Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
213
ZUPA POMIDOROWA ZUPA
X
1
cebula, drobno posiekana
1T
oliwa z oliwek
1J
krojone pomidory
2
krojone pomidory
1
czerwona papryka, bez nasion i posiekana
2
ziemniaki
550m
kostka rosołowa z kurczaka
1T
przecier pomidorowy
1t
suszone zioła
1t
czarny pieprz
Otwórz pokrywę. Dodaj bulion. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Doprowadź do wrzenia,
ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Naciśnij dwukrotnie
przycisk
w
,aby zatrzymać. Obierz ziemniaki i pokrój. Wybierz opcję
X
w menu, a następnie naciśnij
v
.
Dodaj oliwę. Dodaj cebulę i słodką paprykę. Gotuj aż cebula zmięknie. Dodaj bulion. Włącz pozostałe
składniki. Zamknij pokrywę. Poczekaj, aż program się skończy. Przypraw. Podawaj z chrupkim chlebem.
SZPONDER JEDNODANIOWY
WOLNE GOTOWANIE
i
1k
szponder
2T
przecier pomidorowy
2c
czosnek, obrany i posiekany
2l
liść laurowy
50g
kiełbasa chorizo pokrojona w plasterki
2
marchew
2
czerwona cebula, drobno posiekana
3L
seler zwyczajny
600m
bulion wołowy
2s
rozmaryn, posiekany
2T
suszone zioła
1J
krojone pomidory
6-8
ziemniaki (małe)
sól i pieprz
2T
sos Worcestershire
Na ziemniakach pozostaw łupiny. Pokrój na kawałki ziemniaki, marchew i seler. Nasmaruj szponder solą i
pieprzem. Otwórz pokrywę. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Dodaj bulion. Doprowadź
do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Podsmaż
chorizo w małej ilości tłuszczu przez 2 minuty. Dodaj mięso. Zrumieniaj cały szponder. Dodaj cebulę,
czosnek, ziemniaki, seler i marchew. Jeśli masz do wykorzystania jakieś inne warzywa korzeniowe, dodaj je
również. Gotuj aż cebula zmięknie. Dodaj bulion. Włącz pozostałe składniki. Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby zatrzymać. Wybierz opcję
i
. Poczekaj, aż program się skończy i podawaj. Gotowanie przez 8
godzin nie zaszkodzi, ale danie będzie prawdopodobnie gotowe do jedzenia po 5 godzinach.
ZUPA Z KIEŁBASY CHORIZO, KAPUSTY I JABŁEK
ZUPA
X
¼
kiełbasa chorizo, drobno posiekana
1
cebula, drobno posiekana
1
jabłko
2
marchew, drobno pokrojona
2L
seler naciowy, posiekany
2
krojone pomidory
¼
wiosenna kapusta, drobno szatkowana
1T
przecier pomidorowy
2c
czosnek, obrany i posiekany
1t
pieprz cayenne
1p
sól
1p
czarny pieprz
850m
wywar z warzyw
Otwórz pokrywę. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Podsmaż chorizo w małej ilości
tłuszczu przez 2 minuty. Dodaj cebulę i czosnek. Gotuj aż cebula zmięknie. Obierz i posiekaj jabłko. Włącz
pozostałe składniki. Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
X
w
menu, a następnie naciśnij
v
. Poczekaj, aż program się skończy. Wspaniała zupa. Jeszcze lepiej smakuje,
jeśli pozostanie na noc w lodówce, zyska na smaku.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)