RISOTTO Z BURAKIEM ĆWIKŁOWYM Z MULTICOOKERA - Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

211

podawanie:

olej z ostrego chili (opcja)

Otwórz pokrywę. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia,

ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Dodaj oliwę. Dodaj

cebulę i duś do miękkości. Wlej wino i gotuj przez kilka minut. Dodaj jęczmień perłowy i mieszaj, aż uzyska

kolor wina. Odcedź fasolę i ją dodaj. Dodaj pomidory. Dodaj bulion. Naciśnij dwukrotnie przycisk

w

,aby

zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

j

. 30 minut przed końce gotowania, otwórz pokrywę.

Sprawdź ilość płynu zebranego w misce. W razie potrzeby dodaj 150 ml gorącej wody. Zamknij pokrywę.

Poczekaj, aż program się skończy. Podawaj ze świeżym chrupkim chlebem i spryskaj olejem z ostrego chili.

CHLEB SODOWY

CHLEB

n

1P

mieszanka chleba sodowego

masło

350m

woda

Otwórz pokrywę. Posmaruj miskę masłem. Wybierz opcję

n

w menu. Zamknij pokrywę. Ustaw czas

pieczenia na 2 godziny 15 minut. Naciśnij przycisk

v

. Pozostaw do ostygnięcia. Mieszankę chleba

sodowego włóż do miski. Dodaj wodę. Wymieszaj ręcznie w kulę. Otwórz pokrywę. Przełóż ciasto do

miski. Podziel ciasto na ćwiartki za pomocą plastikowej szpachelki. Zamknij pokrywę. 30 minut przed

końce gotowania, otwórz pokrywę. Obróć chleb. Spowoduje to, że chleb na wierzchu się ubrązowi i

będzie mieć kruchą skórkę. Poczekaj, aż program się skończy. Ostudź na stojaku z drutu. Podawaj z

solonym masłem sam lub do posiłku.

PORRIDGE (OWSIANKA)

OWSIANKA/RISOTTO

m

2G

owsianka

woda

1¼t

sól

2t

cukier

podawanie:

ciemny brązowy cukier

mleko / śmietanka

Otwórz pokrywę. Dodaj płatki owsiane, sól oraz cukier. Napełnij wodą do poziomu 1½ na prawej

podziałce, wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

m

w menu, a następnie naciśnij

v

. Poczekaj,

aż program się skończy. Podawaj z mlekiem lub śmietaną. Posyp ciemno-brązowym cukrem. Jeśli

zechcesz, na 15 minut przed końcem gotowania możesz dodać posiekane suszone morele i połówki śliwek

(bez pestek). Porridge można przechować w lodówce do 2 dni, po wyjęciu podgrzać.

PORRIDGE O SMAKU ORZECHOWYM

OWSIANKA/RISOTTO

m

½G

płatki owsiane

woda

120m

mleko

3T

wiórki kokosowe

1t

mielony cynamon

podawanie:

złoty syrop

posiekane migdały

Otwórz pokrywę. Dodaj płatki owsiane, cynamon, wiórki kokosowe i mleko. Napełnij wodą do poziomu ½

na prawej podziałce, wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

m

w menu, a następnie naciśnij

v

. Poczekaj, aż program się skończy. Skrop je złotym syropem i posyp migdałami.

RISOTTO Z BURAKIEM ĆWIKŁOWYM Z MULTICOOKERA

m

OWSIANKA/

RISOTTO

400g

burak ćwikłowy

2T

oliwa z oliwek

250g

ryż arbori/risotto

1

cebula, drobno posiekana

250m

białe wino

2c

czosnek, obrany i posiekany

900m

wywar z warzyw / kostka rosołowa z kurczaka

1t

tymianek, drobno posiekany

na zakończenie:

100m

jogurt

1T

pietruszka (posiekana)

1T

masło

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

AE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)