Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180 - Philips HR7758 - Instrukcja obsługi - Strona 27

Philips HR7758 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 35
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

5 1

B

Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malaksera
przy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę i
pokrój ją w pierścienie, używając regulowanej
tarczy tnącej na plastr y. Obierz pomidor, wykrój z
niego pestki i pokrój go w cienkie paseczki.
Podsmaż na oleju posiekaną cebulę do miękkości.
Zdejmij z ognia i posyp papr yką w proszku, dodaj
mięso i wciąż mieszając smaż przez kilka minut
na dużym ogniu. Dodaj pokrojoną papr ykę,
pomidor oraz sól do smaku; przykr yj rondel i duś
potrawę we własnym sosie, na średnim ogniu, aż
do miękkości.

B

Tymczasem obierz marchew i pokrój ją za
pomocą regulowanej tarczy do krajania na plastr y,
obierz także ziemniaki i pokrój je w kostkę. Dodaj
je do mięsa i wlej zimną wodę w objętości
odpowiadającej zaplanowanej ilości zupy (około
1,2 litra). Dopraw kminkiem i duś do chwili, aż
wszystkie składniki będą miękkie jak masło. W
razie potrzeby dodaj więcej soli.

B

Podawaj na gorąco. Możesz ozdobić danie
krążkami zielonej papr yki, a na oddzielnym
talerzu podawać papr ykę ostrą.

Tarta truskawkowa

Składniki:
- 100 g margar yny
- 100 g cukru
- 3 żółtka
- 240 g mąki
- 100 g wiórków kokosowych

Nadzienie:
- 80 g cukru
- 2 łyżeczki soku z cytr yny
- 400 g serka śmietankowego
- 500 g truskawek

Polewa:
- 500 g truskawek
- 250 ml wody
- 120 g cukru
- 60 g mąki kukur ydzianej

Przystrojenie:
- 250 g śmietany

B

Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180

c

C. Utrzyj

margar ynę i cukier w misce za pomocą noża ze
stali nierdzewnej.

B

Dodaj żółtka, połącz z mąką i wiórkami
kokosowymi. Przełóż ciasto na blachę do
pieczenia, zrób rowek na brzegu i nakłuj widelcem.
Piecz przez 15 - 20 minut do lekkiego
zarumienienia, a następnie odstaw ciasto do
wystygnięcia. Przy użyciu mieszaka połącz ze sobą
w misce cukier, sok z cytr yny oraz serek
śmietankowy do momentu, aż staną się one
jednolitą masą. Rozprowadź ją na wystudzonym
cieście. Przystrój truskawkami (szypułkami do
dołu). Wstaw do lodówki.

B

Przygotowanie polewy. Pozostałe truskawki utrzyj z
wodą i cukrem w blenderze. W 125 ml
truskawkowej mieszanki rozpuść mąkę
kukur ydzianą. Zagotuj truskawkową polewę. W
trakcie gotowania dodaj do niej mąkę

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)