Electrolux KODDP77X Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Standardowe funkcje pieczenia
Funkcja pieczenia
Zastosowanie
Termoobieg
Do jednoczesnego pieczenia na trzech poziomach i do suszenia żywnoś‐
ci. Ustawić temperaturę o 20-40°C niższą niż dla funkcji Górna/dolna
grzałka.
Górna/dolna grzał‐
ka
Do pieczenia ciasta na jednym poziomie oraz do suszenia żywności.
SteamBake
Do zwiększenia wilgotności podczas pieczenia. Do uzyskania odpowied‐
niego koloru i chrupiącej skórki podczas pieczenia. Do zapewnienia so‐
czystości podczas odgrzewania. Do pasteryzowania owoców i warzyw.
Funkcja Pizza
Do wypieku pizzy. Do intensywnego przyrumieniania i pieczenia potraw z
chrupiącym spodem.
Grzałka dolna
Do pieczenia ciast o chrupiącym spodzie oraz do pasteryzowania żywnoś‐
ci.
Potrawy mrożone
Do przyrządzania produktów gotowych (np. frytek, pieczonych ziemnia‐
ków w ćwiartkach, sajgonek itp.), tak aby nadać im chrupkość.
Termoobieg wil‐
gotny
Funkcja zapewnia oszczędność energii podczas pieczenia. Podczas uży‐
wania tej funkcji temperatura w komorze może się różnić od temperatury
ustawionej. Wykorzystywane jest ciepło resztkowe. Może nastąpić zmniej‐
szenie mocy grzania. Więcej informacji można znaleźć w rozdziale „Co‐
dzienna eksploatacja”, Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny.
Grill
Do grillowania cienkich porcji potraw i opiekania chleba.
Turbo grill
Do pieczenia dużych kawałków mięsa lub drobiu z kośćmi na jednym po‐
ziomie. Do przyrządzania zapiekanek i przyrumieniania.
393/716
CODZIENNA EKSPLOATACJA
Spis treści
- 61 MYŚLIMY O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; SPIS TREŚCI
- 62 urządzenia należy uważnie zapoznać się z dołączoną; INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 65 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 66 Podłączenie elektryczne; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 69 Oświetlenie wewnętrzne; INSTALACJA
- 70 OPIS URZĄDZENIA
- 71 Chowane pokrętła sterujące; WŁĄCZANIE I WYŁĄCZANIE PIEKARNIKA
- 72 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM
- 73 CODZIENNA EKSPLOATACJA
- 74 Funkcje pieczenia
- 75 Standardowe funkcje pieczenia
- 76 Uwagi dotyczące funkcji: Termoobieg wilgotny
- 77 Gotowanie wspomagane
- 82 FUNKCJE ZEGARA
- 84 Wkładanie akcesoriów; SPOSÓB UŻYCIA: AKCESORIA
- 86 Obsługa urządzenia: Termosonda
- 87 Automatyczne wyłączanie; DODATKOWE FUNKCJE
- 88 Wentylator chłodzący; Termoobieg wilgotny; WSKAZÓWKI I PORADY
- 89 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
- 90 Tabele pieczenia na potrzeby ośrodków przeprowadzających
- 92 Uwagi dotyczące czyszczenia; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- 93 Sposób wyjmowania: Prowadnice blach; Obsługa urządzenia: Czyszczenie pirolityczne
- 97 Tylne oświetlenie
- 98 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- 99 Informacje o produkcie i karta produktu*; EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA
- 100 Oszczędzanie energii
- 101 STRUKTURA MENU
- 102 OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)