Philips HR7758 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
4 0
C
1
Na silnik załóż przekładnię, umieszczając ją
na wałku napędzającym (1) , a następnie
obracając nią w lewo (2).
Poprawne zainstalowanie tej części sygnalizuje
kliknięcie.
C
2
Zamontuj maszynkę na części silnikowej,
przekręcając ją w lewo, aż usłyszysz
charakterystyczne kliknięcie.
C
3
Do części tnącej maszynki włóż ślimak, od
strony końcówki z tworzywa sztucznego..
4
Umieść nożyk na ślimaku.
Sprawdź, czy krawędzie tnące nożyka zwrócone
są na zewnątrz.
C
5
Następnie załóż na ślimak sitkoz
mniejszymi lub większymi otworami.
Wybór tarczy zależy od wymaganej
konsystencji.
Sprawdź, czy w nacięcia w sitku wsunięte są
występy maszynki.
C
6
Zamontuj pierścień na maszynce; przekręć
nim w kierunku wskazanym przez strzałkę
do chwili, gdy będzie odpowiednio
zamocowany.
C
7
Na górnej części maszynki umieść tacę.
Sprawdź, czy założona jest zatyczka.
Mielenie mięsa
1
Potnij mięso na paski o długości 10 cm i
grubości 2 cm.
2
Usuń możliwie wszystkie kości, kawałki
chrząstek i ścięgna.
Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
C
3
Na panelu sterowania wciśnij przycisk
Í
.
C
4
Połóż mięso na tacy. Stopniowe wsuwanie
mięsa do maszynki wykonuj przy pomocy
popychacza.
◗
Możesz zemleć 1,3 kg mięsa na minutę.
Używaj chudego mięsa bez tłuszczu i ścięgien.
◗
Aby zemleć mięso na befsztyk tatarski
dwukrotnie zmiel mięso na tarczy średnio
ścierającej.
Spis treści
- 6 P O L S K I; Części i akcesoria
- 7 Termiczny wyłącznik bezpieczeństwa; Jeśli urządzenie przerywa pracę:
- 8 Włącz ponownie urządzenie.; Blokada bezpieczeństwa
- 9 Miska; Wyciskarka do cytrusów; Miska malaksera
- 10 Krawędzie noża są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.
- 11 Zakładanie i używanie tarczy; Umieść w uchwycie wybraną tarczę.; Mieszak ze stali nierdzewnej; Akcesorium to, oznaczone symbolem
- 12 Na panelu sterowania wciśnij przycisk; Trzepaczka do ubijania; Umieść uchwyt na akcesoria w misie.; Blender i filtr do owoców; przygotowywania ciasta na naleśniki i majonezu.
- 13 Włóż składniki do dzbana blendera.; Filtr do owoców; Załóż dzban blendera na część silnikową.
- 14 Włóż korek do pokrywy blendera.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- 15 Na sitko wciśnij lekko stożek.; Maszynka do mięsa
- 16 Umieść nożyk na ślimaku.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
- 17 Robienie kiełbas; Umieść separator w maszynce.; Mycie
- 18 Zawsze czyść trzepaczkę po użyciu.
- 19 Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie
- 20 Gwarancja i serwis; Rozwiązywanie problemów
- 22 Funkcje, akcesoria i przerabianie; Ilości składników i czas obróbki.
- 25 Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami
- 26 i mieszaj; Gulasz po węgiersku
- 27 Tarta truskawkowa; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 180
- 28 Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 200; Ciasto czekoladowe
- 29 Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160; suszonych
- 30 - 1 łyżeczka włoskiej mieszanki ziołowej (suszonej; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- 31 Chleb wypiekaj w temperaturze 225
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)