Philips HR7758 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
5 4
- 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej
lub świeżej)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- cukier
Składniki do dodania na sos:
- oliwki, salami, karczochy, pieczarki, anchovies, ser
mozzarella, papr yka, dojrzały ser (star ty),
ewentualnie oliwa z oliwek
B
Zainstaluj mieszak w misce malaksera. Umieść w
niej wszystkie składniki, wciśnij przycisk
¨
i
rozpocznij mieszanie ich. Włącz urządzenie na
około jedną minutę, aż uformuje się gładka kula.
Przełóż ciasto do innego pojemnika. Pozostaw na
30 minut przykr yte wilgotną ściereczką, do
wyrośnięcia.
B
Za pomocą noża posiekaj w misce malaksera
cebulę wraz z czosnkiem, a następnie podsmażaj
je w rondlu do chwili, aż staną się szkliste. Dodaj
przetarte pomidor y oraz zioła i duś je przez około
10 minut. Dodaj do smaku sól, pieprz i cukier.
Pozostaw sos do ostygnięcia.
B
Rozgrzej piekarnik do 250
c
C.
B
Na powierzchni posypanej uprzednio mąką
rozwałkuj ciasto na dwa okrągłe placki. Ułóż je na
natłuszczonej br ytfannie. Polej sosem. Zostaw
wolne miejsce na brzegach pizzy. Ułóż dowolne
dodatki, zetrzyj trochę sera i pokrop oliwą.
B
Włóż do piecyka i piecz przez 12-15 minut.
Placki warzywno-ziemniaczane
Składniki:
- 1 jajko
- 50 ml mleka
- 1 łyżka stołowa mąki
- 1 łyżeczka kolendr y
- sól i pieprz
- 2 duże ziemniaki (około 300 g)
- 100 g marchwi
- 150 g selera
- 50 g ziaren słonecznika lub 2 łyżki stołowe
otrąb
- olej do smażenia
B
Przy użyciu noża ze stali nierdzewnej wymieszaj
ze sobą jajko, mleko, mąkę, kolendrę, a także sól i
pieprz.
B
Za pomocą tarczy średnio ścierającej rozdrobnij
obrane ziemniaki, oskrobaną marchew i umyty
seler, masę tę dodaj do rozmieszanego z mlekiem
i przyprawami jajka. Wymieszaj w misce warzywa,
mleko z jajkiem oraz nasiona słonecznika lub
otręby.
B
Rozgrzej olej na patelni i usmaż 8 placków po
obu stronach na złotobrązowy kolor. Odsącz z
tłuszczu na papierowym ręczniku.
B
Czas smażenia: 3-4 minuty.
Chleb (biały)
Składniki:
- 500 g mąki
- 15 g miękkiego masła lub margar yny
- 25 g świeżych lub 20 g suszonych drożdży
- 260 ml wody
Spis treści
- 6 P O L S K I; Części i akcesoria
- 7 Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie przerywa pracę:
- 8 Włącz ponownie urządzenie.; Blokada bezpieczeństwa
- 9 Miska; Wyciskarka do cytrusów; Miska malaksera
- 10 Krawędzie noża są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.
- 11 Zakładanie i używanie tarczy; Umieść w uchwycie wybraną tarczę.; Mieszak ze stali nierdzewnej; Akcesorium to, oznaczone symbolem
- 12 Na panelu sterowania wciśnij przycisk; Trzepaczka do ubijania; Umieść uchwyt na akcesoria w misie.; Blender i filtr do owoców; przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.
- 13 Włóż składniki do dzbana blendera.; Filtr do owoców; Załóż dzban blendera na część silnikową.
- 14 Włóż korek do pokrywy blendera.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 15 Na sitko wciśnij lekko stożek.; Maszynka do mięsa
- 16 Umieść nożyk na ślimaku.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
- 17 Robienie kiełbas; Umieść separator w maszynce.; Mycie
- 18 Zawsze czyść trzepaczkę po użyciu.
- 19 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie
- 20 Gwarancja i serwis; Rozwiązywanie problemów
- 22 Funkcje, akcesoria i przerabianie; Ilości składników i czas obróbki.
- 25 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami
- 26 i mieszaj; Gulasz po węgiersku
- 27 Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180
- 28 Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200; Ciasto czekoladowe
- 29 Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych
- 30 - 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- 31 Chleb wypiekaj w temperaturze 225
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)