podanej w przepisach)
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...
legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...
Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...