opcja smakowa - Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

209

na zakończenie:

W kubku zrób gładkie ciasto z mąki kukurydzianej i odrobiny wody. 30 minut przed końce gotowania,

otwórz pokrywę. Wmieszaj ciasto do gulaszu. Dodaj pierożki. Zamknij pokrywę. Poczekaj, aż program się

skończy i podawaj. Wspaniały półmisek ze smacznym daniem!
Jeśli nie masz mięsa jagnięcego gotowanego, możesz zastosować jagnięcinę surową w programie

wolnego gotowania, zamiast w programie duszenia. Potem kontynuuj od pierożków.

OGNISTE CHILI Z WOŁOWINY NOWOJORSKIEJ

DUSZENIE

j

450g

duszona wołowina

1T

oliwa z oliwek

3c

czosnek, obrany i posiekany

2

cebula, drobno posiekana

2T

zmielony kminek

2T

chilli w proszku

1T

pieprz cayenne

2T

sos pomidorowy

1T

wędzona papryka/Chipotle w proszku

2J

pomidory

1

zielony pieprz

1l

liść laurowy

1T

sól

1t

czarny pieprz

1h

liście bazylii, grubo posiekane

1J

fasola

Otwórz pokrywę. Dodaj oliwę. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Posiekaj wołowinę,

pomidory i paprykę na kawałki wielkości kęsów. Zrumień mięso i je wyjmij. Dodaj cebulę, czosnek i

wszystkie przyprawy. Gotuj aż cebula zmięknie. Dodaj mięso. Odstaw fasolę. Włącz pozostałe składniki.

Naciśnij dwukrotnie przycisk

w

,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

j

. Dodaj fasolę i gotuj

jeszcze przez 30 minut. Jeśli pod koniec programu mięso jest jeszcze trochę twarde, dolej wody i uruchom

program mięsa na 30 minut.

JOGURT DOMOWEJ ROBOTY

JOGURT

g

1200m

mleko

100m

jogurt

opcja smakowa

50g

Latem mrożona mieszanka jagód

1T

miód

Otwórz pokrywę. Wlej mleko. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Niech mleko się podgrzeje

do chwili, gdy zaczną tworzyć się bańki na krawędziach. Naciśnij dwukrotnie przycisk

w

,aby zatrzymać.

Ostudź mleko do temperatury między 37°C a 45°C. Wmieszaj jogurt w mleko. Musisz dokładnie wmieszać,

inaczej jogurt będzie grudkowaty. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

g

w menu, a następnie naciśnij

v

.

Poczekaj, aż program się skończy. Wstaw jogurt do lodówki celem schłodzenia. Jagody delikatnie

podgrzej na patelni. Dodaj miód. Gdy owoce zaczną pękać, zdejmij z ognia, ostudź, a następnie wymieszaj

z jogurtem. Jeśli chcesz przechować jogurt, najpierw należy wysterylizować słoiki do jogurtu. Ogrzewać je

w piecu w temperaturze 100°C przez 10 minut. Jogurt można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

ŁOSOŚ NATARTY PRZYPRAWAMI

RYBY

R

2

filety z łososia (ze skórą)

1t

oliwa z oliwek

1t

papryka

1t

chilli w proszku

½t

zmielony kminek

1p

sól i pieprz

1t

jasnobrązowy cukier

1

cytryna

Wymieszaj paprykę, chili w proszku, kminek, cukier, sól i pieprz. Posyp na filety z łososia. Otwórz pokrywę.

Dodaj oliwę. Wybierz opcję

R

w menu, a następnie naciśnij

v

. Odczekaj kilka minut, aż oliwa będzie

gorąca. Włóż filety skórą w dół. Zamknij pokrywę. Dzięki doskonałemu połączeniu gotowania na parze i

smażenia kawałków ryb, otrzymujemy chrupiącą skórkę. Podawaj z plasterkiem cytryny. Bardzo lekkie

danie.

PUDDING NASĄCZANY SYROPEM

PARA

S

115g

masło

2 e

100g

cukier puder

¼t

esencja waniliowa

175g

mąka samo-rosnąca

2T

mleko

4T

złoty syrop

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)