Russell Hobbs 21850-56 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 33
Ładowanie instrukcji

208

MAROKAŃSKIE TAGINE Z RYB

RYBY

R

2c

czosnek, obrany i posiekany

1

cebula, drobno posiekana

1

czerwona papryka, bez nasion i posiekana

2L

seler naciowy, posiekany

2

krojone pomidory

1t

zmielony kminek

1t

mielony imbir

1t

kurkuma

1

laska cynamonu

1T

pasta harissa

120m

białe wino

1t

przecier pomidorowy

120m

bulion rybny

1

cytryna

675g

ryba (dorsz/karmazyn/łososia)

1h

zielone oliwki

1

mały pęczek kolendry, posiekanej

sól i pieprz

Odstaw kolendrę. Otwórz pokrywę. Włącz pozostałe składniki. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

R

w

menu, a następnie naciśnij

v

. Gotuj, aż ryba zacznie się rozpadać (40-60 minut). Naciśnij dwukrotnie

przycisk

w

,aby zatrzymać. Dodaj kolendrę. Przypraw i podawaj. Wspaniałe smakuje z kuskusem.

GROCHÓWKA Z GOLONKĄ

WOLNE GOTOWANIE

i

1150m

kostka rosołowa z kurczaka

1

cebula, drobno posiekana

225g

groch

1

marchew, drobno pokrojona

1L

seler naciowy, posiekany

2c

czosnek (zgnieciony)

1T

tymianek, drobno posiekany

1l

liść laurowy

1

golonka

czarny pieprz

Otwórz pokrywę. Dodaj bulion. Wybierz opcję

S

w menu, a następnie naciśnij

v

. Doprowadź do wrzenia,

ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Włącz pozostałe składniki. Naciśnij dwukrotnie

przycisk

w

,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

i

. Poczekaj, aż program się skończy. Wyjmij

golonkę. Zdejmij skórę i wyjmij kości. Pokrój mięso w kostkę. Wyjmij liście laurowe. Ugnieć groch

drewnianą łyżką. Dodaj mięso. Przypraw i podawaj.
Niebo w gębie!

IRLANDZKI GULASZ (STEW) Z PIEROŻKAMI Z KOZIM SEREM DUSZENIE

j

na gulasz:

1.8k

łopatka jagnięca (ugotowana)

1T

oliwa z oliwek

250g

wędzony boczek

3c

czosnek (zgnieciony)

950m

bulion z jagnięciny

sól i pieprz

1

duża cebula, drobno posiekana

2

marchew, drobno pokrojona

2L

seler naciowy, posiekany

2s

rozmaryn, posiekany

2T

przecier pomidorowy

1T

mąka kukurydziana

na pierożki:

100g

mąka samo-rosnąca

1t

proszek do pieczenia

50g

tłuszcz barani

1t

sól

75m

woda

1t

suszona pietruszka

40g

ser kozi (miękki)

1t

suszony tymianek

1t

suszony majeranek

1t

czarny pieprz

na gulasz:

Zdejmij mięso z kości. Pokrój mięso i boczek na nieduże kawałki. Otwórz pokrywę. Wybierz opcję

S

w

menu, a następnie naciśnij

v

. Dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj na wolnym

ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Dodaj oliwę. Dodaj cebulę i duś do miękkości. Dodaj

mięso, czosnek, zioła i inne warzywa i gotuj przez 5 minut. Dodaj bulion. Dodaj przecier pomidorowy.

Naciśnij dwukrotnie przycisk

w

,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję

j

.

na pierożki:

Wymieszaj wszystkie składniki. Podziel masę na 6 kulek. Pozostaw na 20 minuty.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)