Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
211
podawanie:
olej z ostrego chili (opcja)
Otwórz pokrywę. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia,
ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Dodaj oliwę. Dodaj
cebulę i duś do miękkości. Wlej wino i gotuj przez kilka minut. Dodaj jęczmień perłowy i mieszaj, aż uzyska
kolor wina. Odcedź fasolę i ją dodaj. Dodaj pomidory. Dodaj bulion. Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby
zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
j
. 30 minut przed końce gotowania, otwórz pokrywę.
Sprawdź ilość płynu zebranego w misce. W razie potrzeby dodaj 150 ml gorącej wody. Zamknij pokrywę.
Poczekaj, aż program się skończy. Podawaj ze świeżym chrupkim chlebem i spryskaj olejem z ostrego chili.
CHLEB SODOWY
CHLEB
n
1P
mieszanka chleba sodowego
masło
350m
woda
Otwórz pokrywę. Posmaruj miskę masłem. Wybierz opcję
n
w menu. Zamknij pokrywę. Ustaw czas
pieczenia na 2 godziny 15 minut. Naciśnij przycisk
v
. Pozostaw do ostygnięcia. Mieszankę chleba
sodowego włóż do miski. Dodaj wodę. Wymieszaj ręcznie w kulę. Otwórz pokrywę. Przełóż ciasto do
miski. Podziel ciasto na ćwiartki za pomocą plastikowej szpachelki. Zamknij pokrywę. 30 minut przed
końce gotowania, otwórz pokrywę. Obróć chleb. Spowoduje to, że chleb na wierzchu się ubrązowi i
będzie mieć kruchą skórkę. Poczekaj, aż program się skończy. Ostudź na stojaku z drutu. Podawaj z
solonym masłem sam lub do posiłku.
PORRIDGE (OWSIANKA)
OWSIANKA/RISOTTO
m
2G
owsianka
woda
1¼t
sól
2t
cukier
podawanie:
ciemny brązowy cukier
mleko / śmietanka
Otwórz pokrywę. Dodaj płatki owsiane, sól oraz cukier. Napełnij wodą do poziomu 1½ na prawej
podziałce, wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
m
w menu, a następnie naciśnij
v
. Poczekaj,
aż program się skończy. Podawaj z mlekiem lub śmietaną. Posyp ciemno-brązowym cukrem. Jeśli
zechcesz, na 15 minut przed końcem gotowania możesz dodać posiekane suszone morele i połówki śliwek
(bez pestek). Porridge można przechować w lodówce do 2 dni, po wyjęciu podgrzać.
PORRIDGE O SMAKU ORZECHOWYM
OWSIANKA/RISOTTO
m
½G
płatki owsiane
woda
120m
mleko
3T
wiórki kokosowe
1t
mielony cynamon
podawanie:
złoty syrop
posiekane migdały
Otwórz pokrywę. Dodaj płatki owsiane, cynamon, wiórki kokosowe i mleko. Napełnij wodą do poziomu ½
na prawej podziałce, wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
m
w menu, a następnie naciśnij
v
. Poczekaj, aż program się skończy. Skrop je złotym syropem i posyp migdałami.
RISOTTO Z BURAKIEM ĆWIKŁOWYM Z MULTICOOKERA
m
OWSIANKA/
RISOTTO
400g
burak ćwikłowy
2T
oliwa z oliwek
250g
ryż arbori/risotto
1
cebula, drobno posiekana
250m
białe wino
2c
czosnek, obrany i posiekany
900m
wywar z warzyw / kostka rosołowa z kurczaka
1t
tymianek, drobno posiekany
na zakończenie:
100m
jogurt
1T
pietruszka (posiekana)
1T
masło
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Spis treści
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)