Bosch HBA74S461E - Instrukcja obsługi - Strona 18

Bosch HBA74S461E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 58
Ładowanie instrukcji

18

Tabela

Poni sza tabela pokazuje wybór da

ń

najodpowiedniejszych do

wykorzystania funkcji oszcz

ę

dzania energii. W tabeli podano

regulacje temperatury, akcesoria i poziom ustawienia, które s

ф

najw a ciwsze dla ka dego dania.

Temperatura i czas trwania gotowania mog

ф

zmienia

ц

si

ę

,

zale nie od temperatury ilo ci, stanu i jako ci potraw. Z tego
powodu warto ci w tabeli s

ф

podawane w postaci przybli onych

zakresów. Zaleca si

ę

, aby zacz

фц

od najni szej warto ci.

Ustawiaj

ф

c ni sz

ф

temperatur

ę

, uzyskuje si

ę

bardziej jednolite

przyrumienienie zapiekanki. Je li nie uzyska si

ę

oczekiwanego

rezultatu, nast

ę

pnym razem nale y ustawi

ц

wy szy poziom

temperatury.

Funkcja grzewcza =

Nadmuch gor

ф

cego powietrza Eco

Akcesorium kuchenne

Poziom

Temperatura
w °C

Czas pieczenia
w minutach

Ciasta i ciastka

Ciasto biszkoptowe, atwe

ruszt + forma prostok

ф

tna

2

170-180

55-65

Biszkopt na ma le

ruszt + forma prostok

ф

tna

2

150-160

75-85

Spód do ciasta

p ytka blacha do pieczenia

3

180-200

30-45

Tarta owocowa, (np. czere niowe)

tortownica metalowa, Ø 26 cm

2

160-180

50-60

Placek dro d owy

p ytka blacha do pieczenia

3

160-170

30-40

Biszkopt marmurkowy

ruszt + forma prostok

ф

tna

2

160-170

100-110

Biszkopt sabaudzki

ruszt + forma

2

150-160

85-95

Biszkopt na wodzie

ruszt + ciemna forma emaliowana

2

165-175

35-45

Tradycyjny biszkopt hiszpa

ń

ski z 3 jaj

ruszt + ciemna forma emaliowana

1

160-170

45-55

Jab ecznik

g

ę

boka blacha uniwersalna

3

170-180

65-75

Ciasteczka i herbatniki

p ytka blacha do pieczenia

3

130-140

20-30

Trójk

ф

ty orzechowe

p ytka blacha do pieczenia

3

185-195

35-45

Pó ksi

ę

yce ma lane (12 sztuk)

p ytka blacha do pieczenia

3

170-180

20-25

Rolada

p ytka blacha do pieczenia

3

160-170

15-20

Magdalenki

p ytka blacha do pieczenia

3

150-160

30-40

Tarta jab kowa, forma okr

ф

g a

forma metalowa, Ø 31 cm

3

230-250

30-40

Quiche

forma metalowa, Ø 31 cm

3

200-220

55-65

Biszkopt francuski z owocami

forma prostok

ф

tna

2

180-200

50-60

Ciastka z ciasta francuskiego z morelami

p ytka blacha do pieczenia

3

190-200

30-40

Ciastka z kawa kami czekolady

p ytka blacha do pieczenia

3

140-150

35-45

Herbatniki ma lane

p ytka blacha do pieczenia

3

140-150

30-45

Ciastka z nadzieniem kremowym

g

ę

boka blacha uniwersalna

3

210-220

40-50

widerki z ciasta francuskiego

p ytka blacha do pieczenia

3

210-230

35-45

Chleb (1 kg)

p ytka blacha do pieczenia

3

200-210

55-65

Mi

ę

sa

Piecze

ń

ciel

ę

ca (1,5 kg karkówki ciel

ę

cej)

ruszt + zamkni

ę

te naczynie

2

200-210

110-120

Piecze

ń

wieprzowa (1 kg)

ruszt + otwarte naczynie

2

180-190

110-120

Pol

ę

dwica ciel

ę

ca / roastbeef, lekko wysma ony

(1 kg)

ruszt + otwarte naczynie

2

240-250

35-45

Pol

ę

dwica ciel

ę

ca / roastbeef, rednio wysma ony

(1 kg)

ruszt + otwarte naczynie

2

250-260

45-55

Ryby

Pieczona dorada / labraks (2 sztuki po 350 g
ka da)

g

ę

boka blacha uniwersalna

2

180-190

30-40

Dorada w soli (2 sztuki po 450 g ka da)

p ytka blacha do pieczenia

3

180-190

40-50

Morszczuk (1 sztuka o wadze 1 kg)

p ytka blacha do pieczenia

2

180-190

50-60

Pstr

ф

g (2 sztuki po 300 g ka da)

p ytka blacha do pieczenia

2

180-190

25-35

abnica (2 sztuki po 400 g ka da)

p ytka blacha do pieczenia

2

180-190

30-40

Dania wst

ę

pnie ugotowane mro

ż

one

Pizza mro ona na cienkim cie cie

ruszt

2

210-220

15-20

Pizza mro ona na grubym cie cie

ruszt

2

180-190

25-35

Frytki pieczone w piekarniku

p ytka blacha do pieczenia

3

210-220

20-30

Skrzyde ka z kurczaka

p ytka blacha do pieczenia

3

200-210

15-25

Paluszki rybne

p ytka blacha do pieczenia

3

210-220

20-30

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)