Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe - Philips HR7754 - Instrukcja obsługi - Strona 23

Philips HR7754 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 27
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

4 4

Koktajl mleczny ze świeżych owoców

Składniki:
- 100 g bananów lub truskawek
- 200 ml świeżego mleka
- 50g lodów waniliowych.
- cukru pudru do smaku

B

Obierz banany lub wypłucz truskawki. Posiekaj
owoce na drobne kawałki. Wszystkie składniki
włóż do blendera. Ucieraj, aż otrzymasz delikatny
napój.

B

Aby przygotować swój ulubiony koktajl mleczny,
możesz wybrać inne owoce.

Rolada z orzechami laskowymi

Składniki na ciasto:
- 500 g przesianej mąki
- 75 g cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- 250 ml mleka (35

c

C)

- 100 g miękkiego masła
- 30 g świeżych drożdży (jeśli użwasz drożdży

suszonych, stosuj się do instrukcji na
opakowaniu)

Nadzienie:
- 250 g posiekanych orzechów laskowych
- 100 g cukru
- 2 torebki cukru waniliowego
- 125 ml śmietany

B

Nagrzej piekarnik do 200

c

C. Mleko, drożdże i

cukier mieszaj w misce przez 15 sekund,

wykorzystując końcówkę do wyrabiania ciasta.
Dodaj mąkę, sól, masło i jajko. Wyrabiaj ciasto
przez 2 minuty. Przełóż ciasto do innej miski,
przykr yj wilgotną ścierką i postaw na 20 minut w
ciepłym miejscu, by wyrosło.

B

Posiekaj orzechy laskowe, używając metalowego
ostrza. Wymieszaj składniki na nadzienie.
Rozwałkuj ciasto w prostokątny kształt. Nałóż
masę z orzechów laskowych, a następnie zroluj.
Włóż do wysmarowanej masłem formy do
pieczenia. Odstaw, by ciasto porosło jeszcze
20 minut. Górną część posmaruj żółtkiem, a
następnie wsuń blachę na ruszt umieszczony
pośrodku piekarnika. Piecz 25 - 30 minut w
temperaturze 200

c

C.

Ciasto czekoladowe

Składniki:
- 140 g miękkiego masła
- 110 g cukru lukrowego
- 140 g czekolady
- 6 białek
- 6 żółtek
- 110 g cukru pudru
- 140 g mąki pszennej

Masa:
- 200 g dżemu morelowego

Polewa:
- 125 ml wody
- 300 g cukru
- 250 g utar tej czekolady
- ewentualnie bita śmietana

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)