Russell Hobbs 21850-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
208
MAROKAŃSKIE TAGINE Z RYB
RYBY
R
2c
czosnek, obrany i posiekany
1
cebula, drobno posiekana
1
czerwona papryka, bez nasion i posiekana
2L
seler naciowy, posiekany
2
krojone pomidory
1t
zmielony kminek
1t
mielony imbir
1t
kurkuma
1
laska cynamonu
1T
pasta harissa
120m
białe wino
1t
przecier pomidorowy
120m
bulion rybny
1
cytryna
675g
ryba (dorsz/karmazyn/łososia)
1h
zielone oliwki
1
mały pęczek kolendry, posiekanej
sól i pieprz
Odstaw kolendrę. Otwórz pokrywę. Włącz pozostałe składniki. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
R
w
menu, a następnie naciśnij
v
. Gotuj, aż ryba zacznie się rozpadać (40-60 minut). Naciśnij dwukrotnie
przycisk
w
,aby zatrzymać. Dodaj kolendrę. Przypraw i podawaj. Wspaniałe smakuje z kuskusem.
GROCHÓWKA Z GOLONKĄ
WOLNE GOTOWANIE
i
1150m
kostka rosołowa z kurczaka
1
cebula, drobno posiekana
225g
groch
1
marchew, drobno pokrojona
1L
seler naciowy, posiekany
2c
czosnek (zgnieciony)
1T
tymianek, drobno posiekany
1l
liść laurowy
1
golonka
czarny pieprz
Otwórz pokrywę. Dodaj bulion. Wybierz opcję
S
w menu, a następnie naciśnij
v
. Doprowadź do wrzenia,
ciągle mieszając. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Włącz pozostałe składniki. Naciśnij dwukrotnie
przycisk
w
,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
i
. Poczekaj, aż program się skończy. Wyjmij
golonkę. Zdejmij skórę i wyjmij kości. Pokrój mięso w kostkę. Wyjmij liście laurowe. Ugnieć groch
drewnianą łyżką. Dodaj mięso. Przypraw i podawaj.
Niebo w gębie!
IRLANDZKI GULASZ (STEW) Z PIEROŻKAMI Z KOZIM SEREM DUSZENIE
j
na gulasz:
1.8k
łopatka jagnięca (ugotowana)
1T
oliwa z oliwek
250g
wędzony boczek
3c
czosnek (zgnieciony)
950m
bulion z jagnięciny
sól i pieprz
1
duża cebula, drobno posiekana
2
marchew, drobno pokrojona
2L
seler naciowy, posiekany
2s
rozmaryn, posiekany
2T
przecier pomidorowy
1T
mąka kukurydziana
na pierożki:
100g
mąka samo-rosnąca
1t
proszek do pieczenia
50g
tłuszcz barani
1t
sól
75m
woda
1t
suszona pietruszka
40g
ser kozi (miękki)
1t
suszony tymianek
1t
suszony majeranek
1t
czarny pieprz
na gulasz:
Zdejmij mięso z kości. Pokrój mięso i boczek na nieduże kawałki. Otwórz pokrywę. Wybierz opcję
S
w
menu, a następnie naciśnij
v
. Dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj na wolnym
ogniu przez 10 minut. Przelej bulion do dzbanka. Dodaj oliwę. Dodaj cebulę i duś do miękkości. Dodaj
mięso, czosnek, zioła i inne warzywa i gotuj przez 5 minut. Dodaj bulion. Dodaj przecier pomidorowy.
Naciśnij dwukrotnie przycisk
w
,aby zatrzymać. Zamknij pokrywę. Wybierz opcję
j
.
na pierożki:
Wymieszaj wszystkie składniki. Podziel masę na 6 kulek. Pozostaw na 20 minuty.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)