Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
210
Wbij jajka do miski. W misce utrzyj masło i cukier. Stopniowo dodawaj jajka, następnie wanilię i mąkę. Wlej
wino i mieszaj. Nasmaruj naczynie żaroodporne 1200ml. Wlej syrop na dół naczynia żaroodpornego, a na
wierzchu ułóż ubitą mieszaninę. Przykryj papierem do pieczenia a następnie folią aluminiową i zawiąż na
górze za pomocą sznurka. Otwórz pokrywę. Wstaw naczynie żaroodporną w miskę urządzenia. Wlej do
miski tyle wrzącej wody, aby doszła na 3 cm poniżej górnej części naczynia żaroodpornego. Zamknij
pokrywę. Wybierz opcję
S
w menu. Ustaw czas pieczenia na 1 godzinę 30 minut. Naciśnij przycisk
v
.
Poczekaj, aż program się skończy. Przewróć na półmisek i podawaj ciepły. Znakomity pudding na każdą
porę roku!!
JASNY CHLEB
CHLEB
n
1T
złoty syrop
1T
masło
320m
mleko
1S
suszone drożdże
500g
mąka pszenna typ 600-650
1t
sól
Otwórz pokrywę. Dodaj mleko. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Niech mleko się
podgrzeje do chwili, gdy zaczną tworzyć się bańki na krawędziach. Wlej mleko do dzbanka. Naciśnij
dwukrotnie przycisk
w
,aby zatrzymać. Ostudź mleko do temperatury między 37°C a 45°C. Roztopić masło
na patelni na małym ogniu. Przesiej mąkę i sól do miski. Dodaj drożdże, masło, syrop cukrowy. Dodaj
mleko i zagniataj ciasto w kulę. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki. Przykryj i pozostaw w
ciepłym miejscu na 10 minut. Ponownie zagnieć. Przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na 10 minut.
Otwórz pokrywę. Wybierz opcję
n
w menu, a następnie naciśnij
v
. Zamknij pokrywę. 30 minut przed
końce gotowania, otwórz pokrywę. Obróć chleb. Spowoduje to, że chleb na wierzchu się ubrązowi i
będzie mieć kruchą skórkę. Poczekaj, aż program się skończy. Podawaj posmarowany masłem.
CIASTO CZEKOLADOWE BROWNIE
CIASTO
o
170g
masło niesolone
3 E
340g
cukier
1t
esencja waniliowa
170g
kakao w proszku
1p
sól
110g
dropsy z mlecznej czekolady
75g
mąka pszenna
podawanie:
lody waniliowe (opcja)
Roztopić masło na patelni na małym ogniu. Wyłóż miskę folią posmarowaną masłem. Ubij w naczyniu
roztopione masło, cukier, kakao w proszku, mąkę, jaja, wanilię i sól. Wymieszaj razem z czekoladą. Włóż
ciasto w folię wewnątrz miski. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
o
w menu. Ustaw czas pieczenia na 1
godzinę 30 minut. Naciśnij przycisk
v
. Ciasto powinno być twarde na krawędziach i lekko lepiące się w
środku. Ciasto podawaj ciepłe, zwieńczone lodami.
KARCZOCHY GOTOWANE NA PARZE
PARA
S
1c
czosnek, obrany i posiekany
2
karczochy
gałązki ziół (estragon, mięta, pietruszka, tymianek)
1
cytryna
Pokrój cytrynę w plasterki. Równo odetnij rdzenie w dolnej części każdego karczocha. Odetnij górną
ćwiartkę każdego karczocha. Wyrzuć wszystkie uszkodzone liście. Przetrzyj powierzchnie cięcia
plasterkiem cytryny. Ułóż plasterki cytryny w koszu. Dodaj po gałązce świeżych ziół. Dodaj czosnek. Połóż
karczocha na górze. Napełnij wodą do poziomu 2 na lewej podziałce, wewnątrz miski. Kosz przykryj
pokrywą Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Karczochy są ugotowane,
gdy zewnętrzne liście łatwo odchodzą. Podawaj ciepłe lub zimne w winegret. Niesamowite!
JEDNODANIOWY JĘCZMIEŃ PERŁOWY I FASOLA BORLOTTI
DUSZENIE
j
1T
oliwa z oliwek
1J
fasola borlotti
175g
jęczmień perłowy
1
cebula, drobno posiekana
1J
krojone pomidory
1T
przecier pomidorowy
1000m
wywar z warzyw
2h
pietruszka (posiekana)
125m
wytrawne czerwone wino
sól i pieprz
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)