Philips HR2725 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
69
ET
|
Retseptid
Värske pasta
Koostisained:
-
500g manna või durumnisu
-
4 muna
-
1 tl soola
-
20 g oliiviõli
B
Sõtkuge koostisaineid tavaliseks tainaks.
B
Paigaldage spaghetti- või tagliatelle-ketas seadmesse.
B
Lõigake tainas umbes 3 cm laiusteks ribadeks ja sisestage need
aeglaselt lõikurisse. Kasutage tõukurit.
B
Et vältida pasta kleepumist üksteisega, tuleb see kohe pärast
valmistamist panna keeva soolatud vette keema.
B
Keetke 5 min jooksul. Kurnake ja segage enne ser veerimist pastasse
natuke õli.
Pelmeenid
Koostisained:
◗
Taina tegemiseks:
1kg jahu (nisu)
2 klaasi vett (2 x 250 ml)
soola
Teelusikatäis õli
◗
Täidiseks:
300 g loomaliha
300 g sealiha
300 g lambaliha
300 g kanaliha
2 sibulat
2 küüslauguküünt
pipar t
1 loorberileht
muskaatpähklit
soola
koor t või piima
◗
Za nadjev:
300 g teletine
300 g svinjetine
300 g ovčetine
300 g piletine
2 luka
2 češnja češnjaka
papar
1 lovorov list
muškatni oraščić
sol
vrhnje ili mlijeko
B
Za tijesto pomiješajte brašno s vodom, soli i uljem tako da tijesto bude
mekano. Mijesite na površini posutoj brašnom dok tijesto ne postane
rastezljivo.
B
Za nadjev dvaput sameljite različite vrste mesa. Zatim dodajte luk,
češnjak, muškatni oraščić, sol i papar. Kako bi mljeveno meso postalo
mekše i sočnije, dodajte malo mlijeka.
B
Uzmite komad tijesta i oblikujte ga u kobasicu promjera 3 cm.
B
Razrežite ga u komade debele 3 cm. Svaki komad valjajte dok ne bude
debeo 2 mm.
B
Uzmite čašu ili šalicu (promjera 5 cm) i pomoću nje izrežite krugove iz
tijesta.
B
Svaki krug napunite 1 čajnom žličicom mljevenog mesa pa ga presavijte
u polumjesec.
B
Stiskanjem spojite rubove.
B
Pelmenis možete zamrznuti i skuhati kasnije (može dosta vremena
provesti u zamrzivaču) ili ga možete skuhati odmah.
B
Za kuhanje pelmenisa zakuhajte dosta vode kako se ne bi slijepio. U
vodu stavite sol.
B
Pažljivo stavljajte komade pelmenisa u kipuću vodu. Ne zaboravite s
vremena na vrijeme promiješati. Kuhajte 20 minuta.
B
Pelmenis se poslužuje s maslacem.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)