Philips HR7754 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
P O L S K I
3 0
Lej wsypowy i popychacz
C
1
Lej wsypowy służy do dodawania płynnych
i stałych składników. Do przepychania
stałych składników przez lej wsypowy służy
popychacz.
C
2
Można także używać popychacza jako
zatyczki w celu zapobieżenia wypadaniu
produktów z leja.
Metalowe ostrze
◗
Metalowe ostrze służy do rozdrabniania,
miksowania, mieszania i ucierania.
C
1
Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.
Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!
C
2
Umieść uchwyt na akcesoria w misce, a na
nim zamontuj ostrze.
3
Włóż składniki do miski. Duże kawałki
pokrój na mniejsze o wymiarach ok.
3 x 3 x 3 cm. Załóż pokrywkę na miskę.
4
Włóż popychacz do leja wsypowego.
C
5
Na panelu sterującym naciśnij przycisk
włączający rozdrabnianie.
- Na samym początku urządzenie będzie działać
pulsacyjnie (czter y skoki szybkości) - ma to
zapewnić równomierne rozdrobnienie
składników (np. cebuli lub orzechów).
- Następnie prędkość wzrośnie do war tości
maksymalnej i będzie utrzymywana aż do chwili
naciśnięcia przycisku STOP.
◗
Aby zmniejszyć szybkość naciśnij przycisk -.
◗
Podczas pracy pulsacyjnej urządzenie może
zostać zatrzymane w każdym momencie przez
naciśnięcie przycisku STOP.
Porady
◗
Jeśli rozdrabniasz cebulę, wyłącz urządzenie
po czterech uruchomieniach pracy pulsacyjnej
- dzięki temu unikniesz zbyt drobnego
posiekania cebuli.
◗
Uważaj, by urządzenie nie działało zbyt długo
podczas rozdrabniania sera (żółtego).
Wówczas bowiem ser rozgrzewa się za
bardzo i zaczyna się topić i kleić.
◗
Nie używaj ostrza do rozdrabniania bardzo
twardych składników, takich jak ziarna kawy,
kurkuma, gałka muszkatołowa czy kostki lodu.
Ostrze może się stępić.
Jeśli produkty przykleją się do ostrza lub do
ścianek miski:
1
Wyłącz urządzenie.
Spis treści
- 6 P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
- 8 Użycie urządzenia; Miska malaksera; Wbudowany zamek bezpieczeństwa
- 9 Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady
- 10 Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki; Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Regulowana tarcza do cięcia na plastry
- 11 Załóż mieszak na uchwyt na akcesoria.; Końcówka do ubijania
- 12 Włóż do miski uchwyt na akcesoria.; Blender; naleśniki lub majonezu.
- 13 Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:; Wyciskarka do cytrusów
- 14 Na sitko wciśnij lekko stożek.; Sokowirówka; Ustaw miskę na części silnikowej.
- 15 Zanim użyjesz sokowirówki:; Czyszczenie
- 16 Przykryj dzbanek pokrywką.
- 17 Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów
- 18 Ilości produktów i czas obróbki
- 20 Przepisy; curr y, mielona papr yka
- 21 Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku
- 22 Tarta truskawkowa; Nagrzej piekarnik do 180
- 23 Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe
- 24 Nagrzej piekarnik do temperatur y 160
- 25 Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
- 26 Chleb wypiekaj w temperaturze 225
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)