Użycie tarczy tnącej/trącej; WSKAZÓWKI DLA UŻYTKOWNIKÓW - KitchenAid 5KFP1644EOB - Instrukcja obsługi - Strona 78

KitchenAid 5KFP1644EOB Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 117
Ładowanie instrukcji

Polski

449

Pociąć produkty tak, by zmieściły się w

otworze podajnika poziomo lub pionowo

i upakować je tak by nie przesuwały

się podczas krojenia� Dociskać z

równomierną siłą�

Można używać także małego otworu

podajnika� Ułożyć produkty pionowo w

otworze i za pomocą małego popychacza

dociskać z wyczuciem do wybranej tarczy

tnącej�

Krojenie i tarcie długich, i okrągłych

warzyw i owoców jak cebule, jabłka,

papryka:

Obrane i bez pestek, należy je pokroić na

kawałki wielkości małego jajka� Kawałki

muszą mieścić się otworze podajnika�

Umieścić w podajniku� Dociskać z

równomierną siłą�

Krojenie i tarcie drobnych owoców

i warzyw jak truskawki, grzyby,

rzodkiewka:

Przekrojone i oczyszczone części warzyw

i owoców układać na sobie w otworze

podajnika odpowiednio dobranego

wielkością� Ułożyć odpowiednią ilość

warzyw, nie przepełniając otworu

podajnika ponad zaznaczoną linię� Ułożyć

produkty pionowo w otworze i za pomocą

małego popychacza dociskać z wyczuciem

do wybranej tarczy tnącej�

Krojenie i tarcie długich,

okrągłych i wąskich

w przekroju warzyw

i owoców jak seler,

marchew, banany:

WSKAZÓWKI DLA UŻYTKOWNIKÓW

Użycie tarczy tnącej/trącej

Krojenie w plasterki surowego mięsa

i drobiu:

Mięso musi być pocięte na kawałki oraz

uformowane tak, by rozmiarami pasowało

do otworu podajnika� Następnie dobrze

schłodzone - najlepiej lekko zmrożone -

przez włożenie w pakowaniu foliowym

do zamrażarki na 0,5 do 2 godzin� Nie

można zamrażać zbyt długo - koniec ostrza

noża powinien dać się wbić w kawałki

zmrożonego mięsa� Krojenie powinno

odbywać się przy odpowiednim nacisku

popychacza�

Krojenie w plasterki wędlin i

pieczonych mięs:

Powinny być one dobrze schłodzone,

pokrojone na kawałki właściwych

rozmiarów - pasujących do podajnika, a

podczas krojenia dociskane popychaczem

do tarczy tnącej z właściwą siłą�

Krojenie szpinaku i innych liści:

Ułożyć na sobie kilka liści� Zrolować i

ustawić pionowo w otwór popychacza�

Dociskać z równomierną siłą�

Mieszadło to służy do

szybkiego zagniatania

ciasta, zwłaszcza kruchego�

W ciągu niecałej minuty

można uzyskać odpowiednio

uformowaną kulę ciasta�

Najlepsze rezultaty osiąga się wyrabiając je

z 500g mąki�

Użycie mieszadła do ciasta

Tarcie serów:

Najlepsze rezultaty daje ich

wstępne schłodzenie, a w

przypadku miękkich serów,

takich jak mozzarella –

podmrożenie przez 10-15 min�

Dociskać z równomierną siłą�

WSKAZÓWKI DLA UŻYTKOWNIKÓW

W10529664D_15_PL_v01.indd 449

8/4/17 9:29 AM

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)