Philips HR2725 - Instrukcja obsługi - Strona 20

Philips HR2725 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 74
Ładowanie instrukcji

24

Zkontrolujte, zda jeden ze zářezů separátoru zapadl do
příslušného výřezu nožové skříně.

1

Uzenkové střívko namočte na 10 minut do vlažné vody. Mokré
střívko pak natáhněte na plnicí nástavec. Drážky výstupu vzduchu
nástavce nesmí být blokovány.

2

Namleté maso vložte do podávacího zásobníku.

3

Stisknutím tlačítka zap/vyp přístroj zapněte.

4

Pomocí pěchovače jemně vtlačujte namleté maso do nožové
skříně.

Pokud lze střívko natáhnout na plnicí nástavec jen ztuha, je třeba
jej navlhčit vodou.

HU

|

Kolbász készítése - ötletek és figyelmeztetések

A húst először mindig darálja le.

Győződjön meg arról, hogy a szétválasztó egyik rovátkája
pontosan illeszkedik a vágóház nyúlványaihoz.

1

Áztassa a belett langyos vízben 10 percig, majd húzza rá a nedves
belet a kolbásztöltőre. Ügyeljen rá, hogy ne zárja el a cső
légkiengedő nyílásait.

2

Helyezze a ledarált húst az adagolótálcára.

3

A be-/kikapcsoló gomb megnyomásával kapcsolja be a készüléket.

4

A ledarált húst a nyomórúd segítségével nyomja finoman a
vágóházba.

Ha a bőr megakad a kolbásztöltőn, kevés vízzel nedvesítse meg.

SK

|

Výroba klobás - tipy a varovania

Mäso vždy najskôr pomelte.

Uistite sa, aby jeden zo zárezov oddeľovača zapadal do výstupku
na tele mlynčeka.

Fixaţi o crestătură a separatorului în spaţiul corespunzător de pe
carcasa cuţitului.

1

Puneţi membrana pentru cârnaţi în apă călduţă timp de 10
minute. Apoi culisaţi membrana umedă pe pâlnia pentru cârnaţi.
Nu blocaţi canelurile de ieşire a aerului din pâlnie.

2

Puneţi carnea tocată în tava de alimentare.

3

Apăsaţi butonul Pornit/Oprit pentru a porni aparatul.

4

Împingeţi uşor carnea tocată în carcasa cuţitului cu ajutorul
împingătorului.

Dacă membrana rămâne lipită de pâlnie, umeziţi-o cu puţină apă.

RU

|

Изготовление колбас — советы и
предупреждения

В первую очередь необходимо пропустить мясо через мясорубку.

Выступы на режущем блоке должны совпадать с пазами
сепаратора.

1

Замочите оболочку колбасы в теплой воде на 10 минут. Затем
присоедините влажную оболочку к горловине насадки для
изготовления колбас. Не перекрывайте пазы для выхода
воздуха на насадке.

2

Положите фарш в загрузочный поддон.

3

Включите прибор, нажав кнопку включения/выключения.

4

Осторожно надавливая на толкатель, протолкните фарш в
режущий блок.

Если оболочка прилипает к горловине насадки, смочите ее
водой.

CS

|

Výroba uzenek - tipy a upozornění

Vždy nejprve namelte maso.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)