Bosch HBA74S461E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
25
Porady dotycz
ą
ce pieczenia mi
ę
s i grillowania
Zapiekanki, suflety, tosty
Zawsze stawia
ц
naczynie na ruszcie.
Aby piec bezpo rednio na ruszcie bez u ycia naczy
ń
, w o y
ц
blach
ę
emaliowan
ф
na poziom 1. W ten sposób mo na
utrzyma
ц
wi
ę
ksz
ф
czysto
ц
piekarnika.
Stan przygotowywanej zapiekanki zale y od wielko ci naczynia
oraz od wysoko ci zapiekanki. Dane umieszczone w tabeli
stanowi
ф
jedynie warto ci orientacyjne.
Produkty gotowe
Uwzgl
ę
dni
ц
wskazówki producenta umieszczone na
opakowaniu.
W przypadku przykrywania akcesoriów kuchennych papierem
do pieczenia, sprawdzi
ц
, czy dany papier jest dostosowany do
wysokich temperatur. Dostosowa
ц
wielko
ц
papieru do
wielko ci dania, które b
ę
dzie przygotowywane.
Uzyskany wynik b
ę
dzie zale a bezpo rednio od rodzaju
potrawy. Produkty surowe mog
ф
ró ni
ц
si
ę
pod wzgl
ę
dem
kszta tu i koloru.
Do pieczeni o tym ci
ę
arze nie podano
w tabeli ustawie
ń
.
Zastosowa
ц
ustawienia dotycz
ф
ce pieczeni o nieco mniejszym lecz najbardziej zbli onym
ci
ę
arze i wyd u y
ц
czas pieczenia.
Sprawdzanie, czy piecze
ń
jest gotowa.
Nale y zmierzy
ц
temperatur
ę
mi
ę
sa specjalnym termometrem (dost
ę
pnym w sklepie spe-
cjalistycznym) lub sprawdzi
ц
stan upieczenia y k
ф
. W tym celu nacisn
фц
y k
ф
na pie-
cze
ń
. Je li piecze
ń
jest twarda, to znaczy, e jest gotowa. Je li ust
ę
puje pod naciskiem,
nale y j
ф
jeszcze dopiec.
Piecze
ń
jest za ciemna i miejscami ma
przypieczon
ф
skórk
ę
.
Nale y sprawdzi
ц
wysoko
ц
wsuni
ę
cia i temperatur
ę
.
Piecze
ń
wygl
ф
da dobrze, ale sos jest
przypalony.
Nast
ę
pnym razem nale y wybra
ц
mniejsze naczynie do pieczenia lub doda
ц
wi
ę
cej
wody.
Piecze
ń
wygl
ф
da dobrze, ale sos jest
zbyt jasny i wodnisty.
Nast
ę
pnym razem nale y wybra
ц
wi
ę
ksze naczynie do pieczenia lub doda
ц
mniej wody.
Podczas dolewania wody do pieczeni
powstaje para wodna.
Proces ten jest uwarunkowany fizycznie i zupe nie normalny. Du a cz
ę ц
pary wodnej
wydostaje si
ę
przez wylot pary. Para mo e osiada
ц
na ch odniejszym pulpicie obs ugi lub
na s
ф
siaduj
ф
cych frontach mebli, a nast
ę
pnie si
ę
skrapla
ц
.
Potrawa
Akcesoria kuchenne i naczynia Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura w °C,
poziom pracy grilla
Czas
w minutach
Zapiekanki
Zapiekanka, s odka
Forma do zapiekanek
2
%
180-200
50-60
Suflet
Forma do zapiekanek
2
%
180-200
35-45
Ma e foremki na jedn
ф
porcj
ę
2
%
200-220
25-30
Zapiekanka z makaronu
Forma do zapiekanek
2
%
200-220
40-50
Lazanie
Forma do zapiekanek
2
%
180-200
40-50
Zapiekanka
Zapiekanka z ziemniaków z surowych
produktów, maks. wysoko
ц
4 cm
1 forma do zapiekanek
2
7
160-180
60-80
2 formy do zapiekanek
3+1
<
150-170
60-80
Tosty
4 sztuki, z zapiekanym wierzchem
Ruszt + blacha uniwersalna
3+1
7
160-170
10-15
12 sztuk, z zapiekanym wierzchem
Ruszt + blacha uniwersalna
3+1
7
160-170
15-20
Potrawa
Akcesoria kuchenne
Poziom Funkcja
grzewcza
Temperatura
w °C
Czas
w minutach
Pizza, g
łę
boko zamro
ż
ona
Pizza na cienkim cie cie
Blacha uniwersalna
2
6
200-220
15-25
Blacha uniwersalna + ruszt
3+1
<
180-200
25-35
Pizza na grubym cie cie
Blacha uniwersalna
2
6
170-190
20-30
Blacha uniwersalna + ruszt
3+1
<
170-190
30-40
Pizza na bu ce
Blacha uniwersalna
3
6
170-190
20-30
Minipizza
Blacha uniwersalna
3
6
190-210
10-20
Spis treści
- 2 Spis tre ci; Produktinfo; Wa
- 4 Niebezpiecze; Powa; Przyczyny uszkodze
- 5 Panel sterowania; Pokr
- 6 żą
- 7 wk; Wyposa
- 8 Programowanie godziny; Wygrzewanie piekarnika; Czyszczenie akcesoriów kuchennych; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 9 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 11 Funkcja samooczyszczania
- 12 Przed samooczyszczaniem; Regulacja
- 16 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
- 17 Serwis; Porady dotycz
- 19 Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 27 Suszenie
- 28 Akrylamid w produktach spo
- 29 Potrawy testowe; Pieczenie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)