Ilości produktów i czas obróbki - Philips HR7754 - Instrukcja obsługi - Strona 18

Philips HR7754 Robot kuchenny – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 27
Ładowanie instrukcji

P O L S K I

3 9

Ilości produktów i czas obróbki

Zastosowanie

Sałatki, surówki

Sałatki, surówki

Naleśniki,
gofr y

Potrawy
obtaczane
bułką tar tą,
zapiekanki

Deser y,
polewy

Przystrajanie
dań, zupy, sosy,
zapiekanki

Postępowanie

Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i ścieraj
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.

Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i tnij
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.

Najpierw wlej mleko do
blendera, następnie dodaj
suche składniki. Miksuj składniki
przez około 1 minutę. W razie
potrzeby powtórz czynność
dwukrotnie. Potem przez kilka
minut pozwól urządzeniu
ostygnąć do temperatur y
otoczenia.

Użyj suchego, chrupiącego
pieczywa.

Aby uzyskać lekki krem, użyj
miękkiego masła

Użyj sera bez skórki i potnij go
na kawałki o wielkości ok. 3cm
x 3cm.

Przyci
sk/akc
esoria

^

/

k

^

/

¬

/

D

¥

/

P

¨

/

{

¥

/

P

Maksy
malna
ilość

500g

500g

750
ml
mleka

100g

300g

200g

Składniki i
rezultaty
obróbki

Jabłka,
marchew, seler
- ścieranie

Jabłka,
marchew, seler
- cięcie na
plastr y

Rzadkie ciasto
(na naleśniki) -
ubijanie

Bułka tar ta -
rozdrabnianie

Krem maślany
(creme au
beurre) -
ubijanie

Ser
(parmezan) -
ucieranie

Zastosowanie

Szarlotka,
herbatniki,
placki z
owocami

Placek
drożdżowy

Pudding, suflet,
beza

Sosy, dżemy,
puddingi,
pokarm dla
niemowląt

Sosy, dżemy,
puddingi,
pokarm dla
niemowląt

Postępowanie

Użyj zimnej margar yny, potnij ją
na dwucentymetrowe kawałki.
Wsyp mąkę do miski i dodaj
margar ynę. Mieszaj, aż ciasto
stanie się kruche. Dodaj zimną
wodę, ciągle mieszając. Przestań
mieszać, gdy tylko ciasto
zacznie formować się w kulę.
Przed dalszą obróbką odczekaj,
aż ciasto ostygnie.

Najpierw wymieszaj drożdże,
ciepłą wodę i cukier w osobnej
misce. Przełóż wszystkie
składniki do miski malaksera i
wyrabiaj ciasto, aż będzie
gładkie i nie będzie przyklejało
się do ścianek miski (około
minuty). Zostaw ciasto na
30 minut, by wyrosło.

Użyj jajek o temperaturze
pokojowej. Uwaga: weź co
najmniej 2 jajka.

Wskazówka: aby owoce nie
straciły koloru, dodaj trochę
soku z cytr yny. Wlej trochę
płynu, aby uzyskać delikatną
masę.

Wskazówka: dodaj trochę soku
z cytr yny, aby zapobiec
ciemnieniu owoców.

Przyci
sk/akc
esoria

¨

/

{

¨

/

{

ø

/

ß

/

D

¥

/

P

Maksy
malna
ilość

300g
mąki

500 g
mąki

białka
z 4
jajek

500g

500g

Składniki i
rezultaty
obróbki

Ciasto
(kruche) -
wyrabianie

Ciasto
(drożdżowe) -
wyrabianie

Piana z białek -
ubijanie

Owoce (np.
jabłka, banany,
melon) -
ucieranie

Owoce (np.
jabłka, banany)
-
rozdrabnianie

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)