Philips HR7758 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
4 8
Zastosowanie
Przystrajanie
dań, dipy
Sosy, zupy,
przystrajanie
dań, masło
ziołowe
Sałatki,
przystrajanie
dań, sosy
barbecue
Befsztyki
tatarskie,
hamburger y,
klopsy
Befsztyki
tatarskie,
hamburger y,
klopsy
Koktajle
mleczne
Postępowanie
Obierz czosnek. Aby
uniknąć posiekania czosnku
za drobno zawsze używaj
funkcji pulsacyjnej. Weź co
najmniej 150g czosnku.
Przed posiekaniem umyj i
osusz zioła.
Wszystkie składniki muszą
mieć temperaturę
pokojową. Uwaga: weź co
najmniej jedno duże jajko,
dwa małe jajka lub dwa
żółtka. Umieść jajko z
odrobiną octu winnego w
misce i stopniowo dodawaj
olej po kropelce.
Najpierw usuń ścięgna i
kości. Potnij mięso na
kawałki o wielkości 3 cm.
Najpierw wyjmij ścięgna i
kości. Potnij mięso na
kawałki o wielkości ok.
3 cm. Jeśli chcesz zemleć
mięso grubiej, użyj funkcji
pulsacyjnej.
Utrzyj owoce (np. banany,
truskawki) z cukrem,
mlekiem i odrobiną lodów,
zmiksuj dokładnie.
Przycisk/
akcesoria
¥
/
P
¥
/
P
∆
/
˚
Í
/
Å
Í
/
Å
†
/
D
Maksy-
malna
ilość
300 g
Weź co
najmniej
50 g
3 jajka
500 g
400 g
500 ml
mleka
Składniki i
rezultaty
obróbki
Czosnek -
siekanie
Zioła (np.
pietruszka) -
siekanie
Majonez -
emulgowanie
Mięso
(chude) -
mielenie
Mięso, r yba,
drób (filety) -
mielenie
Koktajle
mleczne -
miksowanie
Zastosowanie
Różne ciasta
Sałatki,
puddingi, chleb
z orzechami,
pasta
migdałowa.
Sałatki,
potrawy
gotowane,
potrawy
smażone,
przystrajanie
Sałatki,
potrawy
gotowane,
potrawy
smażone,
przystrajanie
Mięso mielone
Zupy, sosy
Postępowanie
Składniki muszą mieć
temperaturę pokojową.
Mieszaj miękkie masło z
cukrem, aż powstanie gładka
i lekka masa. Następnie
dodaj mleko, jajka i mąkę.
Użyj przycisku funkcji
pulsacyjnej, jeśli chcesz
posiekać orzechy grubiej.
Jeśli zadowala Cię uzyskany
stopień rozdrobnienia,
wciśnij przycisk STOP.
Obierz cebulę i pokrój ją na
ćwiar tki. Po dwóch cyklach
pulsacyjnych sprawdź
rezultat.
Obierz cebulę i potnij ją na
kawałki, które zmieszczą się
do leja wsypowego. Uwaga:
weź co najmniej 100g
cebuli.
Najpierw usuń ścięgna i
kości. Potnij mięso na
kawałki o wielkości 3cm. Jeśli
chcesz zemleć mięso
grubiej, użyj funkcji
pulsacyjnej.
Użyj gotowanych warzyw
Przycisk/
akcesoria
¨
/
{
—
¥
/
P
¥
/
P
Î
/
¬
Í
/
Å
†
/
D
Maksy-
malna
ilość
6 jaj
250 g
500g
300 g
200 g
500 ml
Składniki i
rezultaty
obróbki
Masy (do
ciast) -
miksowanie
Orzechy -
rozdrabnianie
Cebula -
siekanie
Cebula -
krojenie w
plastr y
Drób -
mielenie
Zupy -
miksowanie
Spis treści
- 6 P O L S K I; Części i akcesoria
- 7 Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie przerywa pracę:
- 8 Włącz ponownie urządzenie.; Blokada bezpieczeństwa
- 9 Miska; Wyciskarka do cytrusów; Miska malaksera
- 10 Krawędzie noża są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.
- 11 Zakładanie i używanie tarczy; Umieść w uchwycie wybraną tarczę.; Mieszak ze stali nierdzewnej; Akcesorium to, oznaczone symbolem
- 12 Na panelu sterowania wciśnij przycisk; Trzepaczka do ubijania; Umieść uchwyt na akcesoria w misie.; Blender i filtr do owoców; przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.
- 13 Włóż składniki do dzbana blendera.; Filtr do owoców; Załóż dzban blendera na część silnikową.
- 14 Włóż korek do pokrywy blendera.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 15 Na sitko wciśnij lekko stożek.; Maszynka do mięsa
- 16 Umieść nożyk na ślimaku.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
- 17 Robienie kiełbas; Umieść separator w maszynce.; Mycie
- 18 Zawsze czyść trzepaczkę po użyciu.
- 19 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie
- 20 Gwarancja i serwis; Rozwiązywanie problemów
- 22 Funkcje, akcesoria i przerabianie; Ilości składników i czas obróbki.
- 25 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami
- 26 i mieszaj; Gulasz po węgiersku
- 27 Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180
- 28 Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200; Ciasto czekoladowe
- 29 Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych
- 30 - 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- 31 Chleb wypiekaj w temperaturze 225
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)