Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

204

12. W programie istnieje opcja ustawiania regulatora czasowego (patrz REGULATOR CZASOWY).

13. Naciśnij przycisk

v

.

14. Wyświetlacz zacznie odliczać.

15. Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".

16. Będzie się swiecić lampka

W

.

17. Naciśnij przycisk

w

. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.

RYBY

R

1.

Natrzyj mięso olejem kuchennym.

2.

Natrzyj mięso przyprawami.

3.

Wlej łyżkę oleju kuchennego do miski.

4.

Włóż mięso do miski.

5.

Zamknij pokrywę.

6.

Czas zależy od wielkości potrawy.

7.

Gotuj nie więcej niż około 500 g składników na raz.

8.

Sugerowany czas obróbki cieplnej to 10 minut + 10 minut na każde 100 g wagi.

9.

Przy pomocy przycisku

]

wybierz

R

w menu .

10. Wybór czasu gotowania. Domyślny czas wynosi 20 minut.

11. Przyciski h i min działają tylko wtedy, gdy miga czas na wyświetlaczu.

12. Użyj przycisku min, aby przechodzić na wyświetlaczu przez opcje (10, 15, 20, 25, 5, 10, 15, 20, 25, 30,

35, 40, 45, 50 i 55).

13. Jeśli gotowanie ma trwać 1 godzinę, naciśnij przycisk h.

14. Aby cofnąć ustawienie 1-godzinne, ponownie naciśnij przycisk h, a na wyświetlaczu czas zacznie

ponownie migać.

Jeśli przez 2 minuty nic się nie dzieje, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.

15. Po ustawieniu czasu, naciśnij przycisk

v

.

16. Wyświetlacz zacznie odliczać.

17. Na koniec czasu gotowania, urządzenie przejdzie do trybu "Podtrzymywanie temperatury".

18. Będzie się swiecić lampka

W

.

19. Po przyrządzeniu, jedzenie najlepiej od razu wyjąć z urządzenia, aby nie wysuszyło.

20. Naciśnij przycisk

w

. Otwórz pokrywę. Wyjmij jedzenie.

GOTOWANIE NA PARZE

h

1.

Napełnij miskę zimną wodą do oznaczenia 6.

2.

Nałóż kosz na miskę i włóż do niego produkty.

3.

Aby produkty gotowały się równomiernie, potnij je na w przybliżeniu tej samej wielkości kawałki.

4.

W przypadku grochu, czy innych produktów, które mogą się rozpadać lub wpadać do wody, zawinąć

je w folię aluminiową.

5.

Przy wyjmowaniu jedzenia zawiniętego w folię, należy zachować ostrożność - założyć rękawice

kuchenne i używać plastikowych szczypców/łyżek.

6.

Zamknij pokrywę.

7.

Przy pomocy przycisku

]

wybierz

S

w menu .

8.

Wybór czasu gotowania. Domyślny czas wynosi 30 minut.

Te składniki powinny być gotowane w czasie domyślnym:

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)