Bosch HBA74S461E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
19
Przetestowane w naszym studiu gotowania
Poni ej znajd
ф
Pa
ń
stwo przyk ady potraw z optymalnymi dla
nich ustawieniami. Poka emy Pa
ń
stwu, jaki rodzaj grzania i
temperatura najlepiej nadaj
ф
si
ę
do przyrz
ф
dzenia danej
potrawy. Podajemy wskazówki dotycz
ф
ce odpowiedniego
wyposa enia oraz wysoko ci, na jak
ф
nale y wsuwa
ц
je do
piekarnika. Udzielamy porad dotycz
ф
cych naczy
ń
i
przygotowywania potraw.
Wskazówki
■
Dane w tabeli zawsze dotycz
ф
potraw wsuni
ę
tych do zimnego
i pustego piekarnika.
Piekarnik podgrzewa
ц
tylko wówczas, gdy tak podaj
ф
tabele.
Wyposa enie wy o y
ц
papierem do pieczenia dopiero po
podgrzaniu piekarnika.
■
Podane w tabelach czasy s
ф
warto ciami orientacyjnymi.
Zale
ф
one od jako ci i w a ciwo ci produktów spo ywczych.
■
Nale y stosowa
ц
dostarczone wyposa enie. Wyposa enie
dodatkowe mo na naby
ц
w punkcie serwisowym lub sklepie
specjalistycznym.
Przed u yciem piekarnika wyj
фц
wyposa enie i naczynia, z
których si
ę
nie korzysta.
■
Do wyjmowania gor
ф
cego wyposa enia i naczy
ń
z piekarnika
zawsze u ywa
ц
apek kuchennych.
Ciasta i wypieki
Pieczenie na jednym poziomie
Najlepszym sposobem, aby upiec ciasto, jest umie ci
ц
je na
jednym poziomie z w
ф
czonym ogrzewaniem górnym i
dolnym
%
.
W przypadku pieczenia z nadmuchem gor
ф
cego
powietrza 3D
<
, zaleca si
ę
nast
ę
puj
ф
ce poziomy dla
akcesoriów kuchennych:
■
Ciasta w formach: poziom 2
■
Ciasta na blasze: poziom 3
Pieczenie na kilku poziomach
Stosowa
ц
tryb z nadmuchem gor
ф
cego powietrza 3D
<
.
Pieczenie na 2 poziomach:
■
Blacha uniwersalna: poziom 3.
■
Blacha do pieczenia: poziom 1.
Pieczenie na 3 poziomach:
■
Blacha uniwersalna: poziom 5.
■
Blacha do pieczenia: poziom 3.
■
Blacha do pieczenia: poziom 1.
Ciasta na blachach, które zosta y jednocze nie umieszczone w
piekarniku, nie musz
ф
by
ц
gotowe w tym samym czasie.
W tabelach znajduje si
ę
wiele porad dotycz
ф
cych
przygotowywania potraw.
W przypadku jednoczesnego u ycia 3 prostok
ф
tnych form,
nale y umie ci
ц
je na ruszcie, tak jak pokazano na rysunku.
Formy do pieczenia
Najlepiej nadaj
ф
si
ę
ciemne metalowe formy do pieczenia.
W przypadku pieczenia w formach z cienkiego metalu lub
formach szklanych czas pieczenia wyd u a si
ę
, a ciasto nie jest
równomiernie zrumienione.
W przypadku pieczenia w formach silikonowych nale y piec
wed ug przepisów producenta formy i przestrzega
ц
jego
wskazówek. Formy silikonowe s
ф
cz
ę
sto mniejsze od zwyk ych.
Ilo
ц
sk adników i ciasta surowego mo e odbiega
ц
od tutaj
podanych.
Chleb wst
ę
pnie upieczony
g
ę
boka blacha uniwersalna
3
180-200
10-20
Ma e ciastka z ciasta francuskiego z farszem
p ytka blacha do pieczenia
3
180-190
15-25
Lazanie mro one (450 g)
ruszt
2
210-230
45-55
Lazanie (2 sztuki po 450 g ka da)
ruszt
2
210-230
45-55
Pa eczki z mozzarelli
p ytka blacha do pieczenia
2
230-240
15-25
Papryki "jalapeños"
p ytka blacha do pieczenia
3
200-210
15-25
Inne
Zapiekanka z ziemniaków
ruszt + otwarte naczynie
2
155-165
75-85
wie e lazanie
ruszt + otwarte naczynie
2
175-180
50-60
Akcesorium kuchenne
Poziom
Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Spis treści
- 2 Spis tre ci; Produktinfo; Wa
- 4 Niebezpiecze; Powa; Przyczyny uszkodze
- 5 Panel sterowania; Pokr
- 6 żą
- 7 wk; Wyposa
- 8 Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 9 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 11 Funkcja samooczyszczania
- 12 Przed samooczyszczaniem; Regulacja
- 16 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
- 17 Serwis; Porady dotycz
- 19 Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 27 Suszenie
- 28 Akrylamid w produktach spo
- 29 Potrawy testowe; Pieczenie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)