Bosch HBA74S461E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
24
Drób
Wagi podane w tabeli odnosz
ф
si
ę
do drobiu gotowego do
upieczenia, bez farszu.
Umie ci
ц
ca e sztuki drobiu na ruszcie, na pocz
ф
tku piersi
ф
w
dó . Po up ywie
Z
szacowanego czasu, obróci
ц
.
Obróci
ц
pieczone kawa ki, udziec lub pier indyka po up ywie
po owy czasu pieczenia. Obróci
ц
kawa ki ryby po up ywie
Z
czasu.
Je li piecze si
ę
kaczk
ę
lub g
ę
, nak u
ц
skór
ę
pod skrzyd ami,
aby wyciek t uszcz.
Drób adnie si
ę
przyrumieni i stanie chrupki, gdy mniej wi
ę
cej
pod koniec pieczenia zostaje nasmarowany mas em, wod
ф
z
sol
ф
lub sokiem z pomara
ń
czy.
Je eli piecze si
ę
na grillu, k ad
ф
c bezpo rednio na ruszcie,
nale y umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1.
Ryby
Obróci
ц
kawa ki ryby po up ywie
Z
czasu.
W przypadku ca ych ryb, nie ma konieczno ci ich obracania.
W o y
ц
do piekarnika ca
ф
ryb
ę
w jej naturalnej pozycji; z
p etw
ф
grzbietow
ф
skierowan
ф
ku górze. Aby utrzyma
ц
stabilno
ц
ryby, umie ci
ц
w brzuchu ryby kawa ki ziemniaka lub
ma y pojemnik nadaj
ф
cy si
ę
do pieczenia.
Je li pieczone s
ф
filety rybne, doda
ц
kilka y ek p ynu w celu
przysma enia.
Je eli piecze si
ę
na grillu, k ad
ф
c bezpo rednio na ruszcie,
nale y umie ci
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziomie 1.
Mi
ę
so mielone
Piecze
ń
z mielonego mi
ę
sa
z 500 g
mi
ę
sa
otwarte
1
7
180-200
80
Kie
ł
baski
Kie baski
Ruszt + blacha uniwersalna 4+1
(
3
15
Mi
ę
so
Waga
Akcesoria kuchenne i
naczynia
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas
w minutach
Drób
Waga
Akcesoria kuchenne
i naczynia
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas
w minutach
Kurczak, w ca o ci
1,2 kg
Ruszt
2
7
220-240
60-70
Pularda, w ca o ci
1,6 kg
Ruszt
2
7
210-230
80-90
Kurczak, po ówki
o wadze 500 g ka da
Ruszt
2
7
220-240
40-50
Kawa ki kurczaka
o wadze 150 g ka dy
Ruszt
3
7
210-230
30-40
Kawa ki kurczaka
o wadze 300 g ka dy
Ruszt
3
7
210-230
35-45
Pier kurczaka
o wadze 200 g ka da
Ruszt
3
(
3
30-40
Kaczka, w ca o ci
2,0 kg
Ruszt
2
7
190-210
100-110
Pier kaczki
o wadze 300 g ka dy
Ruszt
3
7
240-260
30-40
G
ę
, w ca o ci
3,5
а
4,0 kg
Ruszt
2
7
170-190
120-140
Uda g
ę
si
ka da cz
ę ц
o wadze
400 g
Ruszt
3
7
220-240
40-50
Ma y indyk, w ca o ci
3,0 kg
Ruszt
2
7
180-200
80-100
Rolada z indyka
1,5 kg
otwarte
1
7
200-220
110-130
Pier z indyka
1,0 kg
zamkni
ę
te
2
%
180-200
90
Udo z indyka
1,0 kg
Ruszt
2
7
180-200
90-100
Ryby
Waga
Akcesoria kuchenne i
naczynia
Poziom
Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas
w minutach
Ryba, w ca o ci
ok. 300 g
Ruszt
2
(
2
20-25
1,0 kg
Ruszt
2
7
200-220
45-55
1,5 kg
Ruszt
2
7
190-210
60-70
2,0 kg
zamkni
ę
te
2
%
190-210
70-80
Cz
ę ц
brzuszna (ventresca)
ryby, o grubo ci 3 cm
Ruszt
3
(
2
20-25
Filet rybny
zamkni
ę
te
2
%
210-230
25-30
Spis treści
- 2 Spis tre ci; Produktinfo; Wa
- 4 Niebezpiecze; Powa; Przyczyny uszkodze
- 5 Panel sterowania; Pokr
- 6 żą
- 7 wk; Wyposa
- 8 Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 9 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 11 Funkcja samooczyszczania
- 12 Przed samooczyszczaniem; Regulacja
- 16 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
- 17 Serwis; Porady dotycz
- 19 Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 27 Suszenie
- 28 Akrylamid w produktach spo
- 29 Potrawy testowe; Pieczenie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)