Philips HR2725 - Instrukcja obsługi - Strona 58

Philips HR2725 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 74
Ładowanie instrukcji

63

przechowywać w zamrażarce dość długo) lub można je od razu
ugotować.

B

Aby ugotować pelmeni, zagotuj dużą ilość wody, aby się nie posklejały.
Posól wodę.

B

Ostrożnie wrzucaj pelmeni do wrzącej wody. Nie zapomnij od czasu do
czasu pomieszać. Gotuj 20 minut.

B

Pelmeni podaje się z masłem.

RO

|

Reţete

Paste proaspete

Ingrediente:
-

500 g griş din grâu arnăut

-

4 ouă

-

1 lingură de sare

-

20 g ulei de măsline

B

Frământaţi toate ingredientele până obţineţi un aluat obişnuit.

B

Montaţi discul de spaghete sau tagliatelle în aparat.

B

Tăiaţi aluatul în fâşii late de aproximativ 3 cm şi aşezaţi-le uşor în
carcasa cuţitului. Utilizaţi împingătorul.

B

Pentru a se evita lipirea pastelor, acestea trebuie preparate în apă
clocotită cu sare imediat după ce sunt făcute.

B

Gătiţi-le timp de 5 minute. Scurgeţi-le şi amestecaţi-le cu puţin ulei
înainte de a le ser vi.

Pelmenis

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg făină (de grâu)
2 pahare apă (2 x 250 ml)
sare
1 linguriţă ulei

Pentru umplutură:

300 g carne de vacă
300 g carne de porc
300 g carne de oaie
300 g carne de pui

Pelmeni (pierożki z mięsem)

Składniki:

Ciasto:

1 kg mąki (pszennej)
2 szklanki wody (2 x 250 ml)
sól
1 łyżeczka oleju

Nadzienie:

300 g wołowiny
300 g wieprzowiny
300 g baraniny
300 g kurczaka
2 cebule
2 ząbki czosnku
pieprz
1 listek laurowy
gałka muszkatołowa
sól
śmietana lub mleko

B

Ciasto: zmieszaj mąkę z wodą, solą i olejem, aby powstało miękkie
ciasto. Zagniataj na posypanej mąka powierzchni, aż ciasto stanie się
elastyczne.

B

Nadzienie: zmiel różne rodzaje mięsa dwa razy w maszynce do mięsa.
Następnie dodaj cebule, czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Aby
mielone mięso było delikatniejsze i bardziej soczyste, dodaj trochę
mleka.

B

Weź część ciasta i ukształtuj z niego wałek o średnicy 3 cm.

B

Podziel go na kawałki o grubości 3 cm. Rozwałkuj każdy kawałek, aby
miał grubość 2 mm.

B

Za pomocą szklanki lub filiżanki (o średnicy 5 cm) wytnij kółka z ciasta.

B

Na każdym kółku ciasta połóż łyżeczkę mielonego mięsa, a następnie
złóż ten kawałek ciasta na pół, tak by powstała poduszeczka w
kształcie połowy księżyca.

B

Palcami zaciśnij brzegi, tak by dobrze się skleiły.

B

Pelmeni można zamrażać, aby później je ugotować (można je

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)