Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku - Philips HR7754 - Instrukcja obsługi - Strona 21

Philips HR7754 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 27
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

4 2

- 60 g orzechów włoskich
- 60 g rodzynek
- 60 g sułtanek
- 240 g pełnoziarnistej mąki żytniej
- 120 g mąki pszennej
- 120 g brązowego cukru
- 360 g maślanki
- szczypta soli
- torebka proszku do pieczenia

B

Zamontuj w misce metalowe ostrze. Wrzuć do
miski wszystkie składniki, naciśnij przycisk
rozdrabniania i miksuj przez 30 sekund. Jeśli ciasto
zacznie przylegać do pokr ywki i ścianek miski,
zeskrob je za pomocą łopatki. Ciasto piecz w
30-centymetrowej br ytfannie do przez 40 minut
w temperaturze 170

c

C.

Quiche z pora

Składniki na ciasto:
- 250 g mąki pszennej (lub razowej mąki

pszennej)

- szczypta soli
- 1 łyżka stołowa miodu
- 20 g świeżych drożdży lub 1/2 paczki drożdży

suszonych

- 100 g masła
- 6 łyżek stołowych letniej wody

Składniki na farsz:
- 500 g pora
- olej roślinny
- 4 jajka
- 500 g kwaśnej śmietany

- sól, pieprz, w zależności od potrzeb 1-2 lyżki

mąki

B

Wrzuć wszystkie składniki do miski i wyrabiaj do
chwili, gdy osiągną kosystencję ciasta. Pozostaw je
na pół godziny do wyrośnięcia.

B

Potnij pora za pomocą regulowanej tarczy tnącej
na plastr y (np. ustawienie 3). Do rondla wlej
nieco oleju i przez kilka minut podsmażaj
posiekanego pora. Resztę składników wrzuć do
blendera i włącz blender. Odczekaj, aż składniki
będą miały kremową konsystencję. Dla
zagęszczenia dodaj 1-2 łyżki stołowe mąki.

B

Posmaruj tłuszczem br ytfannę do pieczenia o
średnicy 24 cm, a następnie na spodzie i
ściankach rozprowadź równomiernie ciasto. Nałóż
farsz na ciasto, dorzucając pozostałe składniki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku około 40 minut w
temperaturze 180

c

c. Można serwować na zimno

lub na gorąco.

Gulasz po węgiersku

Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 1 średnia cebula
- 1 łyżeczka papr yki
- 400 g wołowiny lub wieprzowiny
- 1 zielona papr yka
- 1 pomidor
- sól
- 200 g marchwi
- 300 g ziemniaków
- kminek

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)