Bosch HBA74S461E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
29
Potrawy testowe
Poni sze tabele zosta y utworzone dla instytutów testuj
ф
cych w
celu u atwienia im przeprowadzenia kontroli i przetestowania
ró nych urz
ф
dze
ń
.
Zgodnie z norm
ф
EN 50304/EN 60350 (2009) lub IEC 60350.
Pieczenie
Pieczenie na 2 poziomach:
Zawsze umieszcza
ц
g
ę
bok
ф
blach
ę
uniwersaln
ф
na wy szym
poziomie, a p ask
ф
blach
ę
do pieczenia na ni szym.
Pieczenie na 3 poziomach:
Zawsze k a
ц
g
ę
bok
ф
blach
ę
uniwersaln
ф
na wy szym
poziomie.
Herbatniki ma lane:
Ciasta na blachach, które zosta y jednocze nie umieszczone w
piekarniku, nie musz
ф
by
ц
gotowe w tym samym czasie.
Szarlotka z wierzchni
ф
warstw
ф
ciasta na 1 poziomie:
Umie ci
ц
ciemne tortownice, zachowuj
ф
c mi
ę
dzy nimi odst
ę
p.
Szarlotka z wierzchni
ф
warstw
ф
ciasta na 2 poziomach:
Umie ci
ц
ciemne tortownice, jedn
ф
nad drug
ф
.
Ciasta w tortownicach z blachy stalowej ocynkowanej:
Piec z ogrzewaniem górnym i dolnym
%
na 1 poziomie. U y
ц
blachy uniwersalnej zamiast rusztu i umie ci
ц
na niej
tortownice.
Pieczenie/sma
ż
enie na grillu
Je li k adzie si
ę
potraw
ę
bezpo rednio na ruszcie, umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1. W ten sposób mo na
zebra
ц
sok z mi
ę
sa, dzi
ę
ki czemu piekarnik b
ę
dzie czystszy.
Potrawa
Akcesoria kuchenne i formy
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura
w °C
Czas w
minutach
Herbatniki ma lane (podgrzewanie
wst
ę
pne*)
Blacha uniwersalna
3
%
150-160
20-30
Blacha uniwersalna
3
<
140-150
20-30
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
140-150
25-35
2 blachy do pieczenia + blacha uniwer-
salna
5+3+1
<
140-150
25-35
Ciasteczka (podgrzewanie wst
ę
pne*)
Blacha uniwersalna
3
%
150-170
20-30
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
140-160
25-35
Blacha uniwersalna
3
<
150-160
25-30
2 blachy do pieczenia + blacha uniwer-
salna
5+3+1
<
140-150
25-30
Biszkopt na wodzie (podgrzewanie
wst
ę
pne*)
Tortownica na ruszcie
2
%
170-180
30-40
Biszkopt na wodzie
Tortownica na ruszcie
2
<
165-175
35-45
Placek dro d owy
Blacha uniwersalna
3
%
160-180
30-40
Blacha uniwersalna
3
<
150-170
30-45
Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1
<
160-170
30-40
Szarlotka z wierzchni
ф
warstw
ф
ciasta
Ruszt + 2 tortownice Ø 20 cm.
1
%
190-210
70-90
2 ruszty + 2 tortownice Ø 20 cm.
3+1
<
170-190
60-80
* Nie u ywa
ц
funkcji szybkiego podgrzewania do wst
ę
pnego podgrzewania piekarnika
Blachy do pieczenia i ruszty jako opcjonalne akcesoria s
ф
dost
ę
pne w sklepach specjalistycznych.
Potrawa
Akcesoria kuchenne
Poziom
Funkcja
grzewcza
Poziom pracy
grilla
Czas w
minutach
Przyrumienianie tostów (nagrza
ц
piekar-
nik przez 10 min.)
Ruszt
5
(
3
½-2
Hamburger ciel
ę
cy, 12 sztuk* (nie
nagrzewa
ц
piekarnika)
Ruszt + blacha emalio-
wana
4+1
(
3
25-30
* Obróci
ц
po up ywie
Z
czasu.
Spis treści
- 2 Spis tre ci; Produktinfo; Wa
- 4 Niebezpiecze; Powa; Przyczyny uszkodze
- 5 Panel sterowania; Pokr
- 6 żą
- 7 wk; Wyposa
- 8 Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 9 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 11 Funkcja samooczyszczania
- 12 Przed samooczyszczaniem; Regulacja
- 16 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
- 17 Serwis; Porady dotycz
- 19 Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 27 Suszenie
- 28 Akrylamid w produktach spo
- 29 Potrawy testowe; Pieczenie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)