Philips HR2725 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
24
◗
Zkontrolujte, zda jeden ze zářezů separátoru zapadl do
příslušného výřezu nožové skříně.
1
Uzenkové střívko namočte na 10 minut do vlažné vody. Mokré
střívko pak natáhněte na plnicí nástavec. Drážky výstupu vzduchu
nástavce nesmí být blokovány.
2
Namleté maso vložte do podávacího zásobníku.
3
Stisknutím tlačítka zap/vyp přístroj zapněte.
4
Pomocí pěchovače jemně vtlačujte namleté maso do nožové
skříně.
◗
Pokud lze střívko natáhnout na plnicí nástavec jen ztuha, je třeba
jej navlhčit vodou.
HU
|
Kolbász készítése - ötletek és figyelmeztetések
A húst először mindig darálja le.
◗
Győződjön meg arról, hogy a szétválasztó egyik rovátkája
pontosan illeszkedik a vágóház nyúlványaihoz.
1
Áztassa a belett langyos vízben 10 percig, majd húzza rá a nedves
belet a kolbásztöltőre. Ügyeljen rá, hogy ne zárja el a cső
légkiengedő nyílásait.
2
Helyezze a ledarált húst az adagolótálcára.
3
A be-/kikapcsoló gomb megnyomásával kapcsolja be a készüléket.
4
A ledarált húst a nyomórúd segítségével nyomja finoman a
vágóházba.
◗
Ha a bőr megakad a kolbásztöltőn, kevés vízzel nedvesítse meg.
SK
|
Výroba klobás - tipy a varovania
Mäso vždy najskôr pomelte.
◗
Uistite sa, aby jeden zo zárezov oddeľovača zapadal do výstupku
na tele mlynčeka.
◗
Fixaţi o crestătură a separatorului în spaţiul corespunzător de pe
carcasa cuţitului.
1
Puneţi membrana pentru cârnaţi în apă călduţă timp de 10
minute. Apoi culisaţi membrana umedă pe pâlnia pentru cârnaţi.
Nu blocaţi canelurile de ieşire a aerului din pâlnie.
2
Puneţi carnea tocată în tava de alimentare.
3
Apăsaţi butonul Pornit/Oprit pentru a porni aparatul.
4
Împingeţi uşor carnea tocată în carcasa cuţitului cu ajutorul
împingătorului.
◗
Dacă membrana rămâne lipită de pâlnie, umeziţi-o cu puţină apă.
RU
|
Изготовление колбас — советы и
предупреждения
В первую очередь необходимо пропустить мясо через мясорубку.
◗
Выступы на режущем блоке должны совпадать с пазами
сепаратора.
1
Замочите оболочку колбасы в теплой воде на 10 минут. Затем
присоедините влажную оболочку к горловине насадки для
изготовления колбас. Не перекрывайте пазы для выхода
воздуха на насадке.
2
Положите фарш в загрузочный поддон.
3
Включите прибор, нажав кнопку включения/выключения.
4
Осторожно надавливая на толкатель, протолкните фарш в
режущий блок.
◗
Если оболочка прилипает к горловине насадки, смочите ее
водой.
CS
|
Výroba uzenek - tipy a upozornění
Vždy nejprve namelte maso.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)