Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą - Kenwood BM260 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Wypiekacz chleba Kenwood BM260 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – bezpieczeństwo; Polski
- Strona 7 – indykator statusu programowego
- Strona 8 – Eksploatacja piekarnika
- Strona 9 – Lista programów do pieczenia chleba/ ciasta
- Strona 10 – Super
- Strona 11 – W Stylu Francuskim
- Strona 12 – Pełnopszenny
- Strona 15 – wydłużenie czasu
- Strona 16 – konserwacja i czyszczenie
- Strona 17 – Chleb jasny „super”; Chleb w stylu francuskim; Chleb razowy; Przepisy
- Strona 18 – Chleb Brioche; Mieszanki bezglutenowe
- Strona 19 – Chleb bezglutenowy; Ciasto z marmoladą
- Strona 20 – Rogale chlebowe
- Strona 21 – Ciasto do pizzy
- Strona 22 – Dżem z letnich owoców; Chleb; „eco”; przycisk eco
- Strona 24 – Mieszanki w proszku; Samo pieczenie
- Strona 25 – Ingrediencje
- Strona 29 – Rady ogólne
- Strona 30 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; PROBLEM; WIELKOŚĆ I KSZTAŁT CHLEBA
- Strona 32 – KOLOR I GRUBOŚĆ SKÓRKI; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW -; PROBLEMY Z FORMĄ
- Strona 34 – obsługa i ochrona konsumenta
69
Chleb bezglutenowy
Program 5
1 Po 5 min. mieszania, za pomocą plastikowej łopatki zgarnąć składniki osadzające się na
bokach miski, by wszystkie składniki całkowicie się ze sobą połączyły.
Ciasto z marmoladą
Program 6
1 Po 3 minutach mieszania, za pomocą plastikowej łopatki zgarnąć składniki osadzające się na
bokach miski, by wszystkie składniki całkowicie się ze sobą połączyły.
Składniki
1 kg
Masło
115 g
Syrop cukrowy
150 g
Cukier
75 g
Marmolada z pomarańczy
75 g
Mleko
175 ml
Jajko
1
Zwykła mąka
280 g
Proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Soda oczyszczona
1 łyżeczka
Składniki
1 bochenek
Jajo (średnie)
1 (50 g)
Woda
400 ml
Olej roślinny
2 łyżki st.
Sok z cytryny
1 łyżeczka
Sól
1 łyżeczka
Cukier
4 łyżeczki
Guma ksantanowa
1 łyżka st.
Mąka ryżowa
260 g
Mąka z tapioki
70 g
Mączka ziemniaczana
70 g
Łatwe do rozprowadzania
3 łyżeczki
drożdże w proszku
Kolor skórki
CIEMNY
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
przed użyciem urządzenia Kenwood ● Przeczytaj uważnie poniższe instrukcje i zachowaj jena wypadek potrzeby skorzystania z nich przyszłości. ● Usuń opakowanie w całości wraz ze wszystkimietykietami. bezpieczeństwo ● Nie dotykać gorących powierzchni. Dostępnepowierzchnie mogą ulec podczas używanianagr...
legenda 1 uchwyt na pokrywce 2 element grzewczy 3 uchwyt brytfanki do pieczenia chleba 4 urządzenie do ugniatania ciasta 5 wał napędowy 6 sprzęgło napędowe 7 przycisk on/ off 8 miarka 9 podwójna łyżka do mierzenia 1 łyżeczka do herbaty& 1 łyżka stołowa bk panel sterowania bl przycisk menu bm prz...
Eksploatacja piekarnika (zobacz rysunki) 1 Wyjąć formę do chleba trzymając za uchwyt iprzekręcając w kierunku tylnej ściany komorypiecyka. 2 Zainstaluj urządzenie do ugniatania ciasta. ● Aby nie rozlewać składników do wnętrza komorypiecyka, należy przed ich umieszczeniem wformie do chleba wyjąć form...