Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

213

ZUPA POMIDOROWA ZUPA

X

1

cebula, drobno posiekana

1T

oliwa z oliwek

1J

krojone pomidory

2

krojone pomidory

1

czerwona papryka, bez nasion i posiekana

2

ziemniaki

550m

kostka rosołowa z kurczaka

1T

przecier pomidorowy

1t

suszone zioła

1t

czarny pieprz

Otwórz pokrywę. Dodaj bulion. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Doprowadź do wrzenia,

ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Naciśnij dwukrotnie

przycisk

w

,aby zatrzymać. Obierz ziemniaki i pokrój. Wybierz opcję

X

w menu, a następnie naciśnij

v

.

Dodaj oliwę. Dodaj cebulę i słodką paprykę. Gotuj aż cebula zmięknie. Dodaj bulion. Włącz pozostałe

składniki. Zamknij pokrywę. Poczekaj, aż program się skończy. Przypraw. Podawaj z chrupkim chlebem.

SZPONDER JEDNODANIOWY

WOLNE GOTOWANIE

i

1k

szponder

2T

przecier pomidorowy

2c

czosnek, obrany i posiekany

2l

liść laurowy

50g

kiełbasa chorizo pokrojona w plasterki

2

marchew

2

czerwona cebula, drobno posiekana

3L

seler zwyczajny

600m

bulion wołowy

2s

rozmaryn, posiekany

2T

suszone zioła

1J

krojone pomidory

6-8

ziemniaki (małe)

sól i pieprz

2T

sos Worcestershire

Na ziemniakach pozostaw łupiny. Pokrój na kawałki ziemniaki, marchew i seler. Nasmaruj szponder solą i

pieprzem. Otwórz pokrywę. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Dodaj bulion. Doprowadź

do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Podsmaż

chorizo w małej ilości tłuszczu przez 2 minuty. Dodaj mięso. Zrumieniaj cały szponder. Dodaj cebulę,

czosnek, ziemniaki, seler i marchew. Jeśli masz do wykorzystania jakieś inne warzywa korzeniowe, dodaj je

również. Gotuj aż cebula zmięknie. Dodaj bulion. Włącz pozostałe składniki. Naciśnij dwukrotnie przycisk

w

,aby zatrzymać. Wybierz opcję

i

. Poczekaj, aż program się skończy i podawaj. Gotowanie przez 8

godzin nie zaszkodzi, ale danie będzie prawdopodobnie gotowe do jedzenia po 5 godzinach.

ZUPA Z KIEŁBASY CHORIZO, KAPUSTY I JABŁEK

ZUPA

X

¼

kiełbasa chorizo, drobno posiekana

1

cebula, drobno posiekana

1

jabłko

2

marchew, drobno pokrojona

2L

seler naciowy, posiekany

2

krojone pomidory

¼

wiosenna kapusta, drobno szatkowana

1T

przecier pomidorowy

2c

czosnek, obrany i posiekany

1t

pieprz cayenne

1p

sól

1p

czarny pieprz

850m

wywar z warzyw

Otwórz pokrywę. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Podsmaż chorizo w małej ilości

tłuszczu przez 2 minuty. Dodaj cebulę i czosnek. Gotuj aż cebula zmięknie. Obierz i posiekaj jabłko. Włącz

pozostałe składniki. Naciśnij dwukrotnie przycisk

w

,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

X

w

menu, a następnie naciśnij

v

. Poczekaj, aż program się skończy. Wspaniała zupa. Jeszcze lepiej smakuje,

jeśli pozostanie na noc w lodówce, zyska na smaku.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)