Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
209
na zakończenie:
W kubku zrób gładkie ciasto z mąki kukurydzianej i odrobiny wody. 30 minut przed końce gotowania,
otwórz pokrywę. Wmieszaj ciasto do gulaszu. Dodaj pierożki. Zamknij pokrywę. Poczekaj, aż program się
skończy i podawaj. Wspaniały półmisek ze smacznym daniem!
Jeśli nie masz mięsa jagnięcego gotowanego, możesz zastosować jagnięcinę surową w programie
wolnego gotowania, zamiast w programie duszenia. Potem kontynuuj od pierożków.
OGNISTE CHILI Z WOŁOWINY NOWOJORSKIEJ
DUSZENIE
j
450g
duszona wołowina
1T
oliwa z oliwek
3c
czosnek, obrany i posiekany
2
cebula, drobno posiekana
2T
zmielony kminek
2T
chilli w proszku
1T
pieprz cayenne
2T
sos pomidorowy
1T
wędzona papryka/Chipotle w proszku
2J
pomidory
1
zielony pieprz
1l
liść laurowy
1T
sól
1t
czarny pieprz
1h
liście bazylii, grubo posiekane
1J
fasola
Otwórz pokrywę. Dodaj oliwę. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Posiekaj wołowinę,
pomidory i paprykę na kawałki wielkości kęsów. Zrumień mięso i je wyjmij. Dodaj cebulę, czosnek i
wszystkie przyprawy. Gotuj aż cebula zmięknie. Dodaj mięso. Odstaw fasolę. Włącz pozostałe składniki.
Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
j
. Dodaj fasolę i gotuj
jeszcze przez 30 minut. Jeśli pod koniec programu mięso jest jeszcze trochę twarde, dolej wody i uruchom
program mięsa na 30 minut.
JOGURT DOMOWEJ ROBOTY
JOGURT
g
1200m
mleko
100m
jogurt
opcja smakowa
50g
Latem mrożona mieszanka jagód
1T
miód
Otwórz pokrywę. Wlej mleko. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Niech mleko się podgrzeje
do chwili, gdy zaczną tworzyć się bańki na krawędziach. Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby zatrzymać.
Ostudź mleko do temperatury między 37°C a 45°C. Wmieszaj jogurt w mleko. Musisz dokładnie wmieszać,
inaczej jogurt będzie grudkowaty. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
g
w menu, a następnie naciśnij
v
.
Poczekaj, aż program się skończy. Wstaw jogurt do lodówki celem schłodzenia. Jagody delikatnie
podgrzej na patelni. Dodaj miód. Gdy owoce zaczną pękać, zdejmij z ognia, ostudź, a następnie wymieszaj
z jogurtem. Jeśli chcesz przechować jogurt, najpierw należy wysterylizować słoiki do jogurtu. Ogrzewać je
w piecu w temperaturze 100°C przez 10 minut. Jogurt można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
ŁOSOŚ NATARTY PRZYPRAWAMI
RYBY
R
2
filety z łososia (ze skórą)
1t
oliwa z oliwek
1t
papryka
1t
chilli w proszku
½t
zmielony kminek
1p
sól i pieprz
1t
jasnobrązowy cukier
1
cytryna
Wymieszaj paprykę, chili w proszku, kminek, cukier, sól i pieprz. Posyp na filety z łososia. Otwórz pokrywę.
Dodaj oliwę. Wybierz opcję
R
w menu, a następnie naciśnij
v
. Odczekaj kilka minut, aż oliwa będzie
gorąca. Włóż filety skórą w dół. Zamknij pokrywę. Dzięki doskonałemu połączeniu gotowania na parze i
smażenia kawałków ryb, otrzymujemy chrupiącą skórkę. Podawaj z plasterkiem cytryny. Bardzo lekkie
danie.
PUDDING NASĄCZANY SYROPEM
PARA
S
115g
masło
2 e
100g
cukier puder
¼t
esencja waniliowa
175g
mąka samo-rosnąca
2T
mleko
4T
złoty syrop
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)