Philips HR7758 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
4 3
P O L S K I
Rozwiązanie
Jeśli zarówno dzban blendera, jak i miska malaksera
zostały zamontowane w sposób prawidłowy, wówczas
będzie działał tylko blender. Jeśli chcesz używać miski
malaksera , odłącz dzban blendera, a przeznaczony na
jego podłączenie otwór zamknij zatyczką.
Urządzenie nie odpowie na wciśnięcie przycisku +, gdy
silnik pracuje już na poziomie swego maksymalnego
obciążenia, np. ponieważ przerabiane są duże ilości
ciasta. Jest to zjawisko normalne i nie oznacza, że
urządzenie jest niesprawne. Aby zapobiec przeciążeniu
urządzenia, sprawdź ilości wyszczególnione w tabelach,
zamieszczonych w instrukcji obsługi. Urządzenie nie
odpowie na wciśnięcie przycisku -, gdy silnik pracuje już
na swoich najwolniejszych obrotach.
Sprawdź, czy krawędzie tnące nożyka zwrócone są na
zewnątrz.
Sprawdź, czy przekładnia maszynki do mięsa i nożyk
zostały założone prawidłowo. Gdy je poprawnie
zainstalujesz, usłyszysz kliknięcie.
Odkręć lekko pierścień i załóż na ślimak nożyk oraz
tarczę ścierającą. Następnie dokręć dokładnie pierścień
na nożyku.
Użyłeś tarczy średnio ścierającej. Użyj tarczy drobno
ścierającej. Jeśli chcesz uzyskać mięso drobno zmielone,
zmiel je ponownie.
Części te zostały umyte w zmywarce. Musisz umyć
wszystkie części ręcznie i natychmiast osuszyć je ścierką
do naczyń.
Problem
Zarówno dzbanek
blendera, jak i miska
malaksera są
podłączone do
urządzenia, ale pracuje
tylko blender.
Podczas niektór ych
czynności przyciski +
lub - nie działają.
Mięso wygląda bardziej
na "przeciśnięte" niż
zmielone.
Maszynka do mięsa nie
działa.
Nie można
prawidłowo umieścić
nożyka w obudowie.
Mięso jest mielone
zbyt grubo.
Metalowe części
maszynki do mięsa
wyglądają, jakby były
pokr yte rdzą.
Odpowiedź
Nie!
Nie!
Nie!
Nie!
Nie, służy do tego wyłącznie popychacz.
Pytanie
Czy można zemleć w maszynce
do mięsa kości lub skórkę z
bekonu?
Czy zamrożone mięso nadaje
się do zmielenia w maszynce?
Czy można umyć w zmywarce
nożyk i sitka?
Czy do robienia kiełbas
potrzebny jest nożyk?
Czy do popychania mięsa
można użyć drewnianej łyżki
lub podobnego przedmiotu?
Spis treści
- 6 P O L S K I; Części i akcesoria
- 7 Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie przerywa pracę:
- 8 Włącz ponownie urządzenie.; Blokada bezpieczeństwa
- 9 Miska; Wyciskarka do cytrusów; Miska malaksera
- 10 Krawędzie noża są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.
- 11 Zakładanie i używanie tarczy; Umieść w uchwycie wybraną tarczę.; Mieszak ze stali nierdzewnej; Akcesorium to, oznaczone symbolem
- 12 Na panelu sterowania wciśnij przycisk; Trzepaczka do ubijania; Umieść uchwyt na akcesoria w misie.; Blender i filtr do owoców; przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.
- 13 Włóż składniki do dzbana blendera.; Filtr do owoców; Załóż dzban blendera na część silnikową.
- 14 Włóż korek do pokrywy blendera.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 15 Na sitko wciśnij lekko stożek.; Maszynka do mięsa
- 16 Umieść nożyk na ślimaku.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
- 17 Robienie kiełbas; Umieść separator w maszynce.; Mycie
- 18 Zawsze czyść trzepaczkę po użyciu.
- 19 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie
- 20 Gwarancja i serwis; Rozwiązywanie problemów
- 22 Funkcje, akcesoria i przerabianie; Ilości składników i czas obróbki.
- 25 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami
- 26 i mieszaj; Gulasz po węgiersku
- 27 Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180
- 28 Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200; Ciasto czekoladowe
- 29 Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych
- 30 - 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- 31 Chleb wypiekaj w temperaturze 225
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)