Bosch HBA74S461E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
18
Tabela
Poni sza tabela pokazuje wybór da
ń
najodpowiedniejszych do
wykorzystania funkcji oszcz
ę
dzania energii. W tabeli podano
regulacje temperatury, akcesoria i poziom ustawienia, które s
ф
najw a ciwsze dla ka dego dania.
Temperatura i czas trwania gotowania mog
ф
zmienia
ц
si
ę
,
zale nie od temperatury ilo ci, stanu i jako ci potraw. Z tego
powodu warto ci w tabeli s
ф
podawane w postaci przybli onych
zakresów. Zaleca si
ę
, aby zacz
фц
od najni szej warto ci.
Ustawiaj
ф
c ni sz
ф
temperatur
ę
, uzyskuje si
ę
bardziej jednolite
przyrumienienie zapiekanki. Je li nie uzyska si
ę
oczekiwanego
rezultatu, nast
ę
pnym razem nale y ustawi
ц
wy szy poziom
temperatury.
Funkcja grzewcza =
’
Nadmuch gor
ф
cego powietrza Eco
Akcesorium kuchenne
Poziom
Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Ciasta i ciastka
Ciasto biszkoptowe, atwe
ruszt + forma prostok
ф
tna
2
170-180
55-65
Biszkopt na ma le
ruszt + forma prostok
ф
tna
2
150-160
75-85
Spód do ciasta
p ytka blacha do pieczenia
3
180-200
30-45
Tarta owocowa, (np. czere niowe)
tortownica metalowa, Ø 26 cm
2
160-180
50-60
Placek dro d owy
p ytka blacha do pieczenia
3
160-170
30-40
Biszkopt marmurkowy
ruszt + forma prostok
ф
tna
2
160-170
100-110
Biszkopt sabaudzki
ruszt + forma
2
150-160
85-95
Biszkopt na wodzie
ruszt + ciemna forma emaliowana
2
165-175
35-45
Tradycyjny biszkopt hiszpa
ń
ski z 3 jaj
ruszt + ciemna forma emaliowana
1
160-170
45-55
Jab ecznik
g
ę
boka blacha uniwersalna
3
170-180
65-75
Ciasteczka i herbatniki
p ytka blacha do pieczenia
3
130-140
20-30
Trójk
ф
ty orzechowe
p ytka blacha do pieczenia
3
185-195
35-45
Pó ksi
ę
yce ma lane (12 sztuk)
p ytka blacha do pieczenia
3
170-180
20-25
Rolada
p ytka blacha do pieczenia
3
160-170
15-20
Magdalenki
p ytka blacha do pieczenia
3
150-160
30-40
Tarta jab kowa, forma okr
ф
g a
forma metalowa, Ø 31 cm
3
230-250
30-40
Quiche
forma metalowa, Ø 31 cm
3
200-220
55-65
Biszkopt francuski z owocami
forma prostok
ф
tna
2
180-200
50-60
Ciastka z ciasta francuskiego z morelami
p ytka blacha do pieczenia
3
190-200
30-40
Ciastka z kawa kami czekolady
p ytka blacha do pieczenia
3
140-150
35-45
Herbatniki ma lane
p ytka blacha do pieczenia
3
140-150
30-45
Ciastka z nadzieniem kremowym
g
ę
boka blacha uniwersalna
3
210-220
40-50
widerki z ciasta francuskiego
p ytka blacha do pieczenia
3
210-230
35-45
Chleb (1 kg)
p ytka blacha do pieczenia
3
200-210
55-65
Mi
ę
sa
Piecze
ń
ciel
ę
ca (1,5 kg karkówki ciel
ę
cej)
ruszt + zamkni
ę
te naczynie
2
200-210
110-120
Piecze
ń
wieprzowa (1 kg)
ruszt + otwarte naczynie
2
180-190
110-120
Pol
ę
dwica ciel
ę
ca / roastbeef, lekko wysma ony
(1 kg)
ruszt + otwarte naczynie
2
240-250
35-45
Pol
ę
dwica ciel
ę
ca / roastbeef, rednio wysma ony
(1 kg)
ruszt + otwarte naczynie
2
250-260
45-55
Ryby
Pieczona dorada / labraks (2 sztuki po 350 g
ka da)
g
ę
boka blacha uniwersalna
2
180-190
30-40
Dorada w soli (2 sztuki po 450 g ka da)
p ytka blacha do pieczenia
3
180-190
40-50
Morszczuk (1 sztuka o wadze 1 kg)
p ytka blacha do pieczenia
2
180-190
50-60
Pstr
ф
g (2 sztuki po 300 g ka da)
p ytka blacha do pieczenia
2
180-190
25-35
abnica (2 sztuki po 400 g ka da)
p ytka blacha do pieczenia
2
180-190
30-40
Dania wst
ę
pnie ugotowane mro
ż
one
Pizza mro ona na cienkim cie cie
ruszt
2
210-220
15-20
Pizza mro ona na grubym cie cie
ruszt
2
180-190
25-35
Frytki pieczone w piekarniku
p ytka blacha do pieczenia
3
210-220
20-30
Skrzyde ka z kurczaka
p ytka blacha do pieczenia
3
200-210
15-25
Paluszki rybne
p ytka blacha do pieczenia
3
210-220
20-30
Spis treści
- 2 Spis tre ci; Produktinfo; Wa
- 4 Niebezpiecze; Powa; Przyczyny uszkodze
- 5 Panel sterowania; Pokr
- 6 żą
- 7 wk; Wyposa
- 8 Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 9 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 11 Funkcja samooczyszczania
- 12 Przed samooczyszczaniem; Regulacja
- 16 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
- 17 Serwis; Porady dotycz
- 19 Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 27 Suszenie
- 28 Akrylamid w produktach spo
- 29 Potrawy testowe; Pieczenie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)