Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200; Ciasto czekoladowe - Philips HR7758 - Instrukcja obsługi - Strona 28

Philips HR7758 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

5 2

kukur ydzianą. Gorącą polewę rozprowadź po
ułożonych truskawkach i schładzaj przez 2
godziny. Gotowe ciasto przystrój bitą śmietaną.

Koktajl mleczny ze świeżych owoców

Składniki:
- 100 g bananów lub truskawek
- 200 ml świeżego mleka
- 50g lodów waniliowych.
- cukru pudru do smaku

B

Obierz banany lub wypłucz truskawki. Posiekaj
owoce na drobne kawałki. Wszystkie składniki włóż
do blendera. Ucieraj, aż otrzymasz delikatny napój.

B

Swój ulubiony koktajl mleczny możesz przyrządzić
z każdych owoców.

Rolada z orzechami laskowymi

Składniki na ciasto:
- 500 g przesianej mąki
- 75 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- 250 ml mleka (o temperaturze 35

c

C)

- 100 g miękkiego masła
- 30 g świeżych drożdży (jeśli używasz drożdży

suszonych, stosuj się do instrukcji zamieszczonej
na opakowaniu)

Nadzienie:
- 250 g posiekanych orzechów laskowych
- 100 g cukru
- 2 torebki cukru waniliowego
- 125 ml śmietany

B

Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200

c

C. Mleko,

drożdże i cukier mieszaj w misce przez 15
sekund, używając do tego mieszaka. Dodaj mąkę,
sól, masło i jajko. Wyrabiaj ciasto przez 2 minuty.
Przełóż je następnie do innej miski, przykr yj
wilgotną ściereczką i pozostaw na 20 minut w
ciepłym miejscu, by wyrosło.

B

Posiekaj orzechy laskowe, używając ostrza.
Wymieszaj składniki przeznaczone na nadzienie.
Rozwałkuj ciasto w prostokątny kształt. Nałóż
masę z orzechów laskowych, a następnie zroluj
ciasto w pierścień. Włóż go do wysmarowanej
masłem formy do pieczenia. Odstaw, by ciasto
podrosło jeszcze przez 20 minut. Górną część
posmaruj żółtkiem, a następnie wsuń blachę na
ruszt umieszczony pośrodku piekarnika. Piecz
przez 25 - 30 minut w temperaturze 200

c

C.

Ciasto czekoladowe

Składniki:
- 140 g miękkiego masła
- 110 g cukru pudru
- 140 g czekolady
- białko z 6 jajek
- 6 żółtek
- 110 g cukru kr ystalicznego
- 140 g mąki pszennej

Nadzienie:
- 200 g dżemu morelowego

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)