KitchenAid 5KFP1644EOB Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Polski
449
Pociąć produkty tak, by zmieściły się w
otworze podajnika poziomo lub pionowo
i upakować je tak by nie przesuwały
się podczas krojenia� Dociskać z
równomierną siłą�
Można używać także małego otworu
podajnika� Ułożyć produkty pionowo w
otworze i za pomocą małego popychacza
dociskać z wyczuciem do wybranej tarczy
tnącej�
Krojenie i tarcie długich, i okrągłych
warzyw i owoców jak cebule, jabłka,
papryka:
Obrane i bez pestek, należy je pokroić na
kawałki wielkości małego jajka� Kawałki
muszą mieścić się otworze podajnika�
Umieścić w podajniku� Dociskać z
równomierną siłą�
Krojenie i tarcie drobnych owoców
i warzyw jak truskawki, grzyby,
rzodkiewka:
Przekrojone i oczyszczone części warzyw
i owoców układać na sobie w otworze
podajnika odpowiednio dobranego
wielkością� Ułożyć odpowiednią ilość
warzyw, nie przepełniając otworu
podajnika ponad zaznaczoną linię� Ułożyć
produkty pionowo w otworze i za pomocą
małego popychacza dociskać z wyczuciem
do wybranej tarczy tnącej�
Krojenie i tarcie długich,
okrągłych i wąskich
w przekroju warzyw
i owoców jak seler,
marchew, banany:
WSKAZÓWKI DLA UŻYTKOWNIKÓW
Użycie tarczy tnącej/trącej
Krojenie w plasterki surowego mięsa
i drobiu:
Mięso musi być pocięte na kawałki oraz
uformowane tak, by rozmiarami pasowało
do otworu podajnika� Następnie dobrze
schłodzone - najlepiej lekko zmrożone -
przez włożenie w pakowaniu foliowym
do zamrażarki na 0,5 do 2 godzin� Nie
można zamrażać zbyt długo - koniec ostrza
noża powinien dać się wbić w kawałki
zmrożonego mięsa� Krojenie powinno
odbywać się przy odpowiednim nacisku
popychacza�
Krojenie w plasterki wędlin i
pieczonych mięs:
Powinny być one dobrze schłodzone,
pokrojone na kawałki właściwych
rozmiarów - pasujących do podajnika, a
podczas krojenia dociskane popychaczem
do tarczy tnącej z właściwą siłą�
Krojenie szpinaku i innych liści:
Ułożyć na sobie kilka liści� Zrolować i
ustawić pionowo w otwór popychacza�
Dociskać z równomierną siłą�
Mieszadło to służy do
szybkiego zagniatania
ciasta, zwłaszcza kruchego�
W ciągu niecałej minuty
można uzyskać odpowiednio
uformowaną kulę ciasta�
Najlepsze rezultaty osiąga się wyrabiając je
z 500g mąki�
Użycie mieszadła do ciasta
Tarcie serów:
Najlepsze rezultaty daje ich
wstępne schłodzenie, a w
przypadku miękkich serów,
takich jak mozzarella –
podmrożenie przez 10-15 min�
Dociskać z równomierną siłą�
WSKAZÓWKI DLA UŻYTKOWNIKÓW
W10529664D_15_PL_v01.indd 449
8/4/17 9:29 AM
Spis treści
- 52 Polski; INSTRUKCJA OBSŁUGI MALAKSERA; S P I S T R E Ś C I
- 53 WAŻE ZALECENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Używając urządzeń elektrycznych, należy zawsze; istnieje zagrożenie dla życia lub możliwość; NIEBEZPIECZEŃSTWO
- 54 PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA
- 55 Wymagania elektryczne; PROSIMY ZACHOWAĆ TĘ INSTRUKCJĘ; Utylizacja odpadów sprzętu elektrycznego; Utylizacja opakowania
- 56 CZĘŚCI MALAKSERA I CECHY; Części i akcesoria
- 58 ZĘŚCI MALAKSERA I CECHY; Objaśnienie angielskich opisów na częściach malaksera; Elementy
- 60 Czynność; Jak wybrać odpowiednie narzędzie?
- 62 PRZYGOTOWANIE MALAKSERA DO PRACY; Przed pierwszym użyciem; Montaż misy roboczej
- 63 Użycie szerokiego podajnika i popychacza 3 w 1; Niebezpiecznie wirujące ostrza.; UWAGA; Montaż pokrywy misy roboczej oraz blokada zabezpieczająca
- 64 Użycie panelu kontroli prędkości
- 65 Użycie suwaka zewnętrznej regulacji grubości plastrów; UŻYCIE MALAKSERA
- 66 Przygotowanie do pracy zestawu do krojenia w kostkę
- 67 Montaż/użycie zestawu do krojenia w kostkę
- 69 Montaż/demontaż uniwersalnego noża
- 70 Montaż/demontaż misy szefa
- 71 Montaż/demontaż tarczy trącej, do frytek oraz do tarcia na miazgę
- 72 Montaż/demontaż tarczy tnącej na plasterki
- 74 Montaż/demontaż wyciskarki do cytrusów
- 75 Montaż/demontaż trzepaczki do jajek lub plastikowego mieszadła
- 76 MYCIE I KONSERWACJA
- 77 Użycie uniwersalnego noża ze stali nierdzewnej
- 78 Użycie tarczy tnącej/trącej; WSKAZÓWKI DLA UŻYTKOWNIKÓW
- 79 Wskazówki dla użytkowników
- 80 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; nie
- 81 SERWIS I GWARANCJA; Gwarancja malaksera KitchenAid
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)